题目内容

I met a friend of mine ________ in the street yesterday.

A. by accident B. by the end C. by mistake D. by car

A 【解析】句意:昨天我在大街上偶然遇见我的一个朋友。by accident偶然地;by the end of到……末为止; by mistake错误地;by car乘坐汽车;此处表示偶然地遇见某人,故用by accident,故选A。
练习册系列答案
相关题目

Rachel Carson was born in the USA in May, 1907. Her mother, Maria Carson, had been a schoolteacher. She also loved nature. She showed Rachel the beauty of nature. She also taught Rachel a deep love for books. As a quiet child, Rachel liked to read and write stories. At a very early age, she decided she wanted to be a writer some day. Her story first appeared in a children's magazine when she was ten years old.

Her first book, Under the Sea Wind came out in 1941. In 1948, Miss Carson began working on another book, The Sea Around Us. She always researched carefully when she wrote. She collected information from more than one thousand places to write The Sea Around Us. When the book came out in 1951, it won the National Book Award. It was No.1 on the best?seller list for more than a year. The Sea Around Us made Rachel Carson famous.

Rachel Carson's most famous book, Silent Spring came out in 1962. In this book, she pointed out that the use of some kinds of pesticides(杀虫剂) like DDT would cause the number of birds to decline because it would kill them as well. Finally, in November 1969, the United Sates government decided that the use of DDT must stop in two years.

Rachel Carson has been regarded as a great environmentalist (环保主义者) and writer. She will be remembered by the world.

1.Rachel Carson had a deep love for nature and books because of ________.

A. her father

B. her mother

C. her schoolteacher

D. her brother

2.Rachel decided that she wanted to be a writer when ________.

A. she was very young

B. she was in college

C. she became a teacher

D. she became famous

3.The Chinese meaning of the word “decline” in this passage is probably “________”.

A. 增加 B. 减少 C. 维持 D. 翻番

4.Which of the following is NOT true according to the passage?

A. Rachel Carson was a careful and serious writer.

B. The Sea Around Us won the National Book Award.

C. In Silent Spring Rachel said some pesticides were bad for the environment.

D. The use of DDT was stopped as soon as the book Silent Spring came out.

1.B 2.A 3.B 4.D 【解析】试题分析:短文大意:这篇短文主要介绍了美国著名的环保主义者——蕾切尔卡森的生平事迹。并重点介绍了她写得关于环保的两本书,在其中一本书出版两年后美国政府终于终止了杀虫剂DDT的使用。 1. 2. 3. 4.

An invention in front of your eyes

What is the most important invention of all time? Is it the written word that helps us to record information? Is it the telephone that lets us talk to people from all over the world? Is it the car that lets us travel at great speeds to meet others? Umberto Eco, an Italian writer, thinks it is something quite different. He says the most important invention might be bright in front of your eyes. He is talking about a simple pair glasses.

Modern eye glasses were invented around 1000 years ago. They were more than just a convenient way to read. Before glasses, writers, scientists or teachers who could not see properly had to memorize everything. After about ten years of poor eyesight, they could not remember well enough and could not work. Glasses meant that people could work in their old age.

People who wanted to remember some information could write it down and read it. Eye glasses are one of the world’s greatest inventions and were probably worn by the people who designed the first telephones and cars.

1.The invention of the written word is important because___________.

A. we need it to listen

B. we need it to record information

C. we just need it to read

2.The author thinks _______ is the greatest invention of all time in his passage.

A. the telephone

B. the car

C. a simple pair of glasses

3.Before glasses were invented, writers, scientists and teachers had to_________.

A. memorize everything

B. write down everything

C. read everything

4.What happened after glasses were invented?

A. people could not remember well enough.

B. people could not remember well enough.

C. people could write down some information and read it.

5.From this passage, we can know __________.

A. modern eye glasses were invented 100 years ago

B. people who designed the first telephones and cars probably wore those glasses

C. the author of this article is an American

1.B 2.C 3.A 4.C 5.B 【解析】本文作者认为眼镜是世界上最伟大的发明之一。在眼镜被发明之前,看不清楚的作家,科学家和老师不得不记住所有东西,在眼镜被发明之后,人们能写下信息,然后阅读它。 1.B 推理判断题。根据Is it the written word that helps us to record information?可知书面文字...

I think that a great friend is a great artist who can change my feeling about life greatly. When I talk about the person who influenced me most. I must think of my best friend quickly.

When I was in my university, one of my classmates sat beside me. His name is Wang Tao. He is my unforgettable friend in my life. He is good at study and handsome. Everyone knows that he is a genius(天才) of my university.

He is kind hearted and is always ready to help others. But he doesn’t like others to praise him, because he think what he did is common. There is an old saying: A friend in need is a friend indeed. Wang Tao sets a good example in many parts in my life.

I remembered that my mathematics wasmediocreat that time, but he was excellent in solving mathematics questions. He often received high scores. Of course, I wished I could reach at his level. Since we talked all day long, he was patient and polite to answer my mathematics questions. Slowly, I made great progress in mathematics. I passed the examination finally. Then we became friends naturally. And now, I still remember his strong will to study.

We know that we live in a society, so we need a lot of friends. There are two kinds of friends, good and bad, bad friend may make our life failed, while good ones make our life successful. To me, Wang Tao is a very good friend. I learned so many advantages from him, and I changed more and more excellently.

We separated three months ago. Now I miss him very much, and I hoped that our friendship will continue to be just as strong after we graduate(毕业).

1.The writer believes that an excellent friend _______.

A. is a man who works on art

B. can change his life slowly

C. can influence his idea about life

D. must think of him quickly

2.Which of the following about Wang Tao is NOT true according to the passage?

A. He has a strong will. B. He is warm hearted.

C. He is good at maths. D. He likes art very much.

3.The underlined word “mediocre” most probably means “_______”.

A. bad B. not very good

C. the best D. very good

4.In the fifth paragraph, the writer mainly suggests that we should ______.

A. make good friends and learn from them

B. have two kinds of friends, good and bad

C. make our best friends successful

D. make less bad friends

5.What’s the best title for the passage?

A. My university life

B. An unforgettable friend

C. How to make friends

D. How to learn maths well

1.C 2.D 3.B 4.A 5.B 【解析】试题分析:短文大意:作者认为一个伟大的朋友是一个伟大的艺术家,可以极大地改变他对生活的感觉。在该文中作者主要介绍了他最难忘的好朋友王滔。他很善良,总是乐于帮助别人。他有坚强的学习意志。擅长数学。作者从他那里学到了如此多的东西,变得越来越出色。 1. 2. 3. 4. 可知我们应该交好朋友并且...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网