题目内容

【题目】完形填空阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C、D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。

Tea is the most popular drink in the world besides water. There are _____ different types of tea. All tea comes from the tea plant. The leaves and buds(芽) of this plant are picked several times a year, usually _____ . After it has been picked, the tea is processed into black tea, oolong tea, green tea and white tea.

Black tea was invented in China during the Ming Dynasty as a way _____ tea fresh when it was transported long distances. Tea has to travel a long distance to reach places _____ the UK, Canada and Australia. As a result, it is not _____ that westerners drink mostly black tea. However, the majority(大多数) of the world drinks green tea.

Herbal(药草的) tea is prepared in the same way _____ regular tea but is not real tea. This is because it has herbs, fruits and spices inside, _____ leaves from the tea plant. To truly be tea, the leaves must come from this plant.

All tea _____ has caffeine(咖啡因), which comes from the tea leaves. Decaffeinated(脱咖啡因) tea is usually green or black that has been processed to take away the caffeine.

In recent years, organic(有机) tea _____popular too. This is tea that comes from plants that have been grown without the use of any chemicals. People believe that it tastes better and is healthier. Yet, it also costs more because the _____ of the crops is often smaller.

【1】A.a great deal ofB. lot of C. hundred of D. thousands of

【2】A. by hand B. with hand C. on hand D. in hand

【3】A. leaving B. to leave C. keeping D. to keep

【4】A. for example B. such as C. because ofD. as a result of

【5】A. exciting B. imaginativeC. surprising D. possible

【6】A. like B. as C. of D. with

【7】A. with B. by C. insteadD. instead of

【8】A. naturallyB. completely C. simplyD. hardly

【9】A. become B. became C. will become D. has become

【10】A. colour B. weight C. size D. age

【答案】

【1】D

【2】A

【3】D

【4】B

【5】C

【6】B

【7】D

【8】A

【9】D

【10】C

【解析】

试题分析:短文大意:除了水外,茶是世界上最受欢迎的饮料。该文介绍了茶的发展史

【1】D考查短语及语境理解。句意:成千上万种不同类型的茶。a great deal of大量的;lot ofhundred of都不符合英语表达习惯;thousands of数以千计的,成千上万的。根据句意结合语境可知该选D。

【2】A考查介词短语及语境理解。句意:所有的茶都来自茶树的叶子和芽这种植物一年可以通过手工采摘次。表示用手常用 by hand,所以选A。

【3】D考查动词不定式及语境理解。句意:明代中国发明了红茶作为一种保存茶鲜的方式。Leaving离开;to leave离开;keeping保存;to keep保存。根据句意结合语境可知该选D。

【4】B考查介词短语及语境理解。句意:茶必须旅行很长的距离才能达到诸如英国,加拿大和澳大利亚这些地方。for example例如; such as比如; because of因为,由于; as a result of结果。根据the UK, Canada and Australia.可知该选B。

【5】C考查形容词及语境理解。句意:因此,西方人不喝红茶并不惊奇exciting兴奋的;imaginative富有想象力的;surprising令人惊奇的;possible可能的。根据句意结合语境可知该选C。

【6】B考查介词及语境理解。句意:草药茶是以同样的方式作为定期茶准备但不是真正的茶。like像;as作为;of……的;with和。根据句意结合语境可知该选B。

【7】D考查介词短语及语境理解。句意:这是因为它有草药,水果和香料在里面,而不是茶树的叶子With和;by通过;instead代替;instead of代替,而不是。根据句意结合语境可知该选D。

【8】A考查副词及语境理解。句意:所有茶的咖啡因自然来自茶叶。naturally自然地;completely完全地;simply简单地;hardly几乎不。根据句意结合语境可知该选A。

【9】D考查动词及语境理解。句意:近年来,有机茶也已经变得很流行。become变;became是become的过去式;will become是become的一般将来时形式;has become[是become的现在完成时形式。根据In recent years,可知该用现在完成时,所以选D。

【10】C考查名词及语境理解。句意:然而,它也花费更多,因为这种作物往往较小。colour颜色; weight重量;size大小;age年龄。根据句意结合语境可知该选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解。

Dear mum and dad,

I’m writing this letter to you from the center of Australia. At the moment we’re staying near Uluru—that’s the aboriginal(土著) name for Ayers Rock. On the first day, we took a balloon tour over the rock, and I was surprised at how big it was: 3.6 kilometers long and 384 meters high. The colors of the rock are fantastic, and at different times of the day, they change from purple to red. The Aborigines are the first people of Australia, and the ancient aboriginal stories describe the spirits that created the world. Uluru is a center of Aboriginal culture.

