题目内容
【题目】David is a 10-year-old boy. He wants to buy something for his mother, because next Monday is her birthday. David’s father gives him 5 dollars a week and David puts 2 dollars a week into a box in his room. After three months David has 24 dollars in the box. He takes 20 dollars out of his box and goes to a big store. He wants something really great for his mother.
David sees a beautiful brooch (胸针). It is in the shape of (呈……形状) his favorite animal. It is only $17.00. “I like it,” thinks David. “My mother loves brooches, and she will like it, too.” He buys the brooch and takes it home. He puts it in a beautiful box, and puts the box on the dining table. David is very happy. He thinks he will see the smile on his mother’s face.
But when his mother opens the box, she screams (尖叫). She sees a spider (蜘蛛) in the box! She is afraid of spiders so much!
根据材料内容简要回答下列问题。
【1】When is David’s mother’s birthday?
___________________________________________________
【2】How much money does David take to the big store?
___________________________________________________
【3】What’s David’s favorite animal?
___________________________________________________
【4】Where does David put the beautiful box?
___________________________________________________
【5】Does David’s mother like the brooch?
__________________________________________
【答案】
【1】Next Monday
【2】20 dollars
【3】Spiders.
【4】On the dining table.
【5】No, she doesn’t.
【解析】试题分析:这篇短文记叙了小戴维买胸针的故事。为了给妈妈一个惊喜,10岁的戴维用自己的零花钱给妈妈买了一枚蜘蛛造型的胸针作为生日礼物,因为他知道妈妈喜欢胸针,而自己喜欢小蜘蛛。当妈妈打开生日礼盒时,吓得尖叫起来,因为妈妈最怕的就是蜘蛛。
【1】题意:戴维母亲的生日是什么时候?考查细节理解题。根据He wants to buy something for his mother, because next Monday is her birthday.,可知是下周一,故填Next Monday。
【2】题意:戴维带了多少钱到那家大商店?考查细节理解题。根据He takes 20 dollars out of his box and goes to a big store.,可知填20 dollars。
【3】题意:戴维最喜欢的动物是什么?考查细节理解题。根据文意和She sees a spider in the box!,可知填Spiders.。
【4】题意:戴维把那个漂亮的盒子放在哪里了?考查细节理解题。根据He puts it in a beautiful box, and puts the box on the dining table.,可知填On the dining table.。
【5】题意:戴维的母亲喜欢这枚胸针吗?考查细节理解题。根据But when his mother opens the box, she screams.,可知妈妈不喜欢这枚蜘蛛胸针,故填No, she doesn’t.。