题目内容
Let's take a look at the cool inventions in science and technology.![]()
Robot-teacher
Some students in South Korea have a new language instructor: the English-teaching robots. The robots help students practise speaking English. Many foreigners teach English in South Korea. The robot-teachers can help solve a shortage of English teachers. Can robots replace human teachers one day?
Superhero suit
Have you ever dreamt of becoming a superhero? There's a real Iron Man suit,XOS 2. The suit provides the power to lift 200 pounds and break the wood easily. It was made to help lift the heavy things. One person in the suit can do the work of three persons.
Hard-working robot
The EMIEW2 robot is a perfect office helper. It can guide visitors to the place they want to go. The three-foot-tall robot can know different human voices and react to instructions. One day,it may work as a guard.
1. What do the robot-teachers teach?
A. Maths. B. English.
C. Chinese. D. History.
2. A man in the superhero suit can do the work of persons.
A. two B. three
C. four D. five
3. The EMIEW2 robot may work as a in the future according to the passage.
A. teacher B. superhero
C. soldier D. guard
4. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Robot-teachers help students in South Korea.
B. The Iron Man suit,XOS 2 provides the power to lift 200 pounds.
C. The Iron Man suit,XOS 2 is a robot.
D. The EMIEW2 robot is a perfect office helper.
5. Which of the following is the best title for this passage?
A. The robot-teacher.
B. The superhero robot.
C. The hard-working robot.
D. Three cool inventions.
导读
本文介绍了三种很酷的发明和技术,它们分别是机器人 教师、超级英雄衣和勤奋机器人,这些发明可以代替英语老 师,还可以当向导。
详析
1. B推理判断题。由本段中的the English-teaching robots可
以推测出,这种机器人老师是教英语的。
2. B细节理解题。由本段最后一句中的“One person in the
suit can do the work of three persons. ” 可知,一个人穿上 超级英雄衣服就能做三个人的工作了。
3. D细节理解题。由本段的最后一句可知,这种机器人将来可以作导游。
4. C细节理解题。由第三段的第二、三句可知,The Iro Man suit,XOS 2是一种衣服,不是机器人。
5. D主旨大意题。文章的第一句中就交代了本文要向大家介绍三种很酷的发明,接下来的三个自然段分别介绍 广 Robot-teacher,Superhero suit 和 Hard-working robot , 故答案为D.
technology n.技术 a shortage of 缺少
replace v.代替 lift v.举起
障碍句分析
It can guide visitors to the place they want to go.它能够
指导游客去他们想去的地方。
本句是一个含定语从句的复合句。
they want to go是一 个定语从句,修饰place。