题目内容
【题目】 In our city, there is a big zoo. There are a lot of animals in it.
| Mona is an Australian koala. She is seven years old. She is very cute. She likes sleeping during the day. But at night she gets up and eats leaves. Mona doesn’t drink water for months. But she is healthy, because she can get water from the leaves. |
| Here is a big house. A lion lives in it. His name is Gerry. He is ugly. He is from Africa. Meat is his favorite food. Gerry is very lazy. He sleeps and relaxes 20 hours every day. Today is Gerry’s eighth birthday. The workers in the zoo are having a birthday party for him. |
| This is a big elephant. His name is Johnny. He is from India. He’s eleven years old. He has bad eyesight(视力). He likes to eat grass. He’s friendly and clever. People can teach him to do something for them. |
| Tuantuan is a cute panda. She is five years old. She's from China, She is very beautiful, but she's shy, so please keep quiet. She likes eating bamboo and drinking water. She relaxes about 10 hours every day. |
【1】Gerry is _________ years old.
A.5B.7C.8D.11
【2】________ can’t see things very well.
A.The elephantB.The lionC.The koalaD.The panda
【3】________ can help people to do things.
A.MonaB.GerryC.TuantuanD.Johnny
【4】These animals come from ________ countries.
A.twoB.threeC.fourD.five
【5】Which of the following is TRUE?
A.Mona can get water from the leaves so she doesn’t drink water for months.
B.Gerry doesn’t like to sleep or relax but he likes to eat meat.
C.Johnny is very small. He only like eat meat.
D.Tuantuan likes to eat bamboo but she doesn’t like drink water.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】D
【4】C
【5】A
【解析】
本文主要介绍了作者城市里一个大动物园里的4种动物的主要信息。
【1】细节理解题。根据第2个表格“Today is Gerry’s eighth birthday.”今天是Gerry的8岁生日。可知,是8岁了。故选C。
【2】细节理解题。根据第3个表格“He has bad eyesight(视力)”他视力不好。可知,大象视力不好看不清楚东西。故选A。
【3】细节理解题。根据第3个表格“People can teach him to do something for them.”人们可以教他为他们做一些事情。可知,大象能帮助人们做事。故选D。
【4】细节理解题。根据第1个表格“Mona is an Australian koala.”,第2个表格“ He is from Africa.”,第3个表格“He is from India.”,第4个表格“She's from China,”。可知,他们来自澳大利亚,非洲,印度和中国。一共4个国家。故选C。
【5】细节理解题。根据第1个表格“Mona doesn’t drink water for months. But she is healthy, because she can get water from the leaves.”莫娜可以数月不喝水,因为她从树叶里获取水分。可知,故A正确;根据第2个表格“Gerry is very lazy. He sleeps and relaxes 20 hours every day.” Gerry很懒,他每天睡觉或休息20小时。可知,Gerry喜欢睡觉,故B错误;根据第3个表格“He likes to eat grass” Johnny喜欢吃草。可知,他不是喜欢肉,故C错误;根据第4个表格“She likes eating bamboo and drinking water.”团团喜欢吃竹子也喜欢喝水。可知,故D错误。故选A。
表格阅读文章一般采用寻读的做题方法,根据题干的关键单词或者词句在文章对应的段落里找答案。如第1题,题干中问的Gerry多少岁了?快速定位到第2个表格中,找到关键词句Today is Gerry’s eighth birthday.便知道是他的8岁生日,既能节省阅读时间,又可准确做题。
【题目】
| Ready Player One Director(导演):Steven Spielberg Running time: 140 mins Showtime: The first show starts at 9:00 a.m. The last show starts at 11:30 p.m. Price: Adults(成人) RMB 120 Children under 18 Half of the price |
【1】What time do you finish watching Ready Player One?
A.At 11:20 a.m.B.At 11:20 p.m.C.At 1:40 a.m.
【2】How much is it if a 13-year-old boy goes to see movie with his parents?
A.360 yuan.B.300 yuan.C.180 yuan.