The Australians have many British relatives. That’s why they’re like us in many ways. Their family life is similar to ours, and they enjoy the same food and hobbies. The food and drink that most Australians like are grapes, lamb, ham and especially wine that they make in the south of the country. They love all sports, but football is the most popular. Most Australians live near the coast, so they also love going to the beach, swimming and surfing.

Although it’s December, it’s summer over here. The sunshine is very bright, and near the coast the countryside is very green. There are lots of sheep in the fields and on the hills, but the outback(澳洲内陆) is more like a desert, full of rocks and sand.

The next day after we arrived at Uluru, we went on a camel(骆驼) ride. The camel that I rode had a bad temper. When I sat on its back, it became very angry and refused me. So everyone else thought it was very funny that my camel kept lying down…

Finally, later this evening, we’re taking the plane back to Sydney and coming home, it’s been a fantastic trip!

Tony

【1】Which is NOT true according to Paragraph One?

A. Uluru is the name for Ayers Rock.

B. The height of Uluru is 384 meters.

C. The rock of Uluru doesn’t change colors.

D. Uluru is the center of Aboriginal culture.

【2】Tony may be a(n) ________.

A. British B. Australian

C. American D. Chinese

【3】________ is the most popular sport in Australia.

【4】The underlined word temper means “________” in Chinese.

A. 脾气 B. 记忆

C. 命令 D. 信心

【5】What is the best title of this passage?

A. A Balloon Tour B. An Aboriginal Letter

C. A Fantastic Trip D. A Summer Evening

【题目】阅读理解。

Why is clean water so important to developing countries? A recent report shows that about 80 percent of diseases in developing countries are caused by poor water and low sanitation(卫生)conditions. In those countries, women and girls spend several hours collecting water, but often polluted, far away from their families. The polluted water more or less influences their health. In this case, there is an urgent(迫切的)need for people in developing countries to have access to(有机会或权利使用)clean water to improve their health.

Here is a short story about Hadjara Zakari, a 12-year-old girl in Niger. Having access to clean water changed her life. She learned about the importance of hand-washing when the school first received clean water three years ago. That evening, she told her father, “You shouldn’t eat with me unless you clean your hands.” Her father was very angry and shouted at her, “It’s not up to you to tell me what to do!” Stunned(目瞪口呆的),Hadjara sat in silence. But she knew she was right. In protest, Hadjara refused to eat dinner that night. After her father questioned Hadjara’s head teacher, he understood the importance of hand-washing and his daughter’s intentions(目的). The girl really wanted her family to live longer and healthier lives.

For people in developing countries, clean water can change many things, especially improve their health. So, from now on, let’s avoid wasting water and take action to save water, which is important to people all over the world.

1】According to the recent report, poor water and low sanitation conditions can cause _______.

A.traffic problems B.forest fires C.many illnesses

2】The key to improving people’s health in developing countries is _______ in Paragraph 1.

A.to get clean water B.to exercise often C.to refuse drugs

3】What can we infer(推断)from Paragraph 2?

A.Hadjara laughed at her father’s foolishness.

B.Hadjara refused to eat dinner that night in order to lose weight.

C.Hadjara’s father understood his daughter’s love and care for him later.

4】The underlined word “protest ” in this passage means _______.

A.抗议 B.保护 C.节约

5】The purpose of the writer is to _______.

A.teach people how to wash hands

B.call on people all over the world to save water

C.show developing countries rich in clean water

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网