题目内容
【题目】![]()
Her School Journey (旅途)
Eleven-year-old Emily Jones lives on an island ( 岛 ) in the Orkneys. Emily's island is very small and there are only thirty people living there, Emily enjoys her life on the island.
She often goes fishing and swimming. But what about school?
Emily can see her school from her garden. It’s a few kilometers ( 千 米 ) away. The problem is that the building is on a different island and the journey is very long. She travels by bike, by bus and by ship to get there.
Like other children, Emily goes to school five days a week. She can take the ship every day in summer, and from Monday to Saturday in winter. The ship is small and only has space for twenty passengers ( 乘 客 ). Sometimes, Emily is the only passenger, but the workers in the ship are friendly and Emily likes them.
Sometimes, the weather is bad and Emily gets to school late. The teachers understand this and never get angry with her. Classes like sport and music are never the first ones on a school day. She usually has maths, and the teachers often give her extra (额外的) help at lunchtime.
Sometimes the weather is fine in the morning, but then it’s bad in the afternoon. When this happens, Emily doesn’t go home. She sleeps at a friend’s house.
【1】How many people lives in the Emily’s island?
A.Five.B.Twenty.C.Thirty.
【2】What problem does Emily have when she goes to school?
A.The school isn’t on her island.
B.The passengers aren’t friendly to her.
C.She doesn’t like going to school by ship.
【3】The teacher usually helps Emily with her maths .
A.in the morningB.at lunchtimeC.in the afternoon
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【解析】
短文大意:本文是记叙文,介绍了住在奥克尼的一个岛上的艾米丽每天的学校之旅。
【1】题意:有多少人住在艾米丽的岛上?
考查细节理解。根据“Emily's island is very small and there are only thirty people living there艾米丽的岛很小,只有30个人住在那里”,可知选C。
【2】题意:艾米丽上学时遇到了什么问题?
考查细节理解。A. 学校不在她的岛上。B. 乘客们对她不友好。C. 她不喜欢乘船去学校。根据“The problem is that the building is on a different island and the journey is very long问题是建筑在另外一个岛上,路程很长”,可知The school isn’t on her island符合题意,故选A。
【3】题意:老师通常在午餐时间帮助爱米丽学数学。
考查细节理解。in the morning在早上;at lunchtime在午餐时间;in the afternoon在下午。根据最后“the teachers often give her extra help at lunchtime老师经常在午餐时间给她额外的帮助”,可知选B。