题目内容
【题目】根据材料内容选择最佳答案。![]()
My name is Lisa and I'm thirteen. I'm from New York. I like playing basketball. My brother Tom likes playing football. I play basketball with my classmates after school. On Saturday, I play football with Tom. But today is hot, and we don't play it.![]()
My name is Jim and I'm twelve. I'm from London. I like playing football best(最). My sisters Mary and Helen l like to go swimming. I play football with my friends after school. On Sunday, I go swimming with my sisters. But today is cold and we don't go swimming.
(1)Lisa is years old.
A.13
B.12
C.11
D.10
(2)Who is Tom?
A.Lisa's friend
B.Lisa's classmate
C.Lisa's cousin
D.Lisa's brother
(3)What's Jim's favourite sport?
A.Basketball.
B.Swimming.
C.Football
D.Table tennis.
(4)Mary and Helen go swimming on
A.Thursday
B.Friday
C.Saturday
D.Sunday
(5)It'sin London today.
A.cold
B.hot
C.cool
D.warm
【答案】
(1)A
(2)D
(3)C
(4)D
(5)A
【解析】文章主要介绍了Lisa和Jim的基本情况。
(1)细节理解题。根据原句My name is Lisa and I'm thirteen. 可知Lisa13岁了,故选A。
(2)细节理解题。根据原句My brother Tom likes playing football. 可知Lisa的弟弟是Tom,故选D。
(3)细节理解题。根据原句I like playing football best(最).可知Jim最喜爱踢足球,故选C。
(4)细节理解题。根据原句My sisters Mary and Helen l like to go swimming. 和On Sunday, I go swimming with my sisters. 可知Jim和妹妹Mary和Helen在星期日去游泳,故选D。
(5)细节理解题。根据原句But today is cold and we don't go swimming. 可知今天冷,我们没有去游泳,故选A。
【题目】阅读下面的规则,找出与它们对应的场所,将规则前的字母A、B、C分别填入场所下面的横线上,然后回答第74、75两小题。
A Eat and drink only in the kitchen. Two hours of TV a day. ·Go to bed before 9:30. | B Stand up before you speak. Listen to your teacher in class. Don't fight. |
C No smoking here. Keep quiet. Drop litter in the box. |
![]()
【1】____
【2】____
【3】____
【4】Do you have any rules at home? List(列出) one of them.
________________________________________
【5】Do you like this rule?Why?
____________________________________________
【题目】阅读下面材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出符合材料意思的最佳选项。
A
Today is Sunday. Everyone in Zootopia (疯狂动物城) is very happy.
I'm Judy. In the morning, I e-mail my friend at 10:00 a.m. Then, I go out for lunch with my mum in a restaurant (餐馆). But the food there isn't good, we don't like it. After that, I go to a store with my mum. The clothes there are on sale, so I buy a nice shirt at a very good price. |
I'm Nick. I am Judy's good friend. I love sports. I always play basketball in the morning. But I don't play it this morning, because my uncle comes to see me. He loves basketball, too. We have lunch at home. In the afternoon, we go to a sports club at 1:00. There we help some boys with basketball for two hours. |
(1)Judy __________ in the morning.
A.e-mails her friend
B.buys a shirt
C.meets her uncle
D.plays basketball
(2)Nick is _________ at 2 p.m. in the afternoon.
A.at home
B.in a restaurant
C.in a sports club
D.in a clothes store
(3)Which of the following sentence (句子) is Right?
A.Nick plays basketball this morning.
B.Nick's uncle likes playing basketball.
C.Judy's mum loves the food in the restaurant.
D.Judy helps some boys with basketball for two hours.