题目内容
【题目】Buying clothes in a busy shop can be a bad thing. But shopping online can be a bit hit-and-miss. Sometimes you can’t find what you like. So shopping online is not an easy thing. This has led to a number of companies’ owners to come up with a new idea--interactive mirrors(互动试衣镜)in shops that let you try on different clothes with different colors and patterns(样式)without putting on or taking off by yourself.
Now the scientists have made the latest interactive mirrors in the USA. The interactive mirror uses a new kind of technique(技术) to show how clothes will fit. It was founded by a person named Salvador Nissi Vilcovsky who was from California. There is a little device(装置) like a computer behind the mirror. First, we should store kinds of clothes including colors and patterns in the mirror. Then, when the customers stand in front of the mirror, the shop assistant only uses hand gestures. Through the gestures, there will be different kinds of pictures in the mirror. The pictures show the right customer in different clothes without any changing. The shop assistant can change different colors, patterns and sizes, and the smart mirror will remember top two best choices, so the customer can compare and contrast. It also lets people see clothes from different angles(角度) without straining(用力拉)their neck or using a wall of mirrors. In 2014, the technology was introduced into Neiman Marcus stores in San Francisco, and later, Texas. It was widely welcomed by the shop
owners and the customers. Maybe, we can see one of these interactive mirrors in a shop in China in the near future.
根据短文所提供的信息选择最佳答案
【1】If we stand in front of an interactive mirror, we should to see which sweater fits us best.
A. put on different clothes B. use hand gestures C. strain our neck
【2】The underlined word hit-and-miss in the passage means “ ” in Chinese.
A. 合适的 B. 错过的 C. 碰巧的
【3】According to the passage, Picture can show the picture in the interactive mirror.
A.
B.
C. ![]()
【4】Which of the following is TRUE?
A. The interactive mirrors are the same as mirrors at both the usage(使用)and the structure(结构).
B. We don’t have to try on the clothes to decide which on is the most suitable because of the interactive mirrors.
C. The interactive mirrors have been put into use all around the world.
【5】From the passage, can be the best title.
A. The Development of the Shops
B. Strange Invention Changed the USA
C. the Interactive Mirrors Go into Our Life
【答案】
【1】B
【2】B
【3】A
【4】B
【5】C
【解析】文章介绍了新科技——互动试衣镜。
【1】根据文章可知,当我们站在镜子前,无需更换衣服或者伸脖子,只需要换不同的姿势手势就可以。故选B
【2】根据文章可知,当我们网购的时候,会找不到我们想要的衣服。故选B
【3】根据文章可知,顾客只需要站在镜子前就可以看到自己穿各种衣服的样子。故选A
【4】根据文章可知,这样的镜子并没有投放到全国的使用当中,顾客们只需要站在镜子前就可以看到自己的试穿效果。故选B
【5】根据文章可知,文章主要讲的是这样的一个新型的镜子正在走进我们的生活。故选C