题目内容

【题目】阅读下面短文,根据短文内容填写表格,每空限填一词。

Many Chinese students are good at English grammar, but their spoken English is so poor that they are afraid to speak in class or have a talk with others. There may be some reasons for their problems with spoken English.

First, they fail to express themselves clearly because of a limited(有限的)vocabulary. The useful way is to enlarge their vocabulary. However, you can still communicate with others with a limited vocabulary, if you are active. Others will understand you with the help of your body language.

Second, they are worried about making mistakes. Because they are shy and nervous, sometimes they may make mistakes easily. Yet we should know what we aim at is FLUENTCE(流利) not ACCURACY(精确) when speaking. So we should speak as quickly and well as we can, even though sometimes we may use a wrong word or tense(时态), but it doesn’t matter because others will still understand you.

The third reason is that they don’t pay enough attention to listening to what others are saying. So while you are speaking, you can't find the suitable topic or words to say. You have one mouth but two ears! What you hear is necessary for you to start speaking.

Fourth, most Chinese students are passive(被动的) language learners. They just sit there waiting for speaking chances, and don't actively look for chances to improve their spoken English. All they can get is to accept the fact that their English remains poor.

“Practice makes perfect". So please be active from now on, try to catch every chance to speak wherever you go.

USE IT or LOST IT? It is up to you.

Problems with Spoken English

1 of the problems

Ways to improve your spoken English

Having a limited vocabulary

You have to enlarge the2.

Try to be active and3the body language to help.

4 about making mistakes

It is5for you to make mistakes because of shyness and nervousness. Speak as quickly and well as6 .

Don’t pay attention to 7a wrong word or tense.

Paying8attention to what others are saying

It is necessary for you to use what you have9to start your own speaking.

Being passive language learners

Try to use every chance to practice10wherever you go.

【答案】

1Causes

2vocabulary

3use

4Worrying

5easy

6possible

7using

8little

9heard

10speaking

【解析】

文章大意:许多中国学生很擅长英语语法,但是他们的英语口语很差,以致于他们很难与他人交流。文章分析了产生中国学生英语口语薄弱的多种原因。

1细节理解题。根据原文中语句”There may be some reasons for their problems with spoken English 他们的英语口语可能有一些问题。可知此栏目是问题的原因。故答案为Causes

2细节理解题。根据原文中语句“The useful way is to enlarge their vocabulary”有用的方法是扩大他们的词汇量可知,故答案为vocabulary

3细节理解题。根据原文中语句“Others will understand you with the help of your body language,”结合上下文句意,在交流过程中,我们也可以使用肢体语言,让他人明白我们的意思。and后省略了动词不定式to,要填写动词原形,故答案为use

4细节理解题。根据原文中语句“Second ,they are worried about making mistakes 第二,他们担心犯错误可知, 且主语为动名词形式。故答案为Worrying

5细节理解题。根据原文中语句“sometimes they may make mistakes easily. 有时他们很容易犯错误。根据空前It is,此空应填形容词,可知,故答案为easy

6细节理解题。根据原文中语句“So we should speak as quickly and well as we can”所以我们应该尽快说出来。可知,此处应该填写possible.此外,as+adv+as one can=as+adv.+as possible故答案为possible

7细节理解题。根据原文中语句“So we should speak as quickly and well as we caneven though sometimes we may use a wrong word or tense,but it doesn't matter because others will still understand you.”可知,即使你用错了一个单词或者时态,也不用过于在意,别人依然可以明白你。pay attention to doing sth.注意做某事,故答案为using

8细节理解题。根据原文中语句“The third reason is that you don't pay enough attention to listening to what others are saying”第三个原因是你没有足够注意听别人说的话。可知,你不会表达自己原因之一,是没有对别人所说的给予足够的注意力。故答案为little

9细节理解题。根据原文中语句“What you hear is necessary for you to start speaking”你所听到的对你开始说话是必要的。此处是现在完成时,have后面要跟过去分词,故答案为heard

