题目内容

【题目】 Antonio lived in VeniceHe became a rich merchant by buying and selling thingsHe often helped his friends when needed.

One day Antonio’s friend Bassanio wanted to borrow more money from him to court a rich young lady PortiaAntonia didn’t have much money at hand, so he asked Bassanio to go into town to borrow money and tell the moneylenders that Antonio would guarantee the money.

Shylock earned money by lending money to other people and making them pay interestAntonia thought it was wrong to make people pay interestShylock was angry about this because people went to borrow money from AntoniaAnd this meant Shylock earned less moneyAnother reason that Shylock and Antonia didn’t like each other was that Antonia was a Christian and Shylock was a JewThey disagreed about a lot of things and did not talk to each other

Bassanio borrowed thirty thousand dollars and said he would pay it back in three monthsHe would pay no interestBut if Antonio did not pay Shylock on time, Shylock would take one pound of flesh from wherever he chose to take it.

Antonio lost his ships and cargoes at seaShylock thought he would have the chance to take revenge on his old enemy

The duke wished Shylock to have mercy on Antonio, but Shylock refused.

Portia, disguised in a man’s clothes, pretended to be a young judge from RomePortia asked Shylock to take three times the money instead of the penaltyBut Shylock insisted he would keep to the contract Portia agreedBut she also told Shylock that he could only take his pound of flesh, but NOT ONE

DROP OF HIS BLOOD, or the duke would TAKE EVERYTHING HIS OWNED

1How did Antonio become a rich merchant?

A.By lending money to others.B.By buying and selling things

C.By helping friends in need.D.By earning interest.

2Why did Shylock and Antonia dislike each other?

A.Because Antonia thought it was wrong to make people pay interest.

B.Because people went to borrow money without interest from Antonia.

C.Because Antonia was a Christian and Shylock was a Jew.

D.All the above.

3What’s the meaning of the underlined word ‘revenge’?

A.同情B.占上风C. D.惩罚

4 was wise enough to save Antonia.

A.The dukeB.BassanioC.PortiaD.A young judge

5What do you think would happen in the end?

A.Shylock got ninety thousand dollars instead of one pound of flesh.

B.Shylock got his thirty thousand dollars back.

C.The duke took everything Shylock owned.

D.Half of everything Shylock owned belonged to the duke

【答案】

1B

2D

3C

4C

5D

【解析】

本文讲述的是威尼斯商人的故事,Antonia由于种种原因,借了Shylock的钱,但是Antonia的货物丢失,如果他无法按时还上Shylock的钱,便要给Shylock割一磅肉,之后Portia救下了Antonia

1细节理解题。根据文中第一段“He became a rich merchant by buying and selling things.”可知他是通过买卖东西来变得有钱的,故选B

2细节理解题。根据文中第三段“Antonia thought it was wrong to make people pay interest.”“Another reason that Shylock and Antonia didn’t like each other was that Antonia was a Christian and Shylock was a Jew.”“He often helped his friends when needed.”可知ABC都符合题意,故选D

3词句猜测题。根据文章大意可知,此处Shylock知道了Antonia的货物丢失,便认为可以好好地复仇了,根据后文“on his old enemy”他的老敌人,可知,此处应是复仇的意思。故选C

4推理判断题。根据文章最后一段大意可以推断出Portia从开始易容,再想出办法让Shylock只割一磅肉,不能掉一滴血,说明她非常聪明了。故选C

5推理判断题。本题需结合全文大意,再根据故事的真实结局推测,ABC都是文中没有提及到的,只有D选项符合文章大意以及真实结局。故选D

本文讲述的是一本小说里面的故事,这道题的前四个题都是可以从原文原句中推测出正确答案,但是第五题考查的就要多一点了,不仅要考学生根据全文推理的能力,而且要考查学生的课外阅读量,因为这道题的正确答案便是这本小说的真是结局。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 All of us know something about the USA and the Americans. But movies and TV often give the wrong idea about the country and its people.

