题目内容

【题目】阅读短文,从方框中选择适当的词填空,每空一词。方框中有两个词为多余选项。

travelled money finally guide seeing best spending trip opening

Do you dream of leaving home and 1the world? Not enough money? Well, Leah Olson, a 27-year-old saleswoman from England, returned to London today after travelling all the way to India and 2only six hundred pounds — about one thousand dollars! And how did she travel? Very cheaply — by train, by bus, hitchhiking (搭便车旅行) and even on foot. She took a cheap train from London to Paris, and hitchhiked from Paris to Athens, Greece. From Athens she took a ship to Istanbul, Turkey. She 3across Turkey by bus, and all the way to Lahore, Pakistan. She then jumped on a train for a 4to New Delhi, India. From there, Leah walked north all the way to Kathmandu, Nepal. Then she travelled south all around India by bus. She visited the city of Bombay in the west, took a train, and 5arrived in the famous city of Calcutta, on the east coast — exactly 12 months after she left from London. Leah said the 6part of her trip was meeting so many people from different countries. And the worst part was the long, uncomfortable bus and train rides. Next time she plans to travel with more 7.

【答案】

1seeing

2spending

3travelled

4trip

5finally

6best

7money

【解析】

文章介绍了一个英国女人的穷游经历,她通过乘火车,公共汽车,搭便车,甚至步行,仅仅花费600英镑,完成了一次世界之旅。

1句意:你梦想离开家看世界吗?根据句意和选词,可知是看世界,根据dream of leaving home and可知用doing形式;故填seeing

2句意:仅仅花费600英镑。根据only six hundred pounds和选词,可知是花费,根据after travelling all the way to India and可知用doing形式;故填spending

3句意:她乘公共汽车旅游了土耳其。根据句意和选词,可知是周游了土耳其,根据文章可知是过去时态;故填travelled

4句意:她跳上火车去印度新德里旅游。根据a trip to去……旅游和选词,可知是trip;故填trip

5句意:最后到达著名的加尔各答市。根据exactly 12 months after she left from London. 和选词,可知是finally最后,故填finally

6句意:Leah说她旅行的最好的部分是遇到了许多不同国家的人。根据part of her trip trip was meeting so many people from different countries. And the worst part was和选词,可知是最好的部分;故填best

7句意:下次她计划花更多的钱。根据only six hundred pounds And the worst part was the long, uncomfortable bus and train rides. 以及选词,可知是花更多的钱;故填money

填空题主要考查学生综合运用语言知识点的能力,做这样的题时,必须通篇考虑,先掌握大意,再综合运用所学词汇、语法及常识进行推理判断,要想的高分,重点在于通读全文,了解大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,充分利用各种线索作答。例如:小题2 句意:仅仅花费600英镑。根据only six hundred pounds和选词,可知是花费,根据after travelling all the way to India and可知用doing形式;故填spending

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Could you live without a TV for one year? What would you do with all that spare time? Philippa Carling wanted to see if it was possible and persuaded(说服)her family to give theirs up for one whole year.

"I live with my husband and our two children," explains Philippa, "and I realized just how much time we spent sitting in front of the TV. The children turned it on first thing in the morning and again when they got back from school. My husband and I were no better. We'd spend the evening together talking about very little but what programme was on at that time. Then the family decided, after lots of arguments (争论), that we would try to do without a for one year. We nag on the Internet and everyone was allowed to watch some of the recorded programmes-if they had a good reason for doing so." And so, on 24th July last year, the Carling family sold their TV.

Eleven months have now gone by and Philippa believes the experiment (实验) has own a great success. As she explains, "We were all surprised at how easy it was. The immediate result was we all started to read a lot more, including the children. We spend time together after dinner playing board games around the table and the children finish their homework a lot quicker than before. We talk about what will happen when the year comes to an end and the children have always said they want the TV back. But they've also agreed that life has been good without it."

So will the TV return when the year comes to an end next month? "We're not sure," says Philippa. "We might decide to buy a new one or we might not. The important thing is we've all learnt that life can carry on without one. It can even be fun!"

1What is the writer trying to do in this text?

A. To warn parents about the dangers of TV

B. To argue that TV programmes are boring.

C. To explain how a family lived without a TV

D. To persuade readers to give up their TVs for a year.

2What do we learn about Philippa's family?

A. Their TV was on all day long.

B. They all agreed to try the experiment.

C. She and her husband didn't watch much TV.

D. They argued about which programmes to watch.

3The family used the Internet _________________________________.

A. to watch recorded TV programmes

B. to find good reasons for not having a TV

C. to find out-which programmes they were missing

D. to chat with others who were doing the same experiment

4What does Philippa say about the experiment?

A. The children's school work has improved a lot.

B. She was surprised at how much free time they had.

C. The children now read more than her and her husband.

D. It wasn't as difficult to live without TV as she had thought.

5What might Philippa say about TV?

A. Life doesn't come to an end without a TV

B. Children find it too hard to live without TV

C. It's best to watch TV when you have spare time.

D. Parents should stop. children watching TV in the morning.

【题目】第一节 根据材料内容,判断正误。正确“T”,错误“F”,并将所选答案涂到答题卡的相应位置上。

Have you ever stayed in a hotel? Most Chinese hotels often provide guests with things like disposable(一次性的)toothbrushes, toothpaste, shampoo and slippers. Many guests like the idea because they don't have to bring their own. But if you travel to Beijing, remember to bring these things of your own. That's because some hotels in Beijing have no longer provided guests with these disposables. Many disposable things are made of plastic. People throw them away after only using them once. It's a waste of natural resources(资源)and is very bad for the environment.

In Beijing, people throw away about 19,000 tons of plastic bags and l,320 tons of lunch bowls every year! Plastic can take 100 to 400 years to break down. So the less plastic we throw away, the better environment we will have.

So, wherever you travel, bring your own things and use them again and again. Back at home and school, you can also do something to make our world a better place. Try to do these things in your daily life:

Use cloth shopping bags, not plastic ones.

After using a plastic bag, wash it out and let it dry. Then use it over and over again.

Do not use paper cups.

At your school canteen(餐厅),use your own bowls and chopsticks instead of disposable ones.

1Many guests like to use disposable things because they are very convenient.

2Some Beijing hotels have no longer provided guests with free disposable things.

3Plastic breaks down easily

4After using a plastic bowl or a bag, we'd better throw it away, because it's too dirty to use again.

5We should use less plastic things and protect our environment.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网