题目内容

【题目】Wind On The Hill

By A. A. Milne

No one can tell me,

Nobody knows,

Where the wind comes from,

Where the wind goes.

It's flying from somewhere

As fast as it can,

I couldn't keep up with it,

Not if I ran.

But if I stopped holding

The string of my kite,

It would blow with the wind

For a day and a night.

And then when I found it,

Wherever it blew,

I should know that the wind

Had been going there too.

So then I could tell them

Where the wind goes.

But where the wind comes from

Nobody knows.

1According to the poem, what is the possible way to find out where the wind goes?

A. To find the place where the kite drops.

B. To be told by someone else.

C. To hold the string of the kite and run with it.

D. To keep up with the wind day and night.

2Which of the following is true according to the poem?

A. We can find out where the wind comes from in the same way.

B. The writer believes it is impossible to know where the wind goes.

C. Nobody knows where the wind comes from and goes except the writer.

D. The writer succeeds in finding a way of knowing where the wind goes.

3What kind of person do you think the writer is?

A. Funny. B. Lonely. C. Clever. D. Careless.

【答案】

1A

2D

3C

【解析】本文是由A. A. Milne写的一首名为《山上的风》的诗。在诗中,作者探索风来自哪里和去了哪里。最后通过看见风吹风筝得知了风去了哪里,但是不知道风来自哪里。

1A

推理判断题。根据Wherever it blew,I should know that the wind Had been going there too.可知找到风筝降落的地方就可能知道风去了哪里,故选A。

2D

细节理解题。根据So then I could tell them Where the wind goes. But where the wind comes from Nobody knows.可知作者成功地找到了风去了哪里,但是不知道风来自哪里。故选D。

3C

推理判断题。根据Nobody knows,Where the wind comes from,和So then I could tell them

Where the wind goes.可知没有人知道风去了哪里,作者经过分析知道了风去了哪里,因此推断作者是聪明的。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文,根据短文内容及首字母提示,在短文空白处填入一个恰当的词,使短文内容完整、通顺,将所填单词填写在答题卡上相应的题号后。

Young people are the future masters of the country.Being a youth is one thing, and being a good one is a_______【1】.Everyone tries to be good, but not everybody has the right idea about it.Age will test youth, and youth will create age.Because we’ll have heavy responsibilities(责任) upon our shoulders in future.We must educate o_______2 to be good.What are the qualifications(素质) for a good young person?

A good youth should have these qualities: F________3of all, health, a healthy body is the best riches.W_________4 it, nothing can be done well.If you are poor in health, you’ll have to take m______5day after day.Even you can’t work, do sports and so on; Secondly, one must be of good quality.Always do something for others.Help those in t__________6and care about the people around you.If everyone did the same, what a wonderful world this would be! Thirdly, one must have the ability to work with others.

Cooperation(合作) and communication are two important keys to better human relations.Everyone n__________7 friends because no one can live through life alone or do everything he wants to.

Besides the examples above, patriotism(爱国主义) is the one we should never forget.Patriotism m____8 a love of one’s country.It is one of the h__________9qualities of humans.Everyone should love his o_____【10country.

I think a good youth of today should also have some training in art.If everyone can enjoy art and be able to make more of it for others, then people will live better and e_______【11more.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网