题目内容
【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项 (A、B、C和D) 中选出最佳选项。
If the only sports you do are dancing your fingers across your keyboard, you could be in serious danger of more than just becoming overweight and out of shape.
Do you often feel sleepy, like something is weighing down on your head? Do you feel forgetful? Do you sometimes feel uncomfortable up and down your neck and lower back, and you can't explain why? Do you get sick often? It could be radiation (辐射) from your computer causing it. If you spend three hours or more a day in front of a computer (and at this point, who doesn't?), you are more easily harmed by the hazards.
We have got so used to using computers that we often neglect to think of them as dangerous sources of harmful radiation. A safe amount of radiation is 25 V/m (Volts/meter). Do you want to guess how much our personal computers give off?
Keyboard: 1000 V/m
Mouse: 450 V/m
Monitor: 218V/m
CPU: 170V/m
Notebook computers: 2,500 V/m
Ways of Protect Yourself from Harmful Computer Radiation
1 Decorate your desk with cactus plants, they take in radiation.
2 Drink two to three cups of green tea a day and eat an orange daily. The vitamins in tea leaves and oranges protect us from radiation and keep our eyes healthy as well.
3Use a screen filter for your monitor.
4 Avoid having metal objects nearby on your desk.
5 Put the back of the computer to the wall. Most of the radiation comes off the back.
6 Keep your monitor at least 50cm away from your face. 7. Keep your computer rooms ventilated .
8Eat healthily-----especially fruits and vegetables.
9 Don't fall asleep on your computer. Turn it off if you have to rest nearby.
The ways above are useful, why not have a try at once?
(1)Sitting too close to your computer for too long can cause ________.
A.your fingers to turn blue
B.radiation sickness
C.your parents to think you're smart
D.your games scores to go down
(2)The underlined word “hazards” in paragraph 2 means ________.
A.illness
B.feelings
C.danger
D.headache
(3)How can you avoid the affects of radiation?
A.Spend less time at your computer.
B.Use plastic to cover your screen.
C.Type in a dark room.
D.Have your cactus do your homework for you.
(4)Which of the following is NOT true according to the passage?
A.Cactus plants take in harmful radiation.
B.Eating healthily helps you stay well.
C.You should fall asleep at your computer daily.
D.A well ventilated room is good prevention.
(5)The best title of the passage is ________.
A.Computer problems
B.Computer radiation: a silent killer
【答案】
(1)B
(2)C
(3)A
(4)C
(5)B
【解析】本文讲述了一个电脑问题-电脑辐射,如果长时间坐在电脑前还有可能得辐射病,文章中一些防止电脑辐射的方法值得借鉴。
(1)细节理解题。根据文章第二段“It could be radiation from your computer causing it. If you spend three hours or more a day in front of a computer (and at this point, who doesn't?), you are more easily harmed by the hazards”可知,如果你坐在电脑前太久,会受到电脑的辐射,得辐射疾病。故选B。
(2)词义推测题。根据第二段原句“If you spend three hours or more a day in front of a computer (and at this point, who doesn't?), you are more easily harmed by the hazards.”可知,前文提到电脑会辐射人的身体,可想而知,坐在电脑前越久,越容易受到辐射,越危险。故可推测“ hazards”是危险之意。A项意为生病;B项意为感觉;C项意为危险;D项意为头痛。故选C。
(3)细节理解题。根据文章“Use a screen filter for your monitor.”可知你为你的屏幕安上滤网可以防止辐射,没有说塑料,B项错误;C项文章没有提到,属于无中生有,排除C项;根据文章“ Decorate your desk with cactus plants, they take in radiation.”可知,仙人掌是为了装饰你的桌子,帮助吸收辐射,而不是为你做工,D项错误。故选A。
(4)细节理解题。根据文章“Don't fall asleep on your computer. Turn it off if you have to rest nearby.”可知,除非你必须要休息,否则不能在你的电脑前睡觉。B项描述错误。故选B。
(5)主旨大意题。通读全文可知,文章主要讲述电脑辐射的问题。A项标题:电脑问题,此标题太过广泛,电脑问题很多,不能很好的概括本文。B项标题:电脑问题-一个沉默的杀手,此标题能更好的反映辐射是在隐形的伤害我们的身体。故选B。
【题目】根据对话内容,从对话后的选项中选出最佳选项。选项中有两项为多余选项。
A: Hi, Mary. How was your school trip?
B:
A: Really? Where did you go?
B: Well. We climbed a mountain there. And the weather was so nice. They were so beautiful.
A: Oh, that sounds good.
B: Ugh!
A: We went to an art museum. It was terrible. There were so many people. Then we went to a special art room and drew pictures. It was so boring!
B: Sounds like you had a terrible school trip.
A: Yes.
A、It was cloudy. |
【题目】阅读下面材料,从每小题所给的A、B、C、D选项中选出最佳选项。
A
Found: Is this your red pen? Call Gina at 749-5903. | Found: A green pencil box. Call Maria at 410-5743. |
Lost: A green notebook. E-mail Tim at Tim19ab@163.com. | Found: A set of keys. E-mail Mary at m1989@163.com. |
Lost: My yellow ruler. Call John at 475-6987. | Lost: My school ID card. My name is Sonia. Please e-mail me at Sonia888@126.com. |
(1)If(如果)you lost a pen, you may(可以)call ________.
A.749-5903
B.410-5743
C.475-6987
D.370-8943
(2)If you lost a set of keys, you may e-mail _________.
A.Gina
B.Maria
C.Mary
D.John
(3)__________ lost a notebook.
A.Tim
B.Mary
C.John
D.Sonia
【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项中选出最佳选项。
A
How does Lucy spend a week?
Monday | Practise playing volleyball |
Tuesday | Go to see Tim Children's Hospital |
Wednesday | Part-time job(兼职工作) |
Thursday | Go to the station to meet her uncle Ricky |
Friday | See Mr Green 10:30—11:30a.m. |
Saturday | A birthday party for Lily 7:00—10:00p.m. |
Sunday | Help Frank with his Maths |
(1)What does Lucy do on Saturday evening?
A.Have a birthday party.
B.Study with Frank.
C.Play volleyball .
D.Do part—time job.
(2)Frank may not be good at __________.
A.English
B.Chinese
C.Art
D.Maths
(3)How many hours a week does Lucy do her part—time job?
A.Five hours.
B.Eight hours.
C.Ten hours.
D.Eleven hours.