题目内容

【题目】阅读下面一篇短文,判断下列句子是否符合短文内容。
A
Are you interested in country music? I like it very much! It will take me away for a while after I am tired. The guitars and songs will take me to mountains and fields.
Country music usually talks of everyday life and feelings. It's the spirit of America, easy to understand, slow and simple.
Country music developed in the Southern United States. It was the folk music of American countryside. Many of songs told about the lives of farmers. They talked about love, crops or death.
The life of the countryside can be hard, so the words in country music are often sad. At first, people played the music only at family parties. But it became more popular later. In the nineteen twenties, people played country songs on the radio, and they made them into records.
When people in the countryside moved to towns and cities to look for work, they took their music with them. Country music continued to change and became popular across America.
John Denver was one of America's most famous country singers in the 1970s. His song “Take Me Home, Country Roads” is well-known and people still play it today.
(1)Country music was usually about everyday life and feelings.
(2)Country music developed in the Northern United States.
(3)People began to make country song records in 1970s.
(4)Country music was easy to understand, slow and full of happiness.
(5)John Denver is famous for the song “Take Me Home, Country Roads”.

【答案】
(1)

正确


(2)

错误


(3)

错误


(4)

B


(5)

正确


【解析】这是一篇对乡村音乐作介绍的短文。它讲述的是日常的生活及感受,它是美国的灵魂:容易理解、慢而且简朴。本文介绍了乡村音乐的发展史及著名的美国乡村音乐家约翰·丹佛。
(1) 细节理解题。句意:Country music was usually about everyday life and feelings.乡村音乐通常是有关日常生活及感受的。由第二段第一句:Country music usually talks of everyday life and feelings.可知乡村音乐通常谈论的是日常生活及感受。故本句正确。
(2)细节理解题。句意:Country music developed in the Northern United States.乡村音乐在美国北方发展的。由第三段第一句:Country music developed in the Southern United States.可知,乡村音乐在美国南方发展。故本句错误。
(3) 细节理解题。句意:People began to make country song records in 1970s.人们在二十世纪七十年代开始制作乡村音乐的录音。由第四段最后的句子:In the nineteen twenties, people played country songs on the radio, and they made them into records.可知,人们是在二十世纪二十年代开始制作的。故本句错误。
(4)推理判断题。句意:Country music was easy to understand, slow and full of happiness.乡村音乐容易理解,慢,而且充满了快乐。根据第二段可知乡村音乐容易理解,慢,而且简朴,由第三段可知乡村生活比较艰难,因此,乡村音乐通常比较伤感。故本句错。
(5)细节理解题。题意:John Denver is famous for the song “Take Me Home, Country Roads”. 约翰·丹佛以歌曲:乡村路,带我回家而闻名。由最后一段可知,美国著名乡村音乐家,约翰·丹佛以:乡村路,带我回家这首歌而闻名。故本句正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,下列问题
A
Charles Chaplin was born in London on April 16, 1889. His parents were music hall actors. The Chaplin family were very poor, and life was difficult in London.Charlie, as he was called, used to do his mother's job in the theatre when shewas ill.
When he was only 17 years old, Chaplin got his first real job as an actor. What he did wasto do silly things to make people laugh in the theatre. Seven years later hewent to the US. And over the next four years, he formed his own way of art. Hedeveloped the character(角色)of a homeless gentleman which became very popular.
From the 1920s to the 1950s, Chaplin made his most famous films. The film Modern Times(1936)shows his careabout the modern industry workers. Many of his films describe the poor life andhard time of the working people during that period.
Although Charles Chaplin was British, he lived in the USA until 1953. But he never go to US nationality. Then Chaplin,his wife and his five children had to move to Switzerland where he lived until he died. When he was 83 years old, he won his only Oscar for the music he wrote for the film Limelight. He was named Sir Charles Chaplin at the age of 85. Charles Chaplin died in Switzerland on December 25th,1977.
(1)Chaplin used to ________ when his mother was ill.
A.look after her
B.do the housework
C.do his mother's job
D.do his father's job
(2)From Paragraph 2, we can know that ________.
A.Chaplin went to the USA when he was 24 years old
B.Chaplin became famous when he was 17 years old
C.people liked Chaplin because he was a homeless gentleman
D.Chaplin did many silly things to make people laugh in the street
(3)_________, Chaplin made his most famous films.
A.From 1889 to 1936
B.From the 1920s to the 1950s
C.From 1953 to 1975
D.From the 1950s to the 1980s
(4)We can infer from the passage that Chaplin left the USA because of _________.
A.his family
B.his work
C.the US government
D.the Swiss government
(5)Chaplin won the Oscar for __________ when he was 83 years old.
A.the acting
B.the art
C.the film
D.the music

【题目】 At the beginning of this term, my PE. teacher advised me to join the marathon(马拉松). I was very _____ because I was never a good runner. In order to encourage(鼓励) me, he said that if I joined the race, I would get the best grades for the term's _____ class. So I decided to have a try because I had _____ to lose.

I prepared for the race very _____. I ran every day in the morning before school. And after school, I practiced _____ with many other runners on the sports ground. I even had the special diet(饮食) for athletes(运动员). I heard that the special diet could _____ me to get good results.

When the _____ of the marathon arrived, I was very nervous(紧张的). As usual, I got up in the morning, had my breakfast, _____ listened to some music. Then my father sent me to the sports ground. All my family wished _____ good luck because they knew how hard I prepared for it and how ______ this race was for me.

Other runners looked like athletes. I was ______ that I would be the last one. However, when I started to run, I only thought about the ______. I paid much attention(注意) to the race itself, so I did not ______ when I ran past the other runners. At last, I came ______. I was very happy when I won the race. From the experience, I learn that no one can be ______ unless he or she works really hard. Just as the saying goes, Without hard work, nothing grows but weeds.

1A.tiredB.happyC.seriousD.surprised

2A.PE.B.mathC.musicD.English

3A.anythingB.nothingC.somethingD.everything

4A.shylyB.angrilyC.carefullyD.differently

5A.jumpingB.runningC.climbingD.swimming

6A.teachB.expectC.helpD.order

7A.dayB.weekC.monthD.year

8A.soB.orC.butD.and

9A.themB.meC.herD.him

10A.easyB.sillyC.importantD.traditional

11A.afraidB.luckyC.angryD.glad

12A.runnerB.familyC.gradeD.race

13A.replyB.promiseC.rememberD.decide

14A.firstB.secondC.thirdD.last

15A.cleverB.kindC.outgoingD.successful

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网