题目内容
阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。(每空一词)
Beggars are often seen sitting under blankets as people walk past them in Cambridge’s market center. Some ask passers-by(路人) for change and some just sit and wait to be given money.
To solve the problem of begging, an “alternative giving” plan has been suggested. Ten blue money boxes will be placed in busy places such as the market and the railway station. The aim is to encourage people not to give money directly(直接地) to beggars but instead to give generously to the local people who are homeless.
Different people have different opinions.
Supporters of this plan think it will be a good way to solve the beggars’
alcohol and drug problems(酗酒和吸毒). But the police don’t
support it. They argue that beggars who do not receive cash(现金)may turn to criminality( 犯罪). The homeless charity “Crisis” said the success of
any plan will
depend on its style. They think that imaginative and positive(积极的) plans can help create local understanding and
sympathy(同情心). Most of the beggars don’t like the plan
because they think they will not get enough money from the boxes for their
showers, food, and clothes.
Begging is a big social problem both in developing and developed countries. Governments must play a big role in working out this problem. Training beggars to work and helping them to find jobs is a good way. This is true for developing countries where many simple jobs exist. People should also be educated to see beggars not as dirty and dangerous, but as people who need understanding and help.
|
1.________ problem |
|
|
Introduction to the begging problem |
Some beggars ask 2.________ for money. Some beggars just sit and wait to be given money. |
|
An “alternative plan” to the problem |
I In some busy places, ten blue boxes will be placed to 3._____ people to give money to local homeless people. |
|
Different 4.____ on the suggested plan
|
Supporters think it very good to solve the problems. The police oppose(反对) the plan arguing that the beggars may turn to criminality5._____ of lack(缺少) of cash. T Most of the beggars 6._____ the plan because the money that they will get from the box will not be enough. They can’t 7.____ their showers, food and clothes. |
|
8._____to deal with the problem |
Governments must be active in 9.____this problem by training beggars to work and helping them to find proper jobs. The public shouldn't look 10._____upon beggars but understand and help them. |
1.Begging
2.passers-by
3.encourage
4.opinions
5.because
6.dislilke
7.afford
8.how
9.solving
10.down
【解析】
试题分析:这篇文章讨论了人们对乞丐的看法。有人认为乞丐酗酒和吸毒,引发了很多社会问题。也有人认为应该积极的看待乞丐问题,给乞丐以关心。表格中的内容都是来自上面的文章,所以要仔细的阅读文章。
1.考查动词。根据文章中To solve the problem of begging为了解决乞讨的问题,故用begging。
2.考查名词。文中有:Some ask passers-by(路人) for change。一些人向过路人讨要零钱。故用passers-by.
3.考查动词。根据Ten blue money boxes will be placed in busy places such as the market and the railway station. The aim is to encourage people not to give 可知填encourage.
4.考查名词。根据:Different people have different opinions.可知填opinions.
5.考查连词。根据:They argue that beggars who do not receive cash(现金)may turn to criminality( 犯罪).可知应填because。because of 因为。
6.考查动词。根据Most of the beggars don’t like the plan 可知应填dislike=don’t like.
7.考查动词。根据because they think they will not get enough money from the boxes for their showers, food, and clothes.可知应填afford负担的起。
8.考查代词。根据:Governments must play a big role in working out this problem.政府应该在解决这个问题上发挥作用。可知应填how,.怎样解决这个问题。
9.考查动词。根据:Governments must play a big role in working out this problem.work out解决,故用solve。In为介词,故用solving。
10.考查副词。根据:People should also be educated to see beggars not as dirty and dangerous, but as people who need understanding and help.人们应该被教育不要吧乞丐看做肮脏危险的,而要给他们理解和帮助。故用down。look down upon看低。
考点:单词填空。
| |||||||||||||||||||||||||||||||||
Failure is what often happens. It is everywhere in our life. Students may fail in exams, scientists may fail in their research work, and players may fail in competitions. (A) Although failure happens to everyone, but different people’s attitudes(态度) towards failure are different.
Some people don’t think that their failure is an important thing at all. So they pay no attention to it. As a result, they will have the (B) failure later. Some people think they themselves are fools and lose their hearts in everything after they get failure. Then they(C)
their time and energy on useless things. At last, they may really be fools as they have thought.
(D)Other people are quite different from these two kinds of people mentioned above. Instead of being hopeless and lost, they draw a lesson from every failure and become more experienced. (E) they, after, will ,hard, in, work, be , the, successful , end. So we should draw a lesson from every failure and become more experienced.
【小题1】 (A)处句中有一处错误,请找出并改正。(可用文字叙述)
【小题2】在( B )、(C )处的横线上分别填上一个单词(B) (C)
【小题3】将(D)处句子译成汉语: 。
【小题4】 将(E)处的单词连成句子:
【小题5】请从下面的选项中给短文选个标题,将答案标号填在此横线上:
| A.Draw a lesson from every failure | B.The attitudes towards failure |
| C.Failure is everywhere in our life | D.Failure is very important |