题目内容

【题目】 As we knowMeizhou Island is a famous place of interest in Putian.My pen palSamfrom Australia would like to visit it very much.He is coming here for a holiday next week.He is planning to stay here for seven days.He has never been to Putian beforeso he needs to know something about it.The weather is the most important thing that he would like to know.He wants to know what he should get ready for the trip and what kinds of clothes he has to take with him.Here is the fiveday weather report for Putian.

Date

Weather

Temperature

July 1st

2735

July 2nd

2633

July 3rd

2632

July 4th

2836

July 5th

2937

1How long will Sam stay in Putian?

A. Two days.B. Five days.

C. A week.D. A month.

2What information does Sam most want to know?

A. The food in Putian.B. The history of Putian.

C. The traffic in Putian.D. The weather in Putian.

3What will the weather be like on July 5th?

A. Sunny.B. Cloudy.

C. Windy.D. Rainy.

4On July 3rdthe highst temperature is____.

A. 26B. 28

C. 32D. 36

5What do you think Sam should wear when he stays in Putian?

A. B. C. D.

【答案】

1C

2D

3A

4C

5B

【解析】

文章大意:梅州是莆田一个著名的景点,我的笔友萨姆要来这儿旅游一周,他以前从来没有来过莆田,所以他需要了解一下这里的天气,以便为旅行做准备,我介绍了其中五天的天气情况。

1细节理解题。根据文章内容He is planning to stay here for seven days.可知,他计划在这里呆七天,即一周,故答案选C。

2细节理解题。根据文章内容The weather is the most important thing that he would like to know. 可知天气是他需要知道的最重要的事情,故答案选D。

3细节理解题。根据天气预报表的内容可知,75日为晴天的意思,故答案选A。

4细节理解题。根据天气预报表的内容可知,在73日最高温度为32摄氏度,故答案选C。

5推理判断题。根据天气预报表的内容可知,这几天最低气温为26摄氏度,最高气温为37摄氏度,属于高温。故推断Sam应该在那儿穿着短袖较为适宜。故答案选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解

Many students want to give gifts to their teachers, and they often wonder what gifts to give to their teachers. After almost two decades as a teacher, here are some thoughts.
First, not giving your teacher anything is perfectly fine. Teachers do not expect to receive a gift and are often surprised when they receive a gift. Believe it or not, the gift that a teacher receives (or does not receive) has no influence on his or her opinion of the child. No teacher will ever remember which child arrived at school with a gift and which did not. Trust me. In fact, many schools do not allow teachers to accept gifts from parents, so offering a gift can place a teacher in a difficult situation. As a result, no gift is sometimes just easier for a teacher.
But if you're going to give your teacher a gift, here are a few suggestions:
The best gift I ever received from students was given to me when my daughter was born. Each student in my class bought his or her favorite childhood book and signed the inside cover with a message to Clara. These books were then put into a library and gathered to me after Clara's birth. The books in that library are still some of Clara's favorites today, and we always take a moment to read the messages.
Two things to take away from this: Books make excellent gifts. Gifts for a teacher's children make excellent gifts.
But when it comes to gifts, I believe that the best gift that you can give a teacher is simply a note expressing your appreciation for all that he or she has done for you. I have letters from students that I appreciate (感激) as much as any other object in my life. I read these letters after difficult days in the classroom. They lift my spirits beyond measure.
(1)What does the writer tell us in Paragraph Two?
A.Teachers can just receive gifts secretly.
B.Teachers really hate the policy against gifts.
C.Teachers really appreciate gifts from students.
D.It's quite OK if students don't give teachers gifts.
(2)How did the writer most probably feel when receiving books in the library?
A.Surprised and disappointed.
B.Surprised and angry.
C.Happy but worried.
D.Joyful and moved.
(3)Which of the following may be the best gift for a teacher?
A.The teacher's favorite book.
B.A gift for the teacher's child.
C.A letter of appreciation to the teacher.
D.Some money for the teacher to buy things.
(4)What's the purpose of the passage?
A.To tell parents what gifts teachers like best.
B.To give students tips on giving gifts to teachers.
C.To explain why teachers want to be appreciated.
D.To encourage students not to give gifts to teachers.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网