题目内容

【题目】The Venice Film Festival is considered to be the oldest film festival in the world.Every year,people from all over the world go to enjoy the great films and see the film stars.

The first Venice Film Festival was held in 1932.Since then,it has been held almost every year.At the first Venice Film Festival,there were no judges(评委)or prizes at all,only a list of good films chosen by the public.At the second festival,prizes started to be given.The top prize of the festival is the Golden Lion.The lion is the emblem(象征)of the ancient Republic of Venice.

The festival became more and more important.But from 1938 to 1942,the festival was destroyed(破坏)because of some special reasons.Also,from 1940 to 1942,the festival was not held in Venice,so it was thought to have been stopped during that time.

Four years later.the festival became active again.People around the world can learn about other cultures through films.Many Chinese movie makers have sent their movies to the festival.Some of them have won the Lion Award,like Zhang Yimou.

1What do people think of the Venice Film Festival?

__________________________________________________________________________

2When did the festival become active again?

__________________________________________________________________________

3Do you think the Venice Film Festival is a good experience for movie makers? Why?

__________________________________________________________________________

【答案】

1The oldest film festival in the world.

2In 1946.

3Yes.Because they can exchange their films and cultures with people from all over the world.

【解析】威尼斯电影节被认为是世界上历史最悠久的电影节,作为一年一度的电影盛会,它备受世人关注。本文简要介绍了它的发展历史。

1根据短文的第一句“The Venice Film Festival is considered to be the oldest film festival in the world.” 可知,人们认为威尼斯电影节是世界上最古老的电影节。故答案为The oldest film festival in the world.

2根据最后一段第一句“In 1946.the festival became active again”可知,威尼斯电影节是在1946年重新活跃在世界舞台上的。故答案为In 1946.

3根据文中句子“People around the world can learn about other cultures through films.” 世界各地的人们可以通过电影了解其他国家的文化。故答案为Yes. Because they can exchange their films and cultures with people from all over the world.

练习册系列答案
相关题目

【题目】People Just Like Us

I was not interested in the school project on ancient cultures at all, especially things about Egypt ( ) , but Grace, my research partner, insisted the ancient Egyptians were interesting, and said I would _______ my mind for sure.

“Learning about these ancient people is so boring.” I said.

“It’s not! Don’t be sure until you’ve learned about them.” said Grace.

I had to say Grace had a _______. So the next Saturday, I found myself at the Museum of Natural History, which had a big show on ancient Egypt. “So ancient Egyptians were pretty undeveloped, right?” I asked Grace as we waited in line for our tickets. “I mean, they didn’t have much _________________ , did they? Well, except for the pyramids (金字塔) – didn’t the Egyptian kings live in the pyramids?”

Grace just kept silent and pushed me forward.

The show set me straight about the pyramids. I learned that they were tombs () of the ancient kings, not their _________________. I also found out the great pyramid at Giza was huge, standing 500 feet tall when it was first built!

As I walked farther, I was ___________________to find a show on ancient sports. I saw paintings showing people playing a game with a ball. Just for a moment, I could ___________ ancient Egyptian kids beside the Nile River hitting around a ball, just as I do with my friends. And the next show was all about how the ancient Egyptians treasured their children. A child was considered a great gift to the family.

“So what do you think of these _______ ancient people now?” Grace asked.

“You were right,” I said. “Ancient Egyptians are much more interesting than I_______. In fact, I know just what title to give our project. We’ll call it ‘ People Just Like Us ’!”

1A. keep B. change C. lose D. follow

2A. word B. plan C. point D. way

3A. technology B. difference C. confidence D. information

4A. fields B. grounds C. schools D. homes

5A. tired B. careful C. surprised D. nervous

6A. explain B. picture C. show D. enjoy

7A. boring B. impatient C. funny D. exciting

8A. searched B. studied C. experienced D. expected

【题目】China’s new four great inventions not only changed the lives of Chinese people, but also refreshed the foreigners' understanding of China.

The high-speed train

The speed of the high-speed train surprised almost everyone. If someone wants to take the high-speed rail to go from Beijing to Shanghai, it only takes half an hour. High-speed rail is more comfortable.

“Alipay” is amazing

Now suppose you have little cash to go out, so long as you carry your cell phones, you can pay for almost everything even in the market.

A shared bicycle

It’s a great invention to be able to ride and stop anywhere anytime you want on a shared bicycle.

"Cutting hands" on Taobao

The convenience of online shopping also makes us proud to live in China. You cut off 50 percent of the goods on Taobao. China's online shopping is so convenient that you can receive your things after the next order.

1Which one is NOT China‘s new four great inventions?_________

A. The high-speed train. B. Alipay.

C. Bicycle. D. Online shopping.

2We can take_________ to visit in Beijing Hutong.

A. a boat B. a train C. a shared bike D. a plane

3If you don’t have cash, you can use ________ to pay for what you want.

A. books B. inventions C. coins D. Alipay

4Which statement is NOT RIGHT according to the passage?_________

A. China’s new four great inventions only changed the lives of Chinese people.

B. High-speed rail is more comfortable.

C. China’s online shopping is so convenient.

D. You can use Alipay to pay for almost everything even in the market.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网