People

Americans are usually rude and ______ a lot - especially at sports events! In comparison with the British, Americans are more informal. ______, they often call teachers by their first names. However, many Americans are like people in other countries - polite and helpful, especially with foreigners.

Food

The size of meals in American restaurants is very large, especially ______ to the UK. And if you can’t finish your meal, it’s ______ to ask to take some home with you. This is completely different from the UK! And don’t forget to leave a tip in restaurants and bars. This is very important --- you should leave about 15% of the bill.

Holidays

Americans don’t get much holiday. Most people have about ______ of holiday each year. This is quite unlike other Western countries. The average is about four weeks of holiday. However, Americans also have about ten national holidays each year. This is ______ most countries.

Living costs

Compared with the UK, people in the USA generally ______ a lot more for clothes, eating out, entertainment and much more! ______ the cost of hiring a flat is much the same as the UK and is quite expensive in big cities.

________

The USA is a huge country and there are four different time zones in the USA. So when it’s 10 a.m. in New York, it’s 7 a.m. in San Francisco. Don’t forget this when you’re phoning someone! In comparison with the north, winters in the south are not usually very cold. Check the ______ in the area you are going to.

1A.moveB.smileC.shoutD.sleep

2A.For exampleB.After allC.Such asD.Like

3A.comparingB.comparesC.comparedD.to compare

4A.unusualB.commonC.necessaryD.stupid

5A.two-weekB.two weeksC.two weeks’D.two week

6A.unlikeB.different fromC.similar toD.connected with

7A.spendB.costC.payD.take

8A.HoweverB.ButC.SoD.Because

9A.ClothesB.MannersC.Size and locationD.Time and temperature

10A.timeB.placeC.whetherD.weather

【题目】Does Fame Drive You Crazy

Although being famous might sound like a dream comes true, today s stars, feeling like zoo animals, face pressures that few of us can imagine. They are at the center of much of the world’s attention. Paparazzi (狗仔队) camp outside their homes, cameras ready. Tabloids (小报) publish thrilling stories about their personal lives. Just imagine not being able to do anything without being photographed or interrupted for a signature (签名)!

According to psychologist Christina Villarreal, celebrities—famous people—worry constantly (不断地) about their public appearance. Eventually, they start to lose track of who they really are, seeing themselves the way their fans imagine them, not as the people they were before everyone knew their names. “Over time,” Villarreal says, “they feel separated and alone.”

The phenomenon (现象) of tracking celebrities has been around for ages. In the 4th century B. C, painters followed Alexander the Great into battle, hoping to picture his victories for his admirers. When Charles Dickens visited America in the 19th century, his works attracted thousands of fans, leading him to complain about his lack of privacy. Tabloids of the 1920s ran articles about film-stars in much the same way that modern websites do.

Being famous people today, however, is a lot more difficult than it used to be. Superstars cannot move about without worrying about photographers with modern cameras. When they say something silly or do something ridiculous, there is always the Internet to spread the news in minutes and keep their “story” alive forever.

If fame is so troublesome, why aren’t all celebrities running away from it? The answer is there are still ways to deal with it. Some stars stay calm by surrounding themselves with trusted friends and family or by escaping away from big cities. They focus not on how famous they are but on what they love to do or whatever made them famous in the first place.

Sometimes a few celebrities can get a little justice. Still, even stars who enjoy full justice often complain about how hard their lives are. They are tired of being famous already.

1It can be learned from the passage that stars today ________.

A.are often misunderstood by the public

B.can no longer have their privacy protected

C.spend too much on their public appearance

D.care little about how they have come into fame

2What is the main idea of Paragraph 3?

A.Great heroes of the past were generally admired.

B.Well-known actors are usually targets of tabloids.

C.The problem faced by celebrities has a long history.

D.Works of popular writers often have a lot of readers.

3What makes it much harder to be a celebrity today?

A.Availability of modern media.B.Huge population of fans.

C.Not enough social recognition.D.Lack of favorable chances.

4What is author’s attitude toward modem celebrity?

A.Sincere.B.Doubtful.C.Sympathetic.D.Disapproving.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网