题目内容
【题目】Most of the middle school students always wear school uniforms when they are at school, but they also want to make themselves look fashionable (时尚)and nice. They can’t make money now. Is it necessary for them to wear labels (品 牌)? Some students show us their ideas.
Bill:I get new clothes and shoes quite often. My parents buy them for me. I buy things because I like them. I will get angry if I don’t get what I want. I think it’s important to wear labels. My favorite label is Nick because it’s the best maker I think.
Kate :My mum buys me clothes and shoes. On birthdays I buy my own. I always go for labels because they make me look in fashion. But I don’t think it’s important to wear labels. I buy things because I like them, not because of the price or the label.
Paul: My mother buys me clothes. I don’t think labels are important. But my favorite label is Adidas. And I sometimes can’t get the things I want because my mother can’t afford them. I just wait until she has enough money.
根据短文内容回答下列问题。
【1】What do most of the students wear at school?
___________________________________________________________
【2】Who buys new clothes and shoes for Bill?
___________________________________________________________
【3】When does Kate can buy her own clothes?
___________________________________________________________
【4】1s Nick Paul’s favorite label?
___________________________________________________________
【5】What will Paul do if his mother can’t afford the things?
___________________________________________________________
【答案】
【1】They always wear school uniforms.
【2】His parents.
【3】On her birthdays
【4】No,it isn’t.
【5】He just waits until his mother has enough money.
【解析】这篇短文讲述了大多数中学生在学校穿校服,但是他们不喜欢穿校服,因为他们希望自己看起来时尚。
【1】细节理解题。根据文中Most of middle school students always wear school uniforms when they are at school。可知大部分学生在中学穿校服。故答案填School uniforms。
【2】细节理解题。根据文中 I get new clothes and shoes quite often. My parents buy them for me可知Bill的父母给他买新衣服,故答案填His parents。
【3】细节理解题。根据文中On my birthdays I buy my own。可知在生日的时候 Kate 可以给自己买礼物。故答案填On her birthdays。
【4】细节理解题。根据文中My favorite label is Nike because it’s the best maker I think.可知,答案是正确的。故答案填No, it isn’t。
【5】because my mother can’t afford(买得起) them . I just wait until she has enough money.可知他只能等他的母亲攒够钱才买。故答案填He just waits until his mother has enough money。
【题目】Jackie is a good student. He always plans (计划) his things. He writes to his pen pal (笔友) once a month. He likes to use the Internet, but he only does it on weekends. Every morning, he plays tennis and reads English. He goes to the movies twice a month. He always does his homework in the evening. He never stays up late at night. His teachers and classmates really like him.
Jackie’s activities | How often / When |
Write to his pen pal | 【1】 |
Use the Internet | 【2】 |
Play tennis | 【3】 |
【4】 | Twice a month |