题目内容
Reading is becoming more and more important in language learning and is still the most effective (有效 的) activity to get information.
There are three possible ways to improve reading. The fastest is probably a speed reading class with good books and teachers. It is quite usual for a slow reader to increase two or three times his reading efficiency (效 率) during a two-day class with a positive atmosphere (气氛) ,carefully picked texts and reading tests. However,this encouraging improvement often fades (消退) with time.
A book about speed reading is the second method. Such a book usually gives speed and comprehension (理解) tests as well as ways to improve reading. It often has all kinds of methods to make you pay attention to or be interested in the text. All the methods need a lot of time as well as hard work from the reader.
Finally,a speed reading computer program is probably the most effective way to achieve top reading levels. Computers give special exercises to improve reading efficiency. Higher reading skills got with a computer screen can change to reading from paper. Unfortunately the inverse (转变) way does not work so well. Speed reading software (软件) gives enjoyable and fast reading training,thus giving the practice necessary to break long-time slow reading habits. This is the task that reading classes and speed reading books usually can't give to the reader.
1. What is the most effective way to improve reading?
A. A speed reading class.
B. A book about speed reading.
C. A speed reading computer program.
D. A good teacher and book.
2. What is the best way to improve reading for a poor and shy girl?
A. A speed reading class.
B. A book about speed reading.
C. A speed reading computer program.
D. No way for her.
3. What's the Chinese meaning of the underlined word “encouraging” ?
A. 巨大的 B. 微不足道的
C. 飞快的 D. 令人鼓舞的
4. Why is a speed reading computer program more effective than the other two?
A. Because of its positive atmosphere,carefully picked texts and reading tests.
B. Because it has all kinds of methods to make you be interested in the text.
C. Because a computer screen is more interesting than a book.
D. Because it gives enjoyable and fast reading training.
5. What is the best title for this passage?
A. Reading Is Becoming More and More Important
B. Three Ways of Improving Reading Level
C. The IVbst Efficient Way to Achieve Top Reading Levels
D. How to Choose Ways to Improve Reading Level
导读
这是一篇说明文,主要介绍了三种提高阅读水平的 方法。
详析
1. C细节理解题。从最后一段的第一句“Finally,a speed reading computer program is probably the most effective way to achieve top reading levels. ” 可知答案。
2. B推理判断题。结合文章,从女孩的条件来判断,贫穷就
可能买不起电脑,害羞就可能不愿去参加训练班,因此 有关阅读的书籍就很适合她。
3. D词义猜测题。encourage意为“鼓舞,激励”。在句中,encouraging是形容词,因此它的意思是“令人鼓舞的”。
4. D推理判断题。从文章最后两句可知,电脑程序能给读者前两种方法所没有的快速的阅读训练。
5. B主旨大意题。文章主要介绍了三种提高阅读水平的方法。
improvement 提高 speed n.速度 activity 活动
障碍句分析
Higher reading skills got with a computer screen can change to reading from paper.从电脑屏幕上获得的更高水平 的阅读技巧可以用到纸质读物上。
got with a computer screen意为“从电脑屏幕上获得的”, 修饰 Higher reading skills。