题目内容

【题目】 DNA is the whole“ map” of the human body. It is something that all humans have, and it tells the body what to do. DNA is the reason that we look like our parents, because we get some of their DNA to make our own.

People have been trying to understand the human body for a long time. In 1860, Mr. Mendel discovered why we look the same as other people in our family. It is because of small things called“ genes” (基因)in our body. In 1953, two scientists, Watson and Crick, found out that genes are really messages. They're written in the DNA with a special language.

In 1961, another two scientists found the first" word" that they could understand in that language. It shows how DNA tells the cell(细胞)to build its parts. So far, scientists have found all the words in the DNA map, but we still don't understand what they all do. By understanding what just one“ word” means, we can help to save people from several illnesses. So the more we understand, the more doctors will be able to do.

Most people hope that this can help to make better medicine to help sick people. Other people worry that when we learn more“ word” and find out more information, we will use it in the wrong way. Just to make people more attractive, or stop sick people getting jobs.

1Watson and Crick found in 1953.

A. all the words in the DNA map

B. small things called“ genes” in our body

C. genes are written in the DNA with a special language

D. the first" word" they could understand in that language

2If we understand more" words" in the DNA map, we can help sick people.

A. get jobsB. get better medicine

C. in the wrong wayD. in an attractive way

3What do people think about this research about DNA?

A. It can be only bad.B. It can be only good.

C. It can be good and bad.D. It can be good but won't come true.

4If we put the passage into three parts, which of the following is the best?

(①-Para. (自然段)1=Para. 2=Para. 3-Para. 4

A. ; ②③; B. ; : ③④C. ①②; ; D. ①②; ③④

【答案】

1C

2B

3C

4A

【解析】

这篇短文简要的介绍了DNA的发现历史,并介绍了这一发现对于人类生活的影响及人们对此的不同意见。

1细节理解题。根据第二段In 1953, two scientists, Watson and Crick, found out that genes are really messages. They're written in the DNA with a special language. 可知,基因的确是信息。它们是用一种特殊的语言写在DNA上的。故选C

2细节理解题。根据最后一段Most people hope that this will help to make better medicine and help sick people.及上文描述,可知,如果我们对DNA图谱有更多的理解,就可以制作更好的药物来帮助病人。故选B

3细节理解题。根据最后一段Most people hope that this can help to make better medicine to help sick people大多数人希望制作更好的药物来帮助病人 Other people worry that when we learn more“ word” and find out more information, we will use it in the wrong way. Just to make people more attractive, or stop sick people getting jobs.有些人担心我们用错。只是为了让人们更具吸引力,或者阻止病人找到工作。可知,人们对这一发现持正反两方面的意见,可能好可能坏。故选C

4段落大意题。通读全文,第一段主要介绍DNA。第二段和第三段主要介绍DNA的发现历史。第四段主要说明人们对这一发现持不同意见。故文章可分三大段。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】The mystery in Bell Tower neighborhood

Our neighborhood used to be very quiet. ____, these days, strange things ____happening in our neighborhood and everyone is unhappy. Zhou Gu, the local school teacher, is ____worried. When he ___ interviewed by the local newspaper, he said, “Every night we hear strange _______ outside our window. My wife thinks that it ___ be an animal, but my friends and I think it must be teenagers having fun. My parents called the police, but they can't find ____ strange. They think it might be the wind. I don't think so!”

Zhou Gu's next door neighbor Qi Hui is unhappy ____. “____, I thought it might be a dog, but I can't see a dog and I still hear the noises outside.” Everyone in our neighborhood is worried, and everyone has his or her own _____. There must be something ___ the homes in our neighborhood, but what is it?

We now know what was ____ in Bell Tower neighborhood. The director of the local zoo says that three monkeys _____ from the zoo and they have ____ for 5 days. The workers from the local zoo catch ____ of the three monkeys in Bell Tower neighborhood. In the end, the Bell Tower neighborhood becomes quiet again, everyone is happy.

1A. At first B. Firstly C. And D. However

2A. was B. are C. were D. has

3A. exactly B. exact C. real D. really

4A. was B. is C. has D. has been

5A. sounds B. voices C. noises D. noise

6A. can B. could C. must D. can't

7A. some B. any C. something D. anything

8A. also B. to C. too D. either

9A. At first B. Next C. Then D. Finally

10A. idea B. ideas C. ideal D. ideals

11A. visit B. visiting C. visits D. visited

12A. happen B. happening C. happens D. happened

13A. left B. go C. escaped D. escape

14A. left B. been left C. be away D. been away

15A. none B. all C. one D. two

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网