题目内容
9.Most new babies were born in the developing countries.These countries are found in Africa,South America and parts of Asia.In the developed countries of Europe and North America,the population is growing very slowly.This is because women in these countries have,on average (平均),only one or two children.In the developing countries,many women have five or more children.In 1950,about one quarter of the world's population lived in the developed countries.By 2050,these countries will be home to only about one tenth of the world's people.In the developing countries,more than one billion people are still living below the poverty(贫困)line.These people do not have enough food to eat and they live in poor housing conditions.Children get little time at school and suffer (遭受痛苦) from many kinds of diseases.
the beginning of the 21st century,the world's population was around six billion.The U.N.has said that the world's population will level off (平稳下降) at 12.5billion by the year 2100.Other groups think the world's population will continue to grow,reaching 14billion before it becomes stable (稳定的),or even falls.
根据短文内容,回答下列问题.
66.In what areas of the world can developing countries be found?They can be found in Africa,South America and parts of Asia
67.In 1950,what percent of the world's population lived in developing countries?Seventy-five percent/75%
68.There will be twelve and a half billion people on the earth in 2100,won't there?Yes,there will.
分析 大多数新生婴儿出生在发展中国家.这些国家在非洲,南美洲和亚洲的部分地区.在欧洲和北美国的发达国家,人口增长非常缓慢.在发展中国家,许多妇女有五个或更多的儿童.在发展中国家,超过十亿人仍生活在贫困线下.
解答 66:They can be found in Africa,South America and parts of Asia.细节理解题.根据Most new babies were born in the developing countries.These countries are found in Africa,South America and parts of Asia可知大多数新生婴儿出生在发展中国家.这些国家在非洲,南美洲和亚洲的部分地区,故答案为:They can be found in Africa,South America and parts of Asia.
67:Seventy-five percent/75%.细节理解题.根据根据第一段中In 1950,about one quarter of the world's population lived in the developed countries 可知在1950,约四分之一的世界人口生活在发达国家,也就是说有四分之三即百分之七十五的人生活在发展中国家,故答案为:Seventy-five percent/75%.
68:Yes,there will.细节理解题.根据最后一段中The U.N.has said that the world's population will level off (平稳下降) at 12.5 billion by the year 2100可知根据联合国的报道到2100年世界人口将平稳下降到125亿,故答案为:Yes,there will.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
| A. | /,/ | B. | the,/ | C. | /,the | D. | the,the |