题目内容
【题目】 You may know that more people drink coffee than tea around the world. And that, after oil, it is the second biggest traded goods.You may also know that the drink comes from beans which are first roasted and then ground (研磨).But what else do you know about this popular drink?
It is said that the story of coffee started with an Ethiopian goatherd (牧羊人) named Kaldi. One day
Kaldi was surprised to see that his goats were behaving very strangely. Instead of eating grass quietly, they were jumping around, almost dancing. He also noticed some red “cherries” from a plant that the goats were eating. He tried some himself and was surprised by the feeling of extreme happiness and excitement. He felt like dancing too!
But it wasn't used as a drink at first. It was used as food. The coffee berries, mixed with animal fat, were used by monks(修道士)to stay awake during long hours of prayer. From Ethiopia, coffee was later cultivated (培育) in Yemen and the first hot drink was developed there around AD 1000.Three centuries later Muslims were crazy coffee drinkers and as Islam(伊斯兰教) spread, so did coffee. Coffee houses appeared in Cairo and Mecca.
For hundreds of years the plants were protected safely. But some beans were carried out of Arabia and taken to India secretly. In the 17th century, coffee was soon grown in a new continent. From India to Indonesia, a century later the beans were once again carried to Brazil. Brazil is now the largest coffee
producer in the world.
It was the caffeine that made the goats dance and kept the monks awake. Although it is found in other soft drinks and tea, coffee has the most caffeine. In the short term, a couple of cups of coffee can prevent tiredness and put off sleep. But several cups a day, every day, can cause worries and restlessness.
【1】Who played an important role in spreading coffee?
A.Kaldi.B.monks.C.Muslims.D.goats.
【2】The first coffee drink was developed in about_________.
A.the 11th century.B.the 14th century.
C.the 17th century.D.the 10th century.
【3】What is the fight route (线路) that coffee was spread?
A.Ethiopia → India → Indonesia → Brazil
B.Ethiopia→Indonesia→Brazil→ India
C.India → Indonesia→Ethiopia → Brazil
D.Brazil →India→ndonesia → Ethiopia
【4】According to the passage, which of the following is NOT true?
A.Coffee was fLrSt used as food.
B.Coffee plants were protected safely for hundreds of years.
C.Too much coffee can make people worried.
D.Caffeine is only found in coffee.
【5】More people drink coffee than tea in the world because_________.
A.coffee berries can be eaten
B.coffee can prevent tiredness and put off sleep
C.coffee has the most caffeine
D.It's easy for people to make coffee
【答案】
【1】C
【2】A
【3】A
【4】D
【5】B
【解析】
文章讲述了咖啡是世界上很受欢迎的饮料,并介绍了咖啡的历史。
【1】
细节理解题,根据“Three centuries later Muslims were crazy coffee drinkers and as Islam(伊斯兰教) spread, so did coffee.三个世纪后,穆斯林成了疯狂的咖啡饮用者,随着伊斯兰教(伊斯兰教)的传播,咖啡也是如此。”可知是Muslims推动了咖啡的传播,故选C。
【2】
细节理解题,根据“From Ethiopia, coffee was later cultivated (培育) in Yemen and the first hot drink was developed there around AD 1000.咖啡来自埃塞俄比亚,后来在也门种植(培育),大约在公元1000年左右在那里开发出第一种热饮。”那么应该是在11世纪,故选A。
【3】
细节理解题,通读全文,咖啡首先出现在埃塞俄比亚,数百年来,这些植物一直受到安全保护。但一些豆子被带出阿拉伯,秘密带到印度。17世纪,咖啡很快就在一块新大陆上种植起来。从印度到印度尼西亚,一个世纪后,豆子再次被运往巴西。巴西现在是世界上最大的咖啡。可知应该是:埃塞俄比亚→印度→印度尼西亚→巴西,故选A。
【4】
推理判断题,根据“But it wasn't used as a drink at first. It was used as food. 但它一开始并不是用来喝的。它被用作食物。”选项A正确;根据“For hundreds of years the plants were protected safely.数百年来,这些植物一直受到安全保护。”选项B正确;根据“Although it is found in other soft drinks and tea, coffee has the most caffeine. In the short term, a couple of cups of coffee can prevent tiredness and put off sleep. But several cups a day, every day, can cause worries and restlessness.虽然在其他软饮料和茶中也含有咖啡因,但咖啡的咖啡因含量最高。短期内,喝几杯咖啡可以防止疲劳,推迟睡眠。但是一天喝几杯,每天都会引起焦虑和不安。”可知选项C正确,选项D错误,故选D。
【5】
细节理解题,根据“In the short term, a couple of cups of coffee can prevent tiredness and put off sleep.短期内,喝几杯咖啡可以防止疲劳,推迟睡眠。”喝咖啡可以帮助人们提神醒脑,所以应该是世界上喝咖啡的人比喝茶的多的原因,故选B。