题目内容
3.阅读短文,根据短文内容,从所给的选项中选择五个句子完成短文,使其文理通顺.The sun is always shining.But it can only shine on side of the earth at one
time.When the sun is shining on one side of the earth,(81)Dat night,you
can see stars.the stars are in the sky all day.But the light from the sun
is so bright that you can't see them,(82)B there is no light and the stars
are bright enough to see.but some of them are even bigger than the sun.They
look small because they are so far away from you.(84)Athe sun is closer to
the earth than stars,(85)C.
| A.Big things look much smaller when they are far away. B.When nights come. C.So it looks bigger D.It is night on the other side E.When day comes. F.The stars look very small. |
分析 短文详细的写了太阳和地球,及其星星之间的一些现象,解释了产生这些现象的原因.
解答 答案:81.D 细节推理题.根据上下文When the sun is shining on one side of the earth,(81)at night,you can see stars.当太阳照在地球的一边,____,在晚上,你可以看到星星.可知说的是晚上,结合选项,应说在另一边是夜晚.故选D.
82.B 细节推理题.根据下文there is no light and the stars are bright enough to see.没有光而且星星足够明亮.可知说的是夜晚来临时,星星会很亮,结合选项,应说当夜晚来临时.故选B.
83.F 细节推理题.根据上下文 there is no light and the stars are bright enough to see.____,but some of them are even bigger than the sun.没有光和星星足够明亮,_____,但有些是比太阳还大.可知说的是星星看起来很小,结合选项,星星看起来很小.故选F.
84.A 细节推理题.根据上文They look small because they are so far away from you.它们看上去很小是因为它们离你那么远.可知说的是小的原因,结合选项,应说当它们距离很远时,大的东西看起来很小.故选A.
85.C 细节推理题.根据上文the sun is closer to the earth than stars,太阳比星星离地球更近.可知结合选项,应说所以看起来很大.故选C.
点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.
| Dear Tom, My classmates,Lucy,bought a new pen.I liked it very much,so I used it without her permission.Unluckily,I broke it.Then I put it back secretly.Now she finds out the truth and is very angry with me.I don't know what to do.Can you help me? Yours, Daming |
明确要求:give some advice
指出问题:used it without her permission; put it back secretly
提出建议:say sorry to her as soon as you can; buy a new pen for her
表达祝愿:I hope that…
Dear Daming,
Now I know your problem.
| A. | that she lived | B. | whether she lives | ||
| C. | if does she live | D. | if she lived |