10细节理解题。根据原文中语句“They just sit there waiting for speaking chances 他们只是坐在那里等着说话的机会。可知,如果想要提高英语口语,应该抓住每一个机会进行练习使用英语表达。practice doing sth.练习做某事。故答案为speaking

信息填空:在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,结合词形、词性,短语,词义辨析和主谓一致等, 分析空格处在句中的位置,前后关系和它所起的作用,仔细推敲,确定最佳答案。例如,第7小题,细节理解题。根据原文中语句“So we should speak as quickly and well as we caneven though sometimes we may use a wrong word or tense,but it doesn't matter because others will still understand you.”可知,即使你用错了一个单词或者时态,也不用过于在意,别人依然可以明白你。pay attention to doing sth注意to是介词,后面要跟动名词,故答案为using

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据短文内容,完成下列各题

In Chinese poet Yu Guangzhong’s poem Nostalgia, he describes his memory for his late mother as a grave(坟墓),"Nostalgia was a low grave/ Me on the outside/ Mother on the inside". And when the news came that Yu passed away on Dec 14.2017, his fans rewrote his poem to express their nostalgia for this great writer: "Now it’s us on the outside, and you on the inside."

Born in 1928 in Nanjing, Jiangsu, Yu spent his younger days on the Chinese mainland before moving to Taiwan in his 20s. Nostalgia—which Yu wrote in his 40s to voice his homesickness for his childhood motherland—became his most well-known work. The poem appeared in Chinese school textbooks and was written into songs.

However, the fact that Nostalgia became so famous also worried Yu because among the over 1,000 poems that had written, Nostalgia seemed to be the only one that the public ever talked about and enjoyed. "I’d like to think of Nostalgia as my business card, but unfortunately it got too big that it kept people from seeing the real me, "Yu once said. Writing poems is only one of Yu’s many talents. And he used his talents well. He spent his whole life working, even in his 80s. To him, writing was an important part of life that shouldn’t be affected by age or anything else.

阅读短文,根据短文内容,完成下列各题。

1How old was Yu Guangzhong when he passed away?

He was _____________years old when he passed away.

2Why did his fans rewrite his poem Nostalgia?

His fans rewrote his poem ________________for this great writer.

3Why did the fact that Nostalgia became so famous worry Yu?

Because it got too big that it kept people ________________.

4Where did Yu live in his 40s? He lived in ________________.

5What was an important part in Yu’s life Yu used his talents? It was ________________.

【题目】 There have been many great inventions that changed the way we live. The first great invention was one that is still very important todaythe wheel. This made it easier to carry heavy things.

Then in the early 1800’s the world started to change. There was little unknown land left in the world. People didn’t have to explore(探测) much anymore. They began to work to make life better.

In the second half of the 19th century, many great inventions were made. Among them were the camera, the light and the radio. These all became a big part of our life today.

The first part of the 20th century saw more great inventionsthe helicopter in1907, movies with sound in 1923. the computer in 1927, and jet planes in 1930. This was also a time when a new material was first made. Nylon(尼龙)came in 1937. It changed the kind of clothes people wear.

By this time most people had a very good life, and man has a desire to explore again. The world was known to man but the stars were not. Man began looking for ways to go into space. Russia made the first step. Then the United States took a step. Since then other countries, including China and Japan, have made their steps into space.

New inventions will someday allow us to do things we have never yet dreamed of.

1Before the early 1800’s, people could carry heavy things easier because of the invention of the .

A.wheelB.carC.planeD.electricity

2From the text, we can learn that .

A.the camera is still a big part of our life today

B.the US is the first country that went into space

C.America, Russia, Japan and China began to explore the stars before 1969

D.in the early 1800’s people began to explore the unknown land to make life better

3Nylon came out nearly at the same time as .

A.radioB.cameraC.jet planesD.movies

4The underlined worddesiremeans .

A.good wayB.new invention

C.strong wishD.wonderful idea

5Which is the best title for the passage?

A.Why Cars Were Very Important.

B.When the Light Was Invented.

C.Which Country Made the First Step into Space?

D.How Inventions Influenced People’s Life.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网