题目内容
【题目】
Off the Beaten Cart Path The best-selling travel book which includes over 200 new places of interest, over 200 new full-colour photographs, and all-new, up-to-date maps. It includes over 1,000 of the United States most must-see destinations (目的地). Cover price: $30.00 Our price: $19.80 |
Parents The most popular magazine for parents who want to raise smart and loving children. It has child development guidance, advice on your child’s health and safety, and the best way to encourage your child’s learning. Cover price: $26.00 Our price: $12.60 |
Best Weekend Projects The projects are chosen from 80 special ideas to create an unusual living space. They are practical, as well as creative. They will improve your home and yard and can be made on weekends. And the most important of all, they are easy to follow. Cover price: $17.95 Our price: $13.90 |
Lucky The shopping magazine with the best busy, and the fashion tips. You’ll need them before you go to the stores. What makes Lucky really special is that it gives you the information you need before anyone else has it. Cover price: $18.50 Our price: $15.50 |
【1】Which of the following saves the most money?
A. Off the Beaten Cart Path. B. Parents.
C. Beat Weekend Projects. D. Lucky.
【2】Who may be interested in the book Off the Beaten Cart Path?
A. A young lady who likes going shopping.
B. A patent who has just got a new-born baby.
C. A husband who wants to get his home improved.
D. A person who is interested in traveling in America.
【3】What makes Lucky special according to the passage?
A. It’s cheap and easy to find in the city.
B. It has some fashion tips for the readers.
C. It introduces some best products in the stores.
D. It provides the latest information for the shoppers.
【4】As to the book Best Weekend Projects, which of the following is NOT true?
A. The projects are creative. B. The projects are easy to follow.
C. The projects are practical. D. The projects are done on weekdays.
【5】What do you think the passage is?
A. An advertisement. B. A notice. C. A story. D. A report.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】D
【4】D
【5】A
【解析】
这篇短文中给我们介绍了四本书或杂志,包括他们的题目、主要内容、适合阅读人群、特色以及价格等信息。
【1】细节理解题。我们浏览这四本书或杂志的价格可知,第一本书原价是30美元,现优惠价是19.8美元,优惠10.2美元;第二本书原价26美元,现12.6美元,优惠13.4美元;第三本书原价17.95,现13.90优惠4.05美元;第四本书原价18.5美元,先15.5美元,优惠3美元。其中第二本书节省的钱最多,找到书名可知应选B。
【2】细节理解题。根据第一本书的内容The best-selling travel book which includes over 200 new places of interest, over 200 new full-colour photographs, and all-new, up-to-date maps. It includes over 1,000 of the United States most must-see destinations可知,这本书中包括了200多个新的名胜古迹、200多张全新的全彩照片,以及最新的地图,还有美国1000多个必去的景点。由此可知,这本书可以帮助喜欢旅行的人们,故应选D。
【3】细节理解题。根据最后一篇短文中What makes Lucky really special is that it gives you the information you need before anyone else has it.可知,Lucky这本书的真正特别之处在于,它能在别人拥有它之前就为你提供你需要的信息。也就是说,这本书可以给你提供最新的信息,因此应选D。
【4】推理判断题。根据第三本中They will improve your home and yard and can be made on weekends.可知,这些项目都是可以在周末的时候完成的,不是在工作日,故D选项不对,选D。根据这一篇短文中They are practical, as well as creative. 、And the most important of all, they are easy to follow.可知其他三个选项都符合文意。
【5】主旨大意题。在这篇短文中给我们介绍了四本书,他们的主要内容、特色,尤其在每本书后有书的封面价格和our price,且他们的价格都比书的原价更低,由此我们便可以知道,这是一篇卖书的广告,故应选A。
这篇短文介绍了关于四本畅销书或杂志的信息,每篇文章都是独立的,主题突出,层次、结构清晰,比较容易理解。后面的题目设置有细节理解题、推理判断题和主旨大意题。细节题考查我们对文章某处事实信息的理解,答案常可以在文章中直接找到,做题时,注意根据题干所问,利用关键词定位到原文,寻找答案。如前3个题目考查的都是细节题,第1小题与四本书的价格有关,题目问的是那本书节省的钱最多,我们应把每本书的封面价格和他们的价格相比,简单计算,看哪本书是最省钱的。再如第2小题和第3小题,题干中都有书名,利用它我们就可以定位到原文,很快找到答案。第4小题是一个推理判断题,与第三本书的内容有关,在第三篇短文中可以找到每个选项的判断依据。
【题目】配对阅读:左栏是不同人的生活需求,右栏是七个不同的景点。请为不同人选择相应的景点。
36. Liang and Wang, both teachers, are going to take their summer holidays at some beautiful seaside. They like good wine and shopping. 37. Chen Hui and Li Hong, university students, want to travel with very little money, and would like to get to know the country by working with the local people for two weeks. 38. Mr. Zhang, a young and busy manager, needs a holiday to relax. He would like to go somewhere warm and sunny, where he can swim in the sea, and he enjoys sports and dancing. 39. Mr. Lee and his wife, who have recently retired(退休), want to see places of cultural and historic interest, but Mrs. Lee hates flying. 40. Ling Xia, a nurse in a hospital in Guangzhou, hopes to spend her 21st birthday in the north and skate on real ice. | A. Seven Days on Jinsha Island Seven-day holidays on Jinsha Island,lovely beach with golden sand and deep blue sea. Sailing and some other water sports as well as dancing to local music. B. East China in Comfort Comfortable coach tours around five cities in East China. Six days out of normal holiday season,seeing local culture. C. A Four-day Holiday in Guilin Relax yourselves for a four-day holiday in Guilin. Stay in the Lijiang Hotel. Taste delicious Guilin rice noodles. A tour on the Lijiang River by boat. D. Holiday Homes in Sanya Holiday flats in Sanya in summer season by the sea, yet near shops and restaurants. E. One Day Travel in Guangzhou Climb Mt. Baiyun in the morning, visit Yuexiu Park and other sceneries after lunch. A night time boat trip on Pearl River at 8:00. F. One Week on Sun Island,Harbin One-week holidays in the Full Moon Hotel. Beautiful flats with sights of Sun Lake. Skating, skiing and other winter sports. G. Farm Holidays in Guizhou Working holidays on a farm in Guizhou for one to three months, if prepared to work with the farmers. Rooms, food and trips all provided free — you only pay for the low cost traffic. |
【1】________
【2】________
【3】________
【4】________
【5】________