题目内容

【题目】 People travelled to see the buildings, the food, the national dresses in foreign countries because they thought they would not be the same as those of their own countries in the past. 1They all have their Hilton or Sheraton Hotels everywhere. They all have their McDonald‘’s, their KFCs and their Pizza Huts. Office buildings look the same everywhere, and most city centers are full of office buildings. And of course, people are driving the same brands of Japanese or European cars.

Then why is the foreign travel more popular nowadays? What do tourists hope to experience in a foreign country that they can not experience at home? The answer could be that people could be very interested in the past.2Most people travel overseas to find out what foreign countries’ history and culture used to be like, not what they are like today. Tourists visit different kinds of museums in foreign countries so that they can learn their history and culture.

Every country also has its own beautiful places for tourists to visit. 3

4It is not just its old buildings, its works of art or beautiful places, but also the people who live in it. This is why a country such as Thailand attracts millions of people. The tourists come mainly because of the friendliness of the people there. It is why the Pacific islands are also so popular. 5

A. It’s a nation’s history and culture that are main attractions.

B. The friendly people make visitors feel welcome.

C. Finally, another attraction is its food.

D. At present, however, one large city is similar to another.

E. Their own special scenery would certainly attract tourists from other countries.

F. The culture of a country means a lot.

G. People learn about foreign countries by surfing the Internet.

【答案】

1D

2A

3E

4F

5B

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述现在的人出国旅行不再看建筑、服装等,因为现在每个国家都一样,而现在人们出国旅游是为了去体验当地的历史和文化,以及感受当地人的热情。

1根据People travelled to see the buildings, the food, the national dresses in foreign countries because they thought they would not be the same as those of their own countries in the past“在过去,人们去外国旅游是为了看那里的建筑、食物和民族服装,因为他们认为他们和自己国家的人一样”以及They all have their Hilton or Sheraton Hotels everywhere“他们到处都有希尔顿或喜来登酒店”可知,空前和空后表示转折,即“然而如今,一个大城市和另一个大城市相似”。故选D

2根据The answer could be that people could be very interested in the past“答案就是人们对过去感兴趣”以及Most people travel overseas to find out what foreign countries history and culture used to be like“大部分人去国外旅行是为了查明外国的历史和文化是什么样子的”。所以空处表示“历史和文化是主要的吸引力”,故选A

3根据Every country also has its own beautiful places for tourists to visit“每个国家也有自己美丽的地方供游客参观”中的every country可知,与E项的their相对应,即“他们自己特别的风景将会吸引其他国家的游客”。故选E

4根据It is not just its old buildings, its works of art or beautiful places, but also the people who live in it可知,不但有旧的建筑、艺术作品和美丽的地方,而且还有住在那里的人,所以一个国家的文化意味着很多,故选F

5根据The tourists come mainly because of the friendliness of the people there. It is why the Pacific islands are also so popular可知,游客们来主要是因为那里的友好的人,这就是为什么太平洋岛国也受欢迎。这里讲的是人,与B项相对应“友好的人让游客感到受欢迎”。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 We know people can be nice, but what about animals?

Scientists say that some animals are capable(有能力的)of being nice. Animals that live in groups-like foxes, chimpanzees(大猩猩), and elephants-follow rules. They have to follow rules to get along and to survive(生存). However, animals can act nicely, even when they don't have to. Here are some surprising stories about animal behavior.

Most people usually walk away when someone is unkind to them. Marc Bekoff, a researcher at the University of Colorado, saw a female(母的)red fox do just that. The female fox was unhappy because a male(公的)fox played roughly(粗鲁地)with her. When she walked away, the male fox showed her that he wanted to play nicely. He lowered his head and rolled on his back. The female fox gave him another chance, and this time, he played more gently.

Geza Teleki is a scientist who studies chimpanzees in Tanzania. One day, Teleki hiked far away from his campsite. He didn't have any food. Teleki wanted some fruit from a tree, but the tree was too tall. A young chimpanzee watched him curiously as he tried to get something to eat. The chimpanzee climbed the tree, picked the fruit, and gave it to him!

An elephant in Kenya hurt his trunk(象鼻子). He needed help because he couldn't put food into his mouth. Researcher Kayhan Ostovar watched silently. He saw the hurt elephant show his sore trunk to a healthy elephant. The healthy elephant didn't need any more information. He took a bush and put it carefully into his new friend's mouth.

