题目内容
An official _____ by some reporters on food problems in Shanghai yesterday.
A. is interviewing B. is interviewed C. was interviewing D. was interviewed
D
解析:考查点:一般过去时的被动语态的用法。 解题思路:由yesterday看出该句子要使用一般过去时,by之后接的是动作的发出者,故该句要使用被动语态,所以答案选D;
Canada is a very large country. It is the second largest country in the world .By contrast it has a very small population. There are only about 29 million people there. Most Canadians are of British or French origin(后裔), and French is an official language of Canada as well as English .About 45%of the people are of British origin, that is, they or their parents or grandparents, etc, come from British. Nearly 30% are of French origin. Most of the French–Canadians live in province of Quebec.
Over the years, people have come to live in Canada from many countries in the world .They are from many countries in the world .They are from most European countries and also from China, besides other Asian countries.
However, Canada was not an empty country when the Europeans began to arrive. Canadian Indians lived along the coast, by the rivers and lakes and in forests. Today, there are only about 350,000 Indians in the whole country, with their own languages. In the far north live the Inuit. There are only 27,000 Canadian-Inuit. Their life is hard in such a difficult climate.
【小题1】The phrase “By contrast” in the passage means ____.
| A.同时 | B.相比之下 | C.而且 | D.实际上 |
| A.30% of the French –Canadians | B.45% of the Canadians |
| C.27,000 people | D.350,000 French – Canadians |
| A.English and Chinese | B.French and English |
| C.Indian and French | D.Chinese and Inuit |
| A.China |
| B.England |
| C.France |
| D.some other countries except France and Britain |
先阅读短文,然后根据短文内容从方框内所给的单词中选择恰当的词(注意词形变化)填入短文空白处,使短文完整、通顺。一词只用一次,一空限填一词。方框中有两个词是多余的。
|
with, easy, How, almost, good-bye, wear, left ,from, pleased, prepare, what , make, when |
One will feel happy when others flatter (奉承)him in his face. It is said that the best way of flattering someone is to give him a “top hat” to 73 .
A student was going to leave the capital to become an official in a city far away. Before he started, he came to say 74 to his teacher.
“It is not an 75 job to be a good official,” his teacher warned. “You must be strict 76 yourself and never be careless.”
“Don’s worry about me, sir.” the student answered. “I have already 77 one hundred top hats, which will 78 those people quite happy.”
“But we are real gentlemen! 79 could a real gentleman do such a thing?” his teacher was a bit angry. “Never forget 80 I taught you in class!”
“You are always right, sir. I also hate such things. But sir, 81 no one real gentleman like yourself can be seen in the world now,” said the student. It seemed that he had to do so.
After hearing this, the teacher was 82 . “What you said is true!”
“Of my one hundred top hats, I have ninety-nine 83 .” the student said to his friend later.