题目内容
10.A recent report says about 18% of Chinese teenagers can have problems with their minds.Some students become worried because they have to study very hard.Others have trouble getting on well with people like their parents and classmates.Zhang Qiang,a Junior 2student from China,could not understand his teachers in class and was doing badly in his lessons.He was afraid of exams.When he looked at the exam paper,he couldn't think of anything to write.
Another student,a 15-year-old girl called Wu Yan from Guangdong often argued with her classmates even her parents because of some different ideas.She became so angry with them that she started to cut her finger with a knife.
However,many students who have problems won't go for advice or help.Some think they will look stupid if they go to see a doctor.Others don't want to talk about their secrets.In order to solve the teenagers'problems,here is some advice:
●Talk to your parents or teachers often.
●Take part in group activities and play sports.
●Go to see a doctor if you feel unhappy or unwell.
44.Some students became worried because ofA.
A.their study
B.their teachers
C.their hobbies
D.their clothes
45.Wu Yan cut her finger with a knife becauseD.
A.she was afraid of exams
B.she had no money for a new shirt
C.she could not understand her teachers in class
D.she often argued with her classmates and her parents
46.How many pieces of advice are given to the teenagers who have problems in this passage?B
A.Two.
B.Three.
C.Four.
D.Five.
47.Which of the following is NOT TRUE according to the passage?A
A.According to a recent report,many students have problems with their minds.
B.Chinese teenagers may have problems with their study or relationships with others.
C.Some students don't go to a doctor for advice because they think they might look stupid.
D.Some students don't want to share their secrets with others.
分析 文章大意:这是一篇议论文,主要介绍青少年的心理问题.作者通过两个问题少年的例子,指出了一些学生的心理问题,但很少有人去看医生或与他人分享自己的秘密.为了解决这些问题作者列举了一些例子.如常和老师或父母交谈;参加活动;看医生.
解答 44.答案:A.细节理解题.根据第一段第二句Some students become worried because they have to study very hard.有些学生变得很担心,因为他们必须努力学习.可知,学生很担心学习.选A.
45.答案:D.细节理解题.根据第三段a 15-year-old girl called Wu Yan from Guangdong often argued with her classmates even her parents because of some different ideas.一个来自广东的名叫吴燕的15岁女孩因为一些不同的想法经常和她的同学甚至她的父母争吵.可知,她切手指是因为和同学和父母争吵.选D.
46.答案:B.细节理解题.根据倒数三段●Talk to your parents or teachers often.●Take part in group activities and play sports.●Go to see a doctor if you feel unhappy or unwell.●跟你的父母或老师交谈.●参加集体活动和体育运动.●如果你不开心或不舒服去看医生.可知,是三个意见.选B.
47.答案:A.推理判断题.根据第一句A recent report says about 18% of Chinese teenagers can have problems with their minds.最近的一份报告说,大约18%的中国青少年心理有问题.可知,A选项"根据最近的一份报告,许多学生心理有问题."是错误的.many许多,18%不能说成"许多".答案是A.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.
| A. | is | B. | am | C. | are | D. | / |
---I learn English by ______ English songs.( )
| A. | How; listening to | B. | what; listening to | ||
| C. | How; listening | D. | What; listen to |
| A. | in | B. | at | C. | of | D. | on |
| A. | take | B. | taking | C. | takes | D. | took |
Over 220million pounds were raised for some of the poorest people across the UK and Africa.A third of the money goes to projects in the UK,and two thirds of it goes to Africa.(45)C Go and buy a red nose,because even if you don't wear it,just buying it will help others in need.
根据短文内容,从方框中选出五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整正确.
| A.Stars,famous people,children and teachers will all take part in this activity. B.In short,they try their best to make people happy and encourage them to give money to poor people. C.Did you know that the 20poorest countries in the world are in Africa? D.On that day everybody goes around wearing a red nose. E(涂AB).Red Nose Day is organized by an organization called"Comic Relief"(漫画救济). F(涂CD).Only volunteers will take part in this activity. |
| A. | can plays,good | B. | can't play,good | ||
| C. | can play,well | D. | doesn't play,well |