Hippos(河马)and crocodiles are usually good friends. They hang out together in rivers. But Karen Paolillo, a wildlife expert in Zimbabwe, saw something surprising. One day, a crocodile tried to eat a monkey that was next to a river. A hippo ran quickly to the crocodile and chased it away. Why did the hippo attack(攻击)the crocodile? Paolillo says hippos sometimes protect other animals from crocodiles.

1The main idea of the passage is .

A. animals that live in groups follow rules

B. some animals can be nice to other animals

C. most animals are nice to people

2The underlined phrase “do just that” means .

A. be niceB. play roughlyC. walk away

3We can say that Teleki .

A. is shortB. hates hikingC. could not climb the tree

4The elephant needed help because ____.

A. the tree was too tallB. it could not use its trunkC. it had no food

5The underlined word “it” in the last paragraph refers to ____.

A. the crocodileB. the chimpanzeeC. the monkey

【题目】阅读下面的短文,回答短文后面的各个问题。

Helen has always been interested in helping her community (社区). Her first volunteer experience was for the American Red Cross when she was in high school. When she was a school teacher, she also found time to volunteer.

After she retired (退休), she started volunteering to help the old. When her father was older, he was not able to see as well as he used to, which made her sad because he had always enjoyed reading. She decided it would be fun to read to elderly people in her community.

She also helped one woman write her stories. Ann was almost 100 years old, and Helen wrote down information about her life when she visited her. She put the information in a book and got it published (出版), Ann was very excited to share her life story with her children and grandchildren.

After a strong storm hit some southern cities, Helen volunteered again for the American Red Cross. She prepared food and answered phones in a care centre.

One day Helen read an article in the newspaper about refugees (难民) who needed to learn English. She met once a week with Sahra, a 38-year-old woman from Somalia. Helen gave Sahra a camera and asked her to take pictures of her daily life. In the end, they wrote a book together and used the photos in the book. This helped Sahra learn many new words about her everyday life.

Helen says, “The real value of my volunteer work is becoming friends with the people I help. They enrich my life as well as I enrich theirs.”

1When did Helen first volunteer for the American Red Cross?

2What did Helen do just after she retired?

3Why was Ann excited when her book got published?

4Why did Helen give Sahra a camera?

5What do you think of Helen?

【题目】 Scientists looked for paw prints (爪印) in the forests. In this way, they knew the number of pandas! “It’s hard to see pandas in the wild,” said Colby, a scientist. “They hide in the thick bamboo forests.” That’s why scientists used paw prints to get be number. The number of the pandas was a surprise to scientists. They learned that more pandas lived in the wild!

“We found pandas living in areas we didn’t know, ” said Colby. Although the news is good, pandas are in danger.

Here are some fun facts of pandas.

It takes a panda more than 10 hours to eat 9kg to 14kg of bamboo every day.

A newborn panda weighs 90-130 grams. That is about the weight of a mouse. A panda’s front paws have wrist bones (腕骨). The panda uses them to catch bamboo.

The main threat to pandas is that their land is becoming smaller and smaller. Pandas lose their land when people cut down parts of the forest for wood and farming. Now, China has 13 nature reserves (保护区). People mustn’t cut down trees there. Scientists want to create more nature centers to give pandas a better chance to live.

1Why did scientists look for paw prints in the forests?

A. Because they could catch pandas in this way.

B. Because they could know where pandas were in this way.

C. Because they could know the number of pandas in this way.

2Which of the following is NOT mentioned in the passage?

A. A panda uses its front paws to catch bamboo.

B. A newborn panda is nearly as heavy as a mouse.

C. A panda usually sleeps more than 10 hours every day.

3What does the last paragraph mainly talk about?

A. Fewer and fewer trees in China.

B. The big problem the pandas are facing.

C. The number of the pandas in the wild.

4What can we know from the passage?

A. There are fewer and fewer nature reserves in China.

B. People should help pandas live a happy life in the wild.

C. All the pandas should live in the panda nature reserves.

5Where can you probably read this passage?

A. In a science magazine.B. In a travel guide.C. In a storybook.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网