题目内容
【题目】
![]()
To get up early to study or to stay up late to study?That is the question that puzzles most English learners.
A recent study by Dr.David Johnson discovered that late bedtimes led to lower grades.“Late bedtimes during weekdays and weekends,catch-up sleep on wekends and more daytime sleepiness badly influence students’ English study performance.They forget the new words more easily and have difficulty talking about their thoughts in English clearly.”
However,another study by Dr.Ali on Biocenter.com showed there is no connection between a student’s sleep habit and his study performance.“We found that different sleeping habits do not influence the performance of students in their English study,”Ali said.
Emily Jane,a college student,said she prefers to study differently depending on when the English test is.Normally,she only gets up early to study if she has an exam in the morning.She’ll arrive at school around 6:30 a.m.and study for her exam.If the test is a few days away,Jane said she will stay up later.
“Personally,I think that creativity or projects come at night,”Kyle said.Kyle does quite well in English.During the week,he will usually get up early to read texts aloud around 6 a.m.and be at school by 7 a.m.After that,he will stay up to do English reading until 1 or 2 a.m.On the weekends,he will sleep until about 1 p.m.
It is impossible to know for sure if it is better to stay up late and study or to wake up early to do so.But doctors advised students to avoid all-nighters because they won’t help as much as students think.
Information Card
The question that puzzles most English learners | 1.【1】. | |
The discovery of Dr.David Johnson’s study | 2.【2】. | |
The website to see Dr.Ali’s study | 3.【3】. | |
The time Emily arrives at school when she has an exam in the morning. | 4.【4】. | |
The number of students who gave their opinions in this passage | 5.【5】. |
【答案】
【1】To get up early to study or to stay up late to study?
【2】Late bedtimes led to lower grades.
【3】Biocenter.com
【4】Around 6:30 a.m
【5】Two/2
【解析】文章大意:英语学习是早起学习好还是熬夜学习好?本文中一些学生就这个问题发表了自己的观点。
【1】根据To get up early to study or to stay up late to study?That is the question that puzzles most English learners.可知,早起学习还是熬夜学习?这是困扰大多数英语学习者的问题,故答案填To get up early to study or to stay up late to study?
【2】根据A recent study by Dr.David Johnson discovered that late bedtimes led to lower grades.可知,大卫.约翰逊博士的研究发现晚睡会导致成绩下降,故答案填Late bedtimes led to lower grades.
【3】根据However,another study by Dr.Ali on Biocenter.com showed there is no connection between a student’s sleep habit and his study performance.可知,在Biocenter.com网站上可以看到阿里博士的研究,故答案填Biocenter.com.
【4】根据She’ll arrive at school around 6:30 a.m.and study for her exam.可知,当艾米丽有考试的时候她大约早上6:30 到达学校,故答案填Around 6:30 a.m.
【5】通读全文可知在文章中Emily Jane和Kyle发表了自己的意见和观点,所以应是两个人,故答案填Two/2.
【题目】摘录 阅读短文,然后完成内容摘要。每空不超过三个单词
Stories and Art of Chinese Fans
![]()
You may think you cannot live through summer without air conditioners. But in ancient China,hand fans were almost the only ones to help people keep cool.
Chinese people started to use hand fans over 2,000 years ago. The fans came in different shapes,such as round and square. They were also made from a11 kinds of materials.Palm leaf fans were cheap and easy to make. Feather fans(羽毛扇) showed the owner’s high status.Sandalwood(檀香)fans could send out a sweet smell.
Later, hand fans became far more than just something that could cool you down. They developed into art works,in which tuanshan (round fans)and zheshan(folded fans)were the most common.
In the shape of a full moon,tuanshan was usually made of silk.They had beautiful birds and flowers on them.Women especially those in the imperial palace(皇宫),liked to use them.Meanwhile,men,especially the literati(文人),used zheshan.The literati liked them because zheshan were usually made of paper and they could paint and write poems on them.It was a way for them to show off their ability in literature,painting and handwriting.Almost anything can be painted on zheshan.
Today,Chinese people still use these fans,only not many people write or paint on them any more.Next time when you are waving a fan, you may think of the stories behind it.
Name | Features(特征) |
Palm leaf fans | 【1】and easy to make |
【2】 | Show the owner’s status |
Sandalwood fans | Send out【3】 |
Tuanshan | In the shape of【4】 |
Zheshan | Paint and write 【5】 |
【题目】
Renault Ménage: This 2-seat luxury car provides a comfortable driving experience. But its powerful engine means you had better be prepared for a big fuel(燃料) bill each week. Its fantastic look will make you the focus(中心) of all attention. Company: Renault, France. Price:$85,000 |
|
Fiat 500: Although expensive, it will soon pay for itself with the money you save on petrol(汽油). It has the most efficient and cleanest petrol powered engine. It has 4 seats and it is perfect for a family. Company: Fiat, Italy. Price:$35,000 |
|
Land Rover Discovery: With 7 seats, this car is suitable for all driving conditions. It has good control for driving in the city and the power for rough roads and carrying heavy things. But it consumes (消耗) lots of fuel. Company: Land Rover, Britain. Price:$51,999 |
|
Hyundai i20: 4 seats inside. Perfect for short journeys but doesn’t have the power to make long distance driving enjoyable and comfortable. Still, at this price you can’t complain and you’ll be smiling when you have to fill up the tank too. It really saves fuel. Company: Hyundai, Korea. Price:$8,000 |
|
【1】Which of the following is true?
A. Each car above has 4 seats.
B. The four cars are made by European companies.
C. Land Rover Discovery is the second most expensive of above.
D. Both Renault Ménage and Fiat 500 consume lots of fuel.
【2】John needs to drive his two sons to school and he likes European cars. What may he choose?
A. Hyundai i20 or Fiat 500. B. Fiat 500 or Land Rover Discovery.
C. Renault Ménage or Fiat 500. D. Land Rover Discovery or Hyundai i20.
【3】Which of the following cars are greener?
A. Hyundai i20 and Fiat 500. B. Renault Ménage and Fiat 500.
C. Land Rover Discovery and Hyundai i20. D. Renault Ménage and Land Rover Discovery.