题目内容

【题目】Rajib Roy comes from a poor family in India. He likes playing football, and he dreams of being a football star one day.

“I often use the money for food to buy football shoes and clothes. I often feel hungry and it is a little difficult, but I don’t care,” he said.

Now he has a chance to train(训练)with Manchester United (曼联) in England. This makes him come closer(接近的) to his dream. With 11 other talented young players from India, Rajib is going to have a 15-day training.

Rajib wants to be a great football player. So he can help his younger brother learn in a better school. This is also one of his dreams.

1What is Rajib’s family like?

A. A rich family. B. A poor family. C. A bad family. D. A big family.

2Where is Rajib now?

A. In India. B. In America. C. In China. D. In England.

3How long is Rajib going to train with Manchester United?

A. 11 days. B. 15 days. C. 11 months. D. 15 months.

4What does the word “care” in the second paragraph mean in Chinese?

A. 在乎 B. 喜欢 C. 难过 D. 享受

5Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Rajib didn’t like to eat. B. Rajib loves his brother very much.

C. Rajib is now a great football player. D. Rajib doesn’t have parents.

【答案】

1B

2D

3B

4A

5B

【解析】试题分析:这是一篇励志小故事,讲述了贫穷的印度男孩Rajib Roy为了当一名伟大的足球运动员而吃苦耐劳的故事。Rajib Roy从小喜欢足球,梦想将来有一天当个足球明星。为了实现自己的梦想,他经常饿着肚子用自己的饭钱买足球鞋和衣服。终于,他有机会与曼彻斯特联队在英国进行为期15天的训练。他还希望帮助弟弟在一个更好的学校学习。

1题意:Rajib的家庭是什么样的?考查细节理解题。A. A rich family.富有家庭;B. A poor family.贫穷家庭;C. A bad family.不良家庭;D. A big family.大家庭。根据文首的介绍Rajib Roy comes from a poor family in India.,可知选B。

2题意:Rajib现在在哪里?考查细节理解题。A. In India. 在印度;B. In America.在美国; C. In China.在中国;D. In England.在英国。根据第三段首句Now he has a chance to train with Manchester United in England.,可知选D。

3题意:Rajib打算和曼彻斯特联队训练多长时间?考查细节理解题。A. 11 days.11天; B. 15 days.15天;C. 11 months.11个月;D. 15 months.15个月。根据第三段末句With 11 other talented young players from India, Rajib is going to have a 15-day training.,可知选B。

4题意:第二段中的“care”这个词在汉语中是什么意思?考查词义理解题。I often feel hungry and it is a little difficult, but I don’t care.本句是转折关系,前面叙述的是困难,后面转折,根据句意,可知care是关心,在乎。关心A。

5题意:根据文章,下列哪一项是正确的?考查综合理解判断题。A. Rajib didn’t like to eat. 拉杰卜不喜欢吃;根据句子I often use the money for food to buy football shoes and clothes.,可知他节省饭钱去买球鞋、球衣,而不是不喜欢吃,故说法错误。B. Rajib loves his brother very much. Rajib很爱他的弟弟根据文末的句子So he can help his younger brother learn in a better school.可知,说法正确。C. Rajib is now a great football player. Rajib现在是一个伟大的足球运动员根据句子Rajib wants to be a great football player. This is also one of his dreams.,可知说法错误。D. Rajib doesn’t have parents. Rajib没有父母;文中没有提到,故说法错误根据文意,可知选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Tony and Jane give their opinions about keeping pet dogs.

Keeping pet dogs is a good idea, says Tony

I think people should be allowed to keep pet dogs. There are lots of reasons for this.

First, dogs are really cute. It’s nice to pick them up and hold them in our arms, and it’s wonderful to see them growing up quickly.

Second, your dog might not be dangerous but by simply barking(吠)he can keep away a burglar(窃贼)who might think of entering your house.

Finally, we can also learn about life and death from dogs. Young people can learn how to care for others and how to respect(尊重)all living things by keeping a pet dog.

I think keeping pet dogs is something everyone can enjoy.

Keeping pet dogs is not a good idea, say Jane

In my opinion, it is never a good idea to keep a pet dog.

Firstly, pet dogs creates a lot of mess. They leave fur(毛) and hair on the floor, on beds and on sofas, and they need to be washed daily.

Secondly, we should remember that not all dogs are friendly. Some dogs bark at people they do not know. A few dogs bark all night. This stops their neighbors from getting any sleep. A small number of pet dogs even bite(咬) people.

Lastly, you have to make sure pet dogs are in good health and provided with good pet products. Paying for dog food and visiting the vet when dogs are ill can be expensive.

I believe that people should not keep pet dogs.

【1】Tony would probably think it____ to put pet dogs on beds.

A. uncomfortable B. acceptable C. dangerous

2The underlined word “they” in the passage refers to(指) ____”.

A. beds B. sofas C. pet dogs

3From the underlined part, we can guess “vet” means“ ____”.

A. 兽医 B. 宠物店 C. 驯兽师

4Tony and Jane disagree on ____.

A. the growth of pets

B. the sound made by dogs

C. the money paid for pets

5It can be learned from the passage that ____.

A. people are not allowed to keep pet dogs

B. people are encouraged to keep pet dogs

C. opinions are divided on keeping pet dogs

【题目】Thousands of people have been killed in a massive(大规模的) earthquake in Japan. The quake -- the most powerful to hit Japan in more than 100 years -- caused massive damage and many people are missing and feared dead.

The 8.9 magnitude quake struck Friday(March 11) off Japan's eastern coast, and prompted(引发) tsunami warnings(海啸警报)across the Pacific as far away as South America and the U.S. West Coast. Several days after a 8.9-magnitude earthquake and resulting 10-meter-high tsunami devastated the coastline. The United States Geological Survey says it was the fifth largest earthquake since 1900. The largest, with a 9.5 magnitude, shook Chile(智利) in 1960.

In Japan, the tsunami swept away boats, cars and hundreds of houses in coastal areas north of Tokyo. The quake shook buildings in the Japanese capital and caused several fires. All train and subway traffic in Tokyo has been stopped, and thousands of people there were unable to get back home. People are just trying to find clean water. Food supplies are running out. In the convenience stores, there are no rice balls left. There is no bottled water left. People are facing a really serious situation in the days ahead for these people that are living in areas that were only moderately(普通的) damaged. The final death toll could range from the thousands to tens of thousands, depending on how many of these communities are gone.

Japanese Prime Minister Naoto Kan said the government would do everything it can to minimize(使降到最低) the effects of the disaster. And in Washington, President Obama said the United States is ready to help the people of Japan.

【1】The underline word damage means_____________ in the article.

A. illness B. disaster

C. terror D. danger

【2】Which is true according to the passage?

A. Thousands of people have been killed in a massive earthquake in Japan.

B. Only people in areas that were only moderately damaged are facing a really serious situation in the days.

C. The tsunami devastated not only the coastline in Japan, but also the areas across the Pacific as far away as South America and the U.S. West Coast.

D. The massive earthquake caused the tsunami.

【3】According to the passage, which earthquake is the largest one since 1990 ?

A. the one happened in Japan on March 11, 2011

B. the one in Chile in 1960

C. the fifth largest earthquake since 1900

D. We don't know.

【4】If you're in Tokyo these days, what you can't get from the convenience store?

A. newspapers and magazines

B. some medicine

C. paper napkins and toothpastes

D. rice balls and bottled water

【5】The passage can't be in/on __________.

A. March 10th newspapers B. TV

C. Internet D. Radios

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网