题目内容
【题目】
A. spreads B. drums C. electric D. destroyed E. immediately
![]()
People in Mayilattumpara, a village in southwest India, could not sleep at night. That's because wild elephants entered their village to look for food and they 【1】 crops and farmland. The villagers tried to keep the wild elephants out with 【2】 fences and deep holes. They even tried beating 【3】. Nothing worked! The repeated destruction of crops led some villagers to stop farming.
However, the situation turned around last year. People there have finally found what keeps the elephants away: honey bees. A wire fence with beehive (蜂房)
【4】 around the village. When elephants try to pass the 2.5 kilometer wire fence, angry bees fly out in a large group and the elephants run away quickly. Protected by the bees, farmers have returned to growing their crops.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】B
【4】A
【解析】
文章大意:短文讲了印度西南部的一个村庄,因为野生大象进入他们的村庄寻找食物,毁坏了庄稼和农田。村民们试图用很多办法驱赶大象,最后通过蜜蜂赶走了大象。
【1】句意:那是因为野生大象进入他们的村庄寻找食物,他们毁坏了庄稼和农田。
根据前句That's because wild elephants entered their village to look for food.这是因为野生大象进入他们的村庄寻找食物,可知结合选项,应说他们毁坏了庄稼和农田。句子是一般过去时,此空应填destroyed,故答案为D。
【2】句意:村民们试图用栅栏和深坑把野象挡在外面。
根据前后句The villagers tried to keep the wild elephants out with…fences and deep holes.可知结合选项,应说村民们试图用电栅栏和深洞来驱赶野象。此空应填electric,故答案为C。
【3】句意:他们甚至试着敲鼓。
根据前句They even tried beating,可知结合选项,应说他们甚至试着敲鼓。此空应填drums,故答案为B。
【4】句意:根一道有蜂巢的铁丝网围绕着村庄延伸。
据前后句A wire fence with beehive (蜂房)…around the village.可知结合选项,应说一个带蜂箱的铁丝网在村子周围蔓延。句子是一般现在时,主语是第三人称单数A wire fence with beehive ,此空应填spreads 故答案为A。
【题目】
Daniel
I like going back to school in September. I live a few miles away from my friends at school. I have to ride a bike to see them. I often have no one to hang out with in summer vacation. Another good thing about going back this year is that I’ve chosen the subjects I’m interested in. |
Mark
I don’t like the end of the summer holidays. After six weeks of freedom, life goes back to homework and I have to get up early. I can’t even sit next to my friends in class. The teachers say we talked too much. The only good thing is the school sport, because I miss playing football during the summer. |
Helen
It’s difficult to believe how quickly the summers go by. When I was a kid the holidays seemed like forever. However, it’s not like that now. As a head teacher, I have a lot of school things to think about before September arrives —I can’t totally enjoy myself! |
John
Going back to work in September will be good. I feel I’ve had a good break and am looking forward to seeing the kids again. I teach Year Two— six and seven -year-olds, which is a really nice age. They’re sweet kids. |
【1】Who lives a few miles away from his friends at school?
A.Mark.B.John.C.Daniel.D.Helen.
【2】What does Mark miss during the summer?
A.Riding a bike .B.Seeing the kids.
C.Getting up early.D.Playing football.
【3】Which grade does John teach?
A.Year One.B.Year Two.C.Year Eight.D.Year Nine.