题目内容
【题目】任务型阅读
Teenagers believe anything is possible if they study hard. But they often forget to think about healthy diets(饮食), enough sleep time and exercise. In fact, these things are really important for them to keep fit.
It is important for teenagers to get enough energy. Teenage girls need about 2,200 calories a day while boys need a bit more — doctors suggest 2,800 for teenage boys. 50% of their calories should come from healthy food — rice, vegetables and fruit. People often say an apple a day keeps the doctor away. Teenagers also need to drink a lot of water, 6 to 8 glasses a day. Drinking enough water will improve their skin.
Teenagers usually need eight to ten hours’ sleep at night, but many Chinese teenagers do not get enough sleep. A report shows that without a good night’s sleep, teenagers seem to be weaker than they should be. Too much homework is not the only reason why teenagers stay up late. Some watch TV or play computer games late into the night. Teenagers should develop good study habits. So some clever students never study late, but they are able to work well in class.
Exercise is something that can help them. Experts suggest that teenagers should spend at least 30 minutes exercising a day, five times a week. They will feel relaxed when they exercise. It can even help them sleep better at night.
【1】完成句子Half of their calories should come from ________.
【2】简略回答问题How many things are important for teenagers to keep fit?
________________________________________________________
【3】What are the reasons why the teenagers stay up late?
________________________________________________________
【4】找出并写下全文的主题句________________________________________________________
【5】将文中画线句子译成汉语。________________________________________________________
【答案】
【1】healthy food
【2】Three/3.
【3】They have too much homework. And some watch TV or play computer games late into the night.
【4】In fact, these things are really important for them to keep fit.
【5】锻炼甚至可以帮助他们在晚上睡得更好。
【解析】
【1】根据原文第2段50% of their calories should come from healthy food可知,本题空格处应填入healthy food。故答案为healthy food。
【2】根据原文第1段But they often forget to think about healthy diets(饮食), enough sleep time and exercise. In fact, these things are really important for them to keep fit可知,健康饮食、充足睡眠时间以及锻炼3件事对青少年保持健康很重要,故答案为Three/ 3。
【3】根据原文第3段Too much homework is not the only reason why teenagers stay up late. Some watch TV or play computer games late into the night可知,家庭作业过多、看电视和玩电脑游戏是造成青少年睡得晚的3个原因。故答案为They have too much homework. And some watch TV or play computer games late into the night.
【4】通读全文可知,本文主要内容围绕青少年如何保持健康展开。原文第1段In fact, these things are really important for them to keep fit为全文的中心句,文章由此对如何让青少年保持健康展开了具体叙述。故答案为In fact, these things are really important for them to keep fit.
【5】原句为It can even help them sleep better at night.其中It指代的是本段中心内容“锻炼”,can可以、能够,even甚至,help帮助,them他们,指代青少年,sleep better睡得更好,at night在晚上。将各部分中文意思整合起来就是“锻炼甚至可以帮助他们在晚上睡得更好”。故答案为锻炼甚至可以帮助他们在晚上睡得更好。
【题目】Amazing animals
All animals are fascinating, and some are truly amazing! For example, did you know that sharks’ teeth are as hard as steel, or that kangaroo rats have ability to live longer without water than camels? Study the form below to learn more about several amazing animals.
Animals | Where It Lives | Vertebrate or Invertebrate | Fascinating Fact |
albatross | near most oceans | vertebrate | can sleep while flying |
caterpillar | all over the world | invertebrate | has three times as many muscles as humans |
chameleon | forests in Africa and Madagascar | vertebrate | can move its eyes in two different directions at the same time |
cockroach | all over the world | invertebrate | can live for up to a week without a head |
crocodile | hottest pars of the world | vertebrate | eats only about 50 meals a year |
giant squid | oceans throughout the world | invertebrate | has eyes bigger than a human head |
giraffe | grassland in Africa | vertebrate | tallest of animals; has only seven neck bones |
penguin | In the southern half of the world with cold ocean waters | vertebrate | eggs kept warm by male until their babies come out of the eggs |
octopus | Oceans throughout the world | invertebrate | has three hearts |
shark | Oceans throughout the world | vertebrate | never runs out of teeth |
snail | Almost everywhere forests, deserts, rivers | invertebrate | can sleep for almost three years without waking up |
sperm whale | Oceans throughout the world | vertebrate | can hold its breath for up to 60 minutes |
【1】Which animals live in the ocean?
①albatross ②penguin ③octopus ④shark ⑤sperm whale ⑥giant squid
A.①④B.①⑤C.②⑤D.③⑥
【2】What does the word “vertebrate” in the form probably mean in Chinese?
A.甲壳动物B.软体动物C.脊椎动物D.无脊椎动物
【3】What do the giant squid and the chameleon have in common?
A.They both have backbonesB.Their eyes are special and interesting
C.They can live in both forests and oceansD.They can move in two directions at the same time.
【4】The author wrote this article to ________.
A.help us to look for strange animalsB.ask us to protect environment
C.tell us the differences between animalsD.show us some unusual animals
【题目】假定你是李平,计划暑假去伦敦旅游,互联网上一则广告引起了你的注意,但一些具体信息不明确,请给该旅行社发一封电子邮件,询问有关情况。
要求:
1. 邮件内容必须包含图中所指的问题,但可适当增加细节,以使行文连贯。
2. 词数80左右。开头结尾已给出,不计入总词数。
3. 参考词汇:入场费--entrance fee
A Truly Exciting Day Tour! Places to visit: Big Ben & London Eye &Buckingham Palace Transport: Bus Price:45 Start-time: 6:30 a.m. | Q1: Price for students? Entrance fee? |
Q2:Time to return? | |
Q3:……? |
Dear Sir/Madam,
I’m writing for more information about the day tour to London.
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
Looking forward to your reply.
Yours
Liping