题目内容

Online shopping is growing fast in China, and more and more Chinese are buying books online. At the same time, traditional bookstores are facing new challenges. A bookstore in Beijing is going out of business(生意). All of its books are on sale. Bookstore owner Wang Jian says hot sales of books on the Internet pushed him to change the way he did business.
China has the highest online book buying rate(率)in the world. More than years ago, dangdang.com became the first online bookseller, and now becomes very important in the Chinese online book market.
Facing this challenge, the Xinhua Bookstore also built its online store a few years ago. Zhang Jian, CEO of the Xinhuabookstore.com, says now they are enlarging their online services.
A “price war(战争)”is taking shape between traditional bookstores and online bookstores. Faced with the low-cost advantage of online bookstores, traditional ones can do nothing but lower their prices. At the same time, online bookstores are also starting price wars between each other.
Now some traditional bookstores are trying their best to attract buyers in their own way. They exhibit books better and provide(提供) a very relaxed reading environment in the bookstore. Even though, traditional bookstores can hardly compete with some of the advantages of online bookstores, for example 24-hour service

  1. 1.

    What is the passage about?

    1. A.
      The development of online bookstores
    2. B.
      The disadvantages of traditional bookstores
    3. C.
      The great advantages of online bookstores
    4. D.
      The challenges traditional bookstores face
  2. 2.

    What made Wang Jian change the way he did business?

    1. A.
      The small sales of his books
    2. B.
      The tiring work of selling books
    3. C.
      The high cost of running the bookstore
    4. D.
      Competition with other traditional bookstores
  3. 3.

    To attract buyers, traditional bookstores and online bookstores both choose to______.

    1. A.
      lower the prices of books
    2. B.
      provide 24-hour service
    3. C.
      provide relaxed reading areas
    4. D.
      exhibit books in a better way
  4. 4.

    We can know from the passage that______.

    1. A.
      traditional bookstores will break up sooner or later
    2. B.
      dangdang. com is the first website selling books in China
    3. C.
      more and more people will start bookstores on the Internet
    4. D.
      most of the buyers who buy books online are young students
DAAB
1.细节题:从第一段的句子:At the same time, traditional bookstores are facing new challenges. 可知文章讲的是传统的书店面临新的挑战。选D
2.细节题:从第二段的句子:Bookstore owner Wang Jian says hot sales of books on the Internet pushed him to change the way he did business.可知是网上的书的热销使他改变了销售方式。选A。
3.细节题:从第四段的句子:traditional ones can do nothing but lower their prices. At the same time, online bookstores are also starting price wars between each other.可知传统的和网上书店都在降低价格。选A。
4.细节题:从第二段的句子:More than years ago, dangdang.com became the first online bookseller,可知答案是B
练习册系列答案
相关题目
Today’s young people are taking a more active part in online activities. Although the Internet can be  21  for students to collect information and communicate(交流)with their friends, teachers and parents are becoming more and more  22  about the unhealthy web content(网上内容)in the bar. They think that the birth of “Harm-free Internet Bars”(健康网吧)is  23  step to  24  teenagers.
It was Sunday afternoon and there were not many  25  seats left in the Feiyu Internet Bar. A few  26  were found playing  27 . A person of the bar was walking around  28  fInternet users’ online activities.
“My job is to find anyone who is looking at  29  websites and then  30  them from doing so,” he said. “This is a  31  of the ‘Harm-free Internet Bar’project”. Feiyu, a famous Internet bar in Beijing is among the first 19 to  32  the harm-free Internet bar club.
In order to help start a better  33  for teenagers’ online activities, China’s Communist Youth League has brought out the program named “Harm-free Internet Bar for Teens”.
But while teachers and parents  34  the “harm-free Internet bars”,  35  do many school students think of them? 
【小题1】
A.successfulB.usefulC.hopefulD.interesting
【小题2】
A.amazedB.excitedC.frightenedD.worried
【小题3】
A.an easyB.a hardC.an importantD.an impossible
【小题4】
A.preventB.stopC.askD.protect
【小题5】
A.comfortableB.emptyC.singleD.clean
【小题6】
A.teachersB.studentsC.parentsD.officers
【小题7】
A.musicB.bridgeC.chessD.online games
【小题8】
A.watchingB.lookingC.seeingD.finding
【小题9】
A.interestingB.healthyC.unknownD.harmful
【小题10】
A.stopB.tellC.makeD.encourage
【小题11】
A.workB.programC.roomD.pace
【小题12】
A.joinB.helpC.openD.keep
【小题13】
A.placeB.environmentC.Internet barD.club
【小题14】
A.complain aboutB.worry aboutC.welcomeD.club
【小题15】
A.howB.whyC.whatD.whether

What is your favorite English letter? Many of you may say QQ. Why? Because so many of you chat with your friends on QQ. What do you like about QQ? What do you talk about? The CCTV reporter Miss Wang interviews three kids. Let's listen to what they say.

When do you chat on QQ? What do you talk about?

Lin Yuhan, Xi’an: On weekends. We talk about homework and chat with each other.

Tang Xuting, Shanghai: At weekends and when I don’t have much homework. We exchange test answers and chat.

Yang Yuhang, Dalian: Our class goes online together at 4-6 pm on weekends. We complain about homework, chat and talk about computer games.

What do you put on your QQ blog ?

Lin: I put good articles I have found online on my blog. I also write articles myself. They are about funny things that have happened in my class.

Tang: I put pictures on my blog. Not my own photos, but pictures from my favorite Japanese cartoons  like Tennis Prince and Conan.

Yang: I put DV films on my blog. I shoot them during sports meetings and school parties. The most popular one is about a dancing teacher. It is so funny that everyone watches it.

How do you like QQ?

Lin: It’s a good space for us to make a record of our lives, of both good times and sad times.

Tang: My friends and I may not have time to chat at school. But we can do it on QQ. It’s very helpful to our friendships.

Yang: If you chat with friends on the telephone, your parents sometimes listen to your conversation. There’s no such problem with QQ. You can relax and talk freely.

1.How many kids are interviewed about QQ?

A.Nine.             B.Six.              C.Three.            D.Two.

2.________ comes from Shanghai.

A.Miss Wang        B.Lin Yuhan          C.Yang Yuhang        D.Tang Xuting

3.What does Lin Yuhan put on her QQ blog?

A.Some pictures.     B.Good articles.      C.DV films.          D.Japanese cartoons.

4.Which one is TRUE according to this article?

A.Lin says QQ is very helpful to their friendships.

B.Yang says he can chat freely with many friends and relax on QQ.

C.Tang says QQ is a good space for them to make a record of their lives.

D.Tang says he chats on QQ on weekdays though he has lots of homework.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网