题目内容

【题目】Dear Jason,

Happy birthday! You are now the proud owner of an iPhone. You are a good and responsible 14yearold boy and you can have this gift. But with the acceptance of this gift come some rules. Please read through the following list of rules. I hope that you understand it is my job to help you become a wellbehaved, healthy young man. If you fail to follow the rules, we will stop you from using it.

If it rings, answer it. It is a phone. Say hello, and use your manners(礼貌). Do answer the phone if the screen reads “Mom” or “Dad”.

It does not go to school with you. Have a conversation with your friends in person. That’s an important life skill. But field trips and afterschool activities will need special consideration(深思).

If it falls into the toilet, drops on the ground or disappears into thin air, you should pay for the repair costs or a new one. Accidents will happen, so you should be prepared.

Turn it off, silence it or put it away in public, especially in a cinema. You are not a rude person, so do not allow your new toy to change that.

Leave your phone at home sometimes. It is not alive, nor is it an extension(延伸) of your body. Learn to live without it. Be bigger and more powerful than FOMO—fear of missing out.

________. See the world happening around you. Look out of a window. Listen to the birds. Take a walk.

If you mess up, I will take away your phone. We will sit down and talk about it. We will start over again. You and I, we are always learning. I am always in your team.

Mom

1What’s the mother’s purpose of writing this letter?

A. To teach Jason how to use iPhone.

B. To show Jason how much his parents love him.

C. To remind Jason to be polite in public.

D. To make a deal with Jason on how to use his iPhone.

2Which of the following is the best sentence to fill in the blank in the passage?

A. Keep your eyes up.

B. Take care of it.

C. Read more books.

D. Do eye exercises.

3Which of the following situation can “FOMO” be used to describe?

A. Jason may feel excited if the screen reads “Mom” or “Dad”.

B. Jason may feel nervous if he doesn’t take the phone with him.

C. Jason may feel angry if he is asked to turn the phone off in public.

D. Jason may feel relaxed if he communicates with his friends on the phone.

4Which of the following rules does Jason have to follow if he wants to own the iPhone?

a. Do not answer calls from strangers.

b. Keep the phone silent at the cinema.

c. Pay close attention to his phone at school.

d. Don’t take the phone with him all the time.

A. a, c B. c, d

C. b, d D. b, c

【答案】

1D

2A

3B

4C

【解析】

Jason的父母给他买了一部手机作为圣诞礼物,在赠送手机的同时,他的妈妈就手机的使用与Jason约法三章。

1主旨大意题。通过阅读文章可知,这位妈妈给孩子买了手机作为礼物,同时在手机的使用方面提出了一些要求,即想和Jason达成协议。故选D。

2题干的意思是:下列哪一个是填写文章中空白的最佳句子?A. Keep your eyes up. 睁开你的眼睛。B. Take care of it. 照顾好它。 C. Read more books. 读更多的书。 D. Do eye exercises. 做眼保健操。根据下文句子See the world happening around you. Look out of a window. Listen to the birds. Take a walk.的描述可知,看看周围发生的世界。往窗外看。听鸟叫声。散步。这些是说明不要长时间的玩手机。睁开眼睛看看世界。故选A。

3题干的意思是:下列哪一种情况可以用来描述“FOMO”?根据规则⑤的描述可知,学会没有它生活。比失去的恐惧更大更强大。也就是说如果杰森不带手机,他可能会感到紧张害怕错过什么。故选B。

4细节理解题。根据第④条可知,在电影院里要保持静音。因此b正确;根据第⑤条Leave your phone at home sometimes.可知,不要老是带着手机。因此d是正确。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Robert Green was 31 years old when he went to college. That was his first time he came into the classroom. Eleven years later, he received a doctor’s degree in physics.

From a young age, Robert Green lived a simple and poor life with his grandfather in the mountains of Boston. His grandfather taught him to read. Later he taught himself to read math books and physics books. From time to time, he bought old books with his saved money and read them all. At that time few people in Robert neighborhood knew about his love of reading and learning. But one person, Jane Keller, did know him. She worked in a library. Robert used to go there and he read everything in it. She suggested books to him to read.

A year later, he entered Bethel College. He was interested in everything that he had never seen before. He got an A in every subject. To his teacher’s surprise, he finished college in three years. His teachers encouraged him greatly and he continued his education at Stanford University.

Answer the following questions according to what you read.

1How old was Robert Green when he became a college student?

_______________________________________________

2What did Robert buy with the saved money?

________________________________________________

3Where did Jane Keller work?

_______________________________________________

4Did Robert get an A in every subject in Bethel College?

______________________________________________

5Why were Robert’s teachers surprised at him?

________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网