题目内容
【题目】Many young people want to be pop stars. Pop stars are rich. Many people think they are leading a happy and easy life. In fact, they have very hard lives. They spend much of their time on travel. Sometimes the travel is interesting, but in most time it is boring to pop stars. The following chart is a day’s life of a pop star.
Feb. 10, 2014
5:00 | Woke up and had breakfast in the hotel, packed bags. Took taxi to airport. |
7:30 | Plane took off half an hour later than usual for the bad weather. |
8:30 | Plane landed. Waited for luggage for half an hour. Signed(签名) for fans at the airport. |
9:45 | Arrived at the hotel and had a short rest. |
10:00 | Started out to attend the meeting with fans and gave an interview to the local reporters. |
11:00 | Went to radio station to attend the live show. |
12:00 | Had lunch with local producer. |
13:00 | Went to theatre and prepared for the night’s show. The lighting of the theatre was good, but the band(乐队) did poorly. |
17:00 | Back to hotel. Tried to have a rest. Still worried about the band. |
18:00 | Had supper, but eat little. |
18:30 | Went to theatre again and got ready for show. |
19:00 | Sang very well, and audience gave a warm welcome. The band improved a little. |
22:00 | Show was over. Very tired from it. |
23:00 | Back to hotel. Took a bath. Too excited to sleep, so watched TV |
0:00 | Fell asleep, with TV on. |
【1】According to the chart, the pop star was a ________________.
A. singer B. dancer C. player D. pianist.
【2】According to his plan, his plane should have taken off at ________________.
A. 6:30 B.
【3】From this passage ,we get to know that ________.
A. not all people like pop stars
B. pop stars have their own bands
C. fans are troublesome for pop stars
D. to be a pop star is not all fun
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【解析】
试题分析:短文大意:许多年轻人想成为明星。流行歌星很有钱。许多人认为他们过着幸福和容易的生活。事实上,他们有非常艰苦的生活。他们花了很多时间在旅行上。有时旅行很有趣,但在大多数时候,对流行歌星来说是无聊的。
【1】A细节理解题。根据表格中的“Sang very well,and...”可知这位被人家所喜欢的名人是一位歌星,所以选A。
【2】B细节理解题。根据内容“7:30 Plane took off half an hour later than usual for the bad weather.”可以确定飞机起飞时间应是 7:00,所以选B。
【3】D细节理解题。根据短文介绍和表格时间安排,可知歌星们的生活并不像我们想的那样有趣,所以选 D。
【题目】学校打算在周六进行一次登山野餐活动,你作为活动组织人员,要向小组里所有的同学介绍一下这次活动的主要安排。活动安排包括以下内容,可以根据活动内容适当增加一些注意事项。要求:60词左右。
Time | Activities |
7:00 a.m. | meet outside the school gate |
7:20 a.m. | set off |
8:00 a.m. | climb the hill |
11:30 a.m. | have a picnic |
3:00 p.m. | go back |