题目内容

【题目】 I am new to New York. I do not know anyone in the city. An old woman lives next door. She gives me a big box of fruit and vegetables. The kind neighbor is Val.

The fruit and vegetables are from Val's garden. There are carrots, tomatoes, strawberries and so on in the garden. Val doesn't have sons or daughters. But she is happy. She likes working in her garden. She loves those plants. Sometimes, she talks to them.

One day, I don't see Val in the garden. Some days later, I see people take many boxes from her home.

Grass grows in the garden. The plants look sad. Then I know Val passed away (去世). So I begin to take care of her garden.

Then a family comes to live next door. They are new to the city. They do not know anyone. And I give them a big box of fruit and vegetables from Val's garden.

1Val is the writer's________.

A.neighborB.friendC.teacher

2What can we know about Val from the first two paragraphs?

A.She has a big family.B.She is new to New York.

C.She loves the plants in her garden.

3Why does the writer take care of Val's garden?

A.Because Val is too old.B.Because Val passed away.C.Because Val gave it to the writer.

4What does the writer give the new family?

①fruit ②flowers

③cakes ④vegetables

A.①②B.①④C.②③

5What's the best title of the passage?

A.Health is importantB.Interesting neighborsC.Love from the garden

【答案】

1A

2C

3B

4B

5C

【解析】

本文作者讲述了自己刚到纽约,一位善良的邻居瓦尔给她一大盒水果和蔬菜。这些水果和蔬菜是来自瓦尔菜园。瓦尔没有儿子或女儿。她喜欢在花园里工作。有一天,作者知道瓦尔去世了,作者开始照料她的菜园。并将这份善意继续传给了他人。

1细节题。根据第1段第3-5句“An old woman lives next door. She gives me a big box of fruit and vegetables. The kind neighbor is Val.(一位老太太住在隔壁。她给了我一大盒水果和蔬菜。这个善良的邻居是瓦尔。”可知“瓦尔是作家的邻居。”故选A

2细节题。第1段介绍了瓦尔是作者的邻居,一位善良的老太太。第2段介绍瓦尔有一个花园。花园里有胡萝卜、西红柿、草莓等。瓦尔没有儿子或女儿。她喜欢在花园里工作。她喜欢那些植物。可知“从前两段我们能了解到瓦尔喜欢她花园里的植物。”故选C

3细节题。根据第4段第34句“Then I know Val passed away (去世). So I begin to take care of her garden.(后来我知道瓦尔去世了。所以我开始照料她的花园。)”可知“作者要照料瓦尔的花园是因为瓦尔去世了。”故选B

4细节题。根据第5段第4句“And I give them a big box of fruit and vegetables from Val's garden.(我从瓦尔的花园里给了他们一大盒水果和蔬菜。)”可知作家给了这个新家庭一大盒水果和蔬菜。故选B

5最佳标题。本文讲述了瓦尔太太和作者把菜园的蔬菜和水果送给新邻居,表达对新邻居的欢迎和关爱。可知“这篇文章最好的标题是《来自花园的爱》。故选C

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网