题目内容
C
It is August 7th,2050. Monica has beenon Mars for about one week. She lives a regular life in space every day. Here's a piece of her diary.
At 7 : 00 a. m.
It was time to get up. I woke up and brushed my teeth. It was not easy!Small drops of water floated in space. They were like little balloons. Then I washed my face by using a wet towel containing liquid soap. After that,I washed my hair by using waterless shampoo. As for the toilet,it was a very special one. I needed to fasten my body to the toilet so that I won’t float away. I then used a vacuum-like machine to suck up the wastes.
At 7 : 40 a. m.
It was time for breakfast. I was really hungry. I slowly floated near the table with my friends,Michael and Sae Ree. I ate scrambled eggs,sausages,stewed tomatoes and a banana. I also drank some orange juice. Tm happy that I can eat many kinds of food in space as I do on the earth.
At 3 : 00 p. m.
It was time for the space walk. Inside the space station,I wear the normal clothes. Outside,I need special suits. The suits can protect me from the cold and the heat in space. They can also carry air for me to breathe. The suits have two-way radios to help me talk to my friends. Michael,Sae Ree and I checked cur extra vehicular suits very carefully and then we were ready to put them on. In space,there is no gravity,so it is very difficult to put on the suits. It took me about 5 minutes to put on them. About 20 minutes later,we finished the space walk. Then we returned to the inside.
() 1. Monica didn't after she woke up at 6 : 30 a. m. on Mars.
A. brush her teeth B. wash her face
C. clean the floor D. wash her hair
() 2. The underlined word “float away means ” in the passage*
A. 漂走 B. 摇摆 C. 离开 D. 流淌
() 3. Which of the following is NOT true about the space suits?
A. They can protect people from the cold and the heat.
B. They can carry air for people to breathe.
C. They have two-way radios to help people talk to each other.
D. They are easy to put on in space.
() 4. From the passage we know that .
A. Monica drank some apple juice at breakfast
B. Monica cannot eat many kinds of food in space as she does on the earth
C. Monica usually has a space walk at half past three
D. Monica should wear special clothes outside the space station
() 5. The passage mainly tells us .
A. what to eat on Mars
B. how Monica spends a day on Mars
C. what to wear on Mars
D. Monica's space walk
C 阅读提示:本文摘选自Monica的日记。
Monica在曰记中描述了自己在2050年8月7日这天的太空生活片段。
1. C细节理解题。通读第二段可知,Monica起床后刷了牙,洗了 脸,还洗了头发,但她并没有打扫地板。故选C.
2. A词义猜测题。根据前面提到的“把我的身体固定在卫生间”可 猜测,目的是为了不让自己“漂走”。故应选A.
3. D细节理解题。根据倒数第二段中的句子“In space,there is no gravity,so it is very difficult to put on the suits. ”可知,宇航月S穿 起来很困难,故应选D.
4. D细节理解题。根据倒数第二段中的句子“Inside the space station,I wear normal clothes. Outside,I need special suits.”可 知,Monica在舱外应该穿特制的宇航服。故D项正确。
5. B主旨大意题。通读全文可知,该文摘选自Monica的日记,记 录的是她在火星一天的生活片段,故应选B.
D
When we talk about how teenagers are getting worse and worse now,most young people don't agree.Teenagers always say they are growing up. They can have part-time jobs. They can drive cars. And they can even get married when they’re a little bit older.
Their parents say ,“Our children are very good. They like pop music,but they play it in their own rooms. They help in the house. You know they feel bored sometimes because there nothing interesting in the neighborhood,no clubs and no sports. They have nothing to do. ”
A teacher says that he believes most young people are very kind. He thinks that it’S not bad for young people to like loud music because it can give them lots of energy and make them feel excited. Also,a lot of young people work very hard at school,and they can get good jobs later.
Lewis,a sixteen-year-old boy said ,“I have passed all my examinations,but I can't get a part-time job because older people always think Tm lazy.”
In my opinion,a lot of teenagers are very kind. They belong to community work groups. They help old people,and they also volunteer in local hospitals or primary schools to help look after the sick people and younger students.
根据短文内容,完成下面的表格,词数不限。
Things teenagers can do | They can have 1. and drive a car. |
The reason why they feel bored | There’s 2. in the neighbourhood. |
The view of one of their teachers | Most young people are very 3. |
The reason why young people like loud music | It can give them lots of energy and make them 4. |
Volunteer work that teenagers do | They help 5. patients or younger students. |
D
Let's learn about manners for an English tea party.
◆For the Host:
Most importantly,the tea should be served in a friendly way and the action of serving tea has to be well-mannered.
Prepare some milk and hot water so that the guests can have their tea in the way they like.
Prepare more tea and cakes than guests will need,so they will feel comfortable,drinking and eating as much as they want. If possible,prepare the food by yourself.
◆For the Guest:
If you are invited to a tea party and would like to bring something for the party,food that you have made by yourself or flowers will be most welcomed. It may be a good idea to discuss it with the people who have been invited to such a party.
At the party,you may drink as much tea as you want. However,you need to finish the cup of tea before passing it to the host for more.
If the tea is too dark or bitter,you can use hot water to make it weaker.
根据短文内容,补全表格中所缺的信息。
1. | |
For the host | Serve the tea in a friendly way and the action should be well-mannered. |
Prepare some milk and hot water. | |
Prepare 2. than guests will need and try your best to make them comfortable. | |
For 3. | Bring some food made by yourself and discuss what to bring with the people who have been invited to such a party. |
4. before passing it to the host for more. | |
Use hot water to make the dark tea or bitter tea weaker. | |
Take onlv one sandwich or cookie 5. ,and then pass them to the next person. Don’t break a cookie into small pieces. | |