题目内容

【题目】阅读简答 根据短文或图表内容,回答下列问题。

Ken, Amy and Linda are talking about the most interesting museums they have ever been to. Ken has ever been to the American Computer Museum, she thinks it is the most interesting museum. Because they have information about different computers and who invented them. Ken also has learned that there was a special computer which could play chess even better than humans.

Amy has been to a very unusual museum in India, the International Museum of Toilets. She just couldn’t believe her eyes when she saw so many different kinds of toilets there.The museum teaches people about the history and development of toilets.

Linda went to the Hangzhou National Tea Museum last year. It’s a relaxing and peaceful place near a lake. The tea art performances show how to make a perfect cup of tea with beautiful tea sets. She has finally realized why her grandpa loves drinking tea and collecting tea sets.

1How many museums do they talk about ?

_______________________________________

2What does Ken think about the American Computer Museum?

_______________________________________

3What does the International Museum of Toilets teach people about?

________________________________________

4What does the underlined(划线) word “invented” mean in Chinese?

________________________________________

5Whose grandpa loves drinking tea and collecting tea sets?

________________________________________

【答案】

1Three

2It is the most interesting museum.

3The history and development of toilets.

4发明/制造

5Linda’s grandpa

【解析】

本文是科普短文,介绍了美国计算机博物馆、印度的国际厕所博物馆和中国杭州国家茶叶博物馆。

1题意:他们谈论了多少博物馆?考查细节理解题。本文一共三段,每一段谈到一个博物馆,他们是美国计算机博物馆、国际厕所博物馆和杭州国家茶叶博物馆。可知答案是Three。

2题意:肯对美国计算机博物馆有什么看法?考查细节理解题。根据第一段第二句Ken has ever been to the American Computer Museum, she thinks it is the most interesting museum.(肯去过美国计算机博物馆,她认为这是最有趣的博物馆。)可知答案是It is the most interesting museum.

3题意:国际厕所博物馆给人们讲述什么?考查细节理解题。根据第二段最后一句he museum teaches people about the history and development of toilets.(博物馆向人们讲授厕所的历史和发展。)可知答案是he history and development of toilets.

4题意:下划线单词“invented”在汉语中是什么意思?考查细节理解题。此句Because they have information about different computers and who invented them.句意是“因为他们有关于不同计算机的信息以及是谁发明的。”根据句意可知“invented”意思是“发明/制造”。

5题意:谁的爷爷喜欢喝茶和收集茶具?考查细节理解题。根据第三段第一句Linda went to the Hangzhou National Tea Museum last year.(去年琳达去了杭州国家茶叶博物馆。和最后一句She has finally realized why her grandpa loves drinking tea and collecting tea sets.(她终于明白为什么她爷爷喜欢喝茶和收集茶具。)可知琳达的爷爷喜欢喝茶和收集茶具;故答案是Linda’s grandpa。

任务型阅读是“阅读理解”的另一种形式,综合考查学生归纳概括能力和语篇结构理解能力。在理解文字的基础上,完成相应的图表或文字练习,从而有效地测试学生用英语“做事”的能力。首先认真审题,读懂题意;快速阅读,掌握大意,找出符合题意的句子,然后仔细阅读,排除干扰项,确定答案。在初步完成所要求的任务以后,学生必须再仔细阅读所提供的短文,整体把握,结合题意、文章提供的任务信息、认真核实以保证答题正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Being safe at school and in your everyday life needs knowledge(知识). If you remember the following information, your life will be much ______.

●Always ______ the environment around you. You shouldn't walk alone outside. ______ where the public phones are. If________dangerous happens, you can find them quickly.

●Don't use earphones(耳机) when running in the schoolyard or on the street. You will keep yourself from the outside world.That ______ be dangerous.

●School bags should be carried towards the ______ of your body instead of pulling them on your back. When buses are crowded, it is easy enough for thieves to steal() the things in your bags on your back.

●If a stranger follows you, ______ the street and go in the other direction(方向). Let the stranger ______ that you know he or she is there. Next, go and get help from ______ if it is necessary. Don't go home directly(直接地). You are safer on the street than you are in your home or in a lift.

●If you have to take a bus to a place far away, try to get to the bus stop a few minutes before the buses leave. This stops a stranger ______ following you.On buses, don't sit alone. Sit behind the driver or with friends. Don't sleep.

1A. easier B. earlier C. safer D. happier

2A. hear B. notice C. see D. look

3A. Make up B. Make it C. Make out D. Make sure

4A. something B. anything C. everything D. nothing

5A. must B. should C. can't D. need

6A. back B. front C. top D. bottom

7A. go B. come C. cross D. get

8A. knows B. to know C. know D. knowing

9A. other B. others C. the other D. another

10A. from B. on C. in D. for

【题目】Butterflies are common all over the world, but the ones in hotter countries are usually bigger and more brightly colored than those in cooler countries and there are more different kinds. Usually the male butterflies more brightly colored than the female. The female have bigger and heavier bodies since they carry the eggs.The gay(鲜艳的)colors of the males help to attract(吸引) the female, and the duller colors of the females make them less likely to be caught by enemies before they have laid their eggs.

Some butterflies have a bright pattern of colors on the upper surface of their wings, which show when they fly, but when they rest on a tree or leaf, they close their wings.On the undersides of their wings there are green and brown markings which look like the tree or leaf.They are then difficult to see.The best example of this is the Dead Leaf Butterfly.When its wings are c1ose,it looks exactly like a dead leaf.There are even marks that look like the holes in a dead leaf.When a bird is chasing a butterfly,and it close its wings and seems to have disappeared completely.

Many butterflies have round marks on their wings that look like eyes. When they are resting,and their wings are folded, these marks cannot be seen. When a bird sees one,and begins to attack it,the butterfly opens its wings. The bird thinks that it sees two eyes staring at it,and it is frightened to fly away.

1Where are the butterflies always bigger and more brightly colored?

A. In the south. B. In the place where it is hot.

C. In the north. D. In the places that are far from the sun.

2Why do the females butterflies have bigger and heavier bodies?

A. They carry eggs.

B. They don’t like to fly higher.

C. They can make them to attract the male.

D. They can make them likely to be caught by enemies.

3What are green and brown markings on the undersides of the butterflies’ wings for?

A. It is helpful for them to chase a bird.

B. The butterflies want to show them when they fly.

C. The markings can sometimes help to protect the butterflies.

D. When the butterflies close their wings, they disappear completely.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网