题目内容
【题目】 I am new to New York. I do not know anyone in the city. An old woman lives next door. She gives me a big box of fruit and vegetables. The kind neighbor is Val.
The fruit and vegetables are from Val's garden. There are carrots, tomatoes, strawberries and so on in the garden. Val doesn't have sons or daughters. But she is happy. She likes working in her garden. She loves those plants. Sometimes, she talks to them.
One day, I don't see Val in the garden. Some days later, I see people take many boxes from her home.
Grass grows in the garden. The plants look sad. Then I know Val passed away (去世). So I begin to take care of her garden.
Then a family comes to live next door. They are new to the city. They do not know anyone. And I give them a big box of fruit and vegetables from Val's garden.
【1】Val is the writer's________.
A.neighborB.friendC.teacher
【2】What can we know about Val from the first two paragraphs?
A.She has a big family.B.She is new to New York.
C.She loves the plants in her garden.
【3】Why does the writer take care of Val's garden?
A.Because Val is too old.B.Because Val passed away.C.Because Val gave it to the writer.
【4】What does the writer give the new family?
①fruit ②flowers
③cakes ④vegetables
A.①②B.①④C.②③
【5】What's the best title of the passage?
A.Health is importantB.Interesting neighborsC.Love from the garden
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】B
【5】C
【解析】
本文作者讲述了自己刚到纽约,一位善良的邻居瓦尔给她一大盒水果和蔬菜。这些水果和蔬菜是来自瓦尔菜园。瓦尔没有儿子或女儿。她喜欢在花园里工作。有一天,作者知道瓦尔去世了,作者开始照料她的菜园。并将这份善意继续传给了他人。
【1】细节题。根据第1段第3-5句“An old woman lives next door. She gives me a big box of fruit and vegetables. The kind neighbor is Val.(一位老太太住在隔壁。她给了我一大盒水果和蔬菜。这个善良的邻居是瓦尔。”可知“瓦尔是作家的邻居。”故选A。
【2】细节题。第1段介绍了瓦尔是作者的邻居,一位善良的老太太。第2段介绍瓦尔有一个花园。花园里有胡萝卜、西红柿、草莓等。瓦尔没有儿子或女儿。她喜欢在花园里工作。她喜欢那些植物。可知“从前两段我们能了解到瓦尔喜欢她花园里的植物。”故选C。
【3】细节题。根据第4段第3和4句“Then I know Val passed away (去世). So I begin to take care of her garden.(后来我知道瓦尔去世了。所以我开始照料她的花园。)”可知“作者要照料瓦尔的花园是因为瓦尔去世了。”故选B。
【4】细节题。根据第5段第4句“And I give them a big box of fruit and vegetables from Val's garden.(我从瓦尔的花园里给了他们一大盒水果和蔬菜。)”可知作家给了这个新家庭一大盒水果和蔬菜。故选B。
【5】最佳标题。本文讲述了瓦尔太太和作者把菜园的蔬菜和水果送给新邻居,表达对新邻居的欢迎和关爱。可知“这篇文章最好的标题是《来自花园的爱》。故选C。
【题目】 假如你是李文,你的外教Mr. Robin让你用英语向同学们介绍一种中国特有的动物。以下是你找到的关于金丝猴的资料,请根据下表,写一篇60词左右的演讲稿,向大家介绍一下金丝猴。
名称 | 金丝猴(Golden Monkey) |
颜色 | 黄色或黑色 |
分布 | 中国南部 |
特点 | 群居;食树叶(leaves)和水果 |
现状 | 人类的捕杀导致它们处于危险之中 |
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【题目】
I am Miko and I’m from Japan. I am twelve years old. My home is far from my school. It is about 25 kilometers. So I usually take a train to my school in the morning. My friend Sena goes to school with me. The journey(路程) takes us 25 minutes. Our first lesson starts at 8:15. I often leave my home at 7:25. |
I’m Aram. I have a big family. I live with my grandparents, parents, sister and brother in Canada. It’s about 10 kilometers from my home to school. It takes me about 20 minutes by bus. I go to school at 8:15 and my first class starts at 9:00. I like music and my dream is to buy a piano for myself. So I work at a supermarket(超市) every Sunday. The supermarket is about 6 kilometers away from my home. I usually go there by bike. The bike ride takes about 30 minutes. |
【1】How long does it take Miko from her home to school?
A.15 minutes by train.B.25 minutes by train.C.30 minutes by train.
【2】There are________ people in Aram’s family.
A.fiveB.sixC.seven
【3】Aram goes to school ________.
A.by bikeB.on footC.by bus
【4】Aram’s dream is to buy a ________.
A.guitarB.carC.piano
【5】Which of the following is TRUE?
A.Miko goes to school with her sister.
B.Miko lives far from the school.
C.Aram’s first class starts at 8:15 a.m.