题目内容
Hello, I’m June. Now let me tell you something about my holiday last week. I had a pretty good holiday to Hainan with my family .We have great fun playing in different places.On Monday, the weather was sunny and hot. On Tuesday,it was cloudy and humid(潮湿的).We visited two museums.We saw a lot of old things . On Wednesday and Thursday,it was rainy and windy . We walked in the city . We bought some interesting things and ate some delicious food.On Friday, the weather was cool. We went to the mountains. We were very tired but very happy . I really enjoyed my holiday.
1. Who did June go to Hainan with?
A.Her classmate B.Her friends
C.Her student D.Her family
2.What was the weather like on Monday ?
A.Cloudy and humid B.Rainy and windy
C.Sunny and hot D.Cool
3.. Did June visit museums during her holidays?
A.Yes, she did . B.No,she didn’t
C.Yes, she does. D.We don’t know
4. When did June buy some interesting things in the city?
A.On Friday B.On Wednesday and Thursday
C.On Tuesday D.On Monday
5. What did June think of her holidays ?
A.She didn’t like her holidays.
B.She really enjoyed her holidays.
C.She couldn’t stand(忍受) her holidays.
D.She doesn’t know.
1.D
2.C
3.A
4.B
5.C
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了June上周度假的情况,她具体描述了每天做了什么及天气情况。
1.I had a pretty good holiday to Hainan with my family故选D
2.On Monday, the weather was sunny and hot.可知天气情况,故选C。
3.细节理解题。根据We visited two museums.可知他参观了博物馆,故选A。
4.On Wednesday and Thursday,it was rainy and windy . We walked in the city . We bought some interesting things and ate some delicious food.故选B。
5.I really enjoyed my holiday故选C。
考点:日常生活类短文阅读。
任务型阅读,阅读下面短文,根据短文内容,补全表格中所缺的信息。每空最多填写三个单词。
Cindy, Jerry and Mary are giving their opinions about a good friend.
Cindy: I think a good friend should be honest(诚实的). That’s more important than any other thing and is where a good friendship starts. If a friend isn’t honest, he may lose his friends’ trust.
Jerry: I think a good friend has to be generous. Here “generous” doesn’t mean he has to give his friends his lunch money or his clothes. It means he should share(分享) his ideas and feelings with his friends. In fact, his friends can know him better in this way.
Mary: In my opinion a good friend should understand(理解) his friends. When there’s something wrong between him and his friends, he must put himself in his friends’ place and think more for his friends.
Name | Opinions |
Cindy
| She thinks a good friend should be 1. __________. If a friend isn’t honest,he may lose 2. . |
Jerry
| She thinks a good friend should share(分享) his3. __________with his friends. |
Mary
| She thinks a good friend should 4. . He must put himself in his friends’ place and think more for his friends when there is 5. Between him and his friends. |