题目内容
【题目】根据短文内容完成下列任务。
Years ago, if a teenager had some problems in his life, he might write about them in his diary. Now a teenager might surf the Internet and write about his problems in his blog. In some ways, a diary and a blog are almost the same. What makes a blog different from a diary?
___________1 I have a younger sister. Sometimes I read her blog. She writes about things like waking up early for swimming practice and not studying enough for her chemistry exam. When I was her age, I wrote the same things, but only in my diary. After I finished writing, I would hide (藏)my diary in a secret place because I was worried that someone else might read it!
Blogs have good points, of course. If I feel lonely and write “Nobody cares about me" in my diary, no one will know about it. However, if my sister writes the same words in her blog, her friends will quickly reply and tell her how much they like her. The blog helps people keep in contact (联系)with their friends.
A blog is public so it has some bad points.
___________2 If I am angry with a friend during school and write something bad about him in my diary, he will never know. However, if my sister writes something bad about a friend, that friend may read her blog and cry.
___________3
If people are careful, writing the blog is really a good way to communicate with others. However, I still enjoy my diary!
(1)将下面的句子还原到文中空缺处。
A. So we must be very careful to write.
B. The biggest problem is that anyone can read what you write.
C. The biggest difference is that a blog is much more public than a diary.
(2)The underlined word "secret" means “___________” in Chinese.
A.公开的
B.黑暗的
C.隐秘的
D.有趣的
(3)What may happen if a girl writes that nobody cares about her in her blog?
【答案】
(1)C;B;A
(2)C
(3)Her friends will quickly reply and tell her how much they like her。
【解析】
(1)①根据上下文,可知此处是讲博客和日记不同之处,故选C。
②根据上下文,此处是讲博客公开性导致的缺点之一:人人可知你所写的内容。故选B。
③根据上下文,此处应该是发出号召:我们在博客上写日子要谨慎。故选A。
(2)根据上下文,特别是“hide (藏)my diary”。可推知答案,故选C。
(3)根据文中“However, if my sister writes the same words in her blog, her friends will quickly reply and tell her how much they like her. The blog helps people keep in contact (联系)with their friends.”可推知答案。
【题目】从方框中选择合适的短语,并用其适当形式完成下列句子。
make a mistake, run away from, all over the world, in the end, trust to |
(1), I shared my problems with my parents.
(2)I think you should your parents tell your problems.
(3)The old man when he used the computer.
(4)It is wrong to the problems.
(5)If I can travel in the future, I will write down what I see and hear.