题目内容
【题目】阅读下列短文,从每小题中选出一个最佳答案。
Today, more and more people try to become a volunteer. The meaning of the word “volunteer” may be a little different in different countries, but it usually means “one who offers his or her services.” It is difficult to help others all the time, but if you insist in(坚持) that, you will be very happy. If you have much free time, you should take an active part in activities, such as taking care of sick people, working in homeless children, and picking up garbage from beaches and parks.
Jenny, a good friend of mine, came back from India with a new idea of being a volunteer. Helping others is also a kind of happiness. What’s more, when we help others, it can be a way of helping ourselves. When we learn how to give others, we can further our morals(道德规范). She worked in a home for sick people. She helped wash clothes and passed out lunch. She also fed the weak people and tried to cheer them up. She said that if all of us can give a helping hand as a volunteer, our world will be full of love and that will make our world nicer and nicer.
![]()
【1】 The word “volunteer” usually means_______.
A. helping others
B. telling the way to the person who is lost
C. one who offers his or her services
D. to be polite to the elder
【2】What activity didn’t mention in the passage?___________
A. taking care of sick people
B. working in homeless children
C. working in old people’s home
D. picking up garbage
【3】Jenny worked in ________ in India.
A. a home for sick people B. a hospital
C. a school D. a post office
【4】Jenny thinks we should _________.
A. help ourselves
B. give a helping hand as a volunteer
C. often clean our rooms
D. feed the homeless animals
【5】The passage mainly tells us __________
A. We should do our best to be a volunteer.
B. The meaning of the word “volunteer” is different in different countries
C. Jenny is a warm-hearted volunteer.
D. The volunteer in India.
【答案】
【1】C
【2】C
【3】A
【4】B
【5】A
【解析】
试题分析:这篇短文中作者主要讲述了志愿者工作的意义。文章同时介绍了作者的朋友对志愿者工作的看法:如果我们每个人都对志愿工作伸出援手,我们的世界将会充满爱,世界也会变得越来越美好。
【1】C细节理解题。根据短文第一段The meaning of the word “volunteer” may be a little different in different countries, but it usually means “one who offers his or her services.”的描述可知,志愿者是提供帮助的人。故选C。
【2】C细节理解题。根据短文第一段you should take an active part in activities, such as taking care of sick people, working in homeless children, and picking up garbage from beaches and parks.的描述并联系下文可知,文章没有提到在敬老院工作。故选C。
【3】A细节理解题。根据短文第二段She worked in a home for sick people.的描述可知,詹妮在印度的一个家里照顾病人。故应选A。
【4】B细节理解题。根据短文第二段She said that if all of us can give a helping hand as a volunteer, our world will be full of love and that will make our world nicer and nicer. 描述可知,詹妮认为我们应该做志愿者提供帮助。故选B。
【5】A细节理解题。根据短文的描述可知,这篇文章主要讲述了志愿者工作的意义,同时呼吁人们努力成为一名志愿者。故选A。
【题目】
Fun Places to Visit in Singapore | |
Jurong Bird Park | At Jurong Bird Park you can see more than 5,000 birds and even feed some of them by hand! If feeding birds makes you hungry, you can join the park’s parrots for lunch. |
Pulau Ubin | Take a small boat into Singapore’s past. A 10-minute ride will take you to this island. The life on the island hasn’t been changed since the 1960s. |
Malls and Markets | Walk through Orchard Road’s modern malls. Then try an open-air shopping experience at the markets. There you can buy inexpensive clothes, toys and old furniture. |
Night Safari | Night Safari lets you see animals that are active at night in their natural environment. Walk through the park at night to get close to the animals from seven different areas. |
【1】 How many fun places are mentioned?
A. 2. B. 3. C. 4. D. 5.
【2】Where can you get to know Singapore’s past?
A. At Night Safari. B. At Pulau Ubin.
C. At Malls and Markets. D. At Jurong Bird Park.
【3】You can buy old furniture ______.
A. At Night Safari. B. At Pulau Ubin.
C. At Malls and Markets. D. At Jurong Bird Park.
【4】You can go to Night Safari to ______.
A. watch animals B. take a boat trip
C. buy some clothes D. feed and eat with birds