题目内容
【题目】阅读下面短文,从短文后各题所给四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。 10-year-old Penny goes back to her school to find a place for her dog Socks. The big door is 1. Penny walks around the school: there were doors at the 2. They are all locked. Then she sees a window. It is open. She 3 inside. She walks along the hallway between the classrooms. She can't put Socks inside a classroom.
Under the classrooms, Penny finds a store room. It is locked, too, and she doesn't have the 4. Penny puts Socks on the ground and he runs along the hallway. Penny runs after him. “Come here,” she says. Socks is not 5. He runs into the girls' changing room.
(1)A.locked B.closed C.open D.broken
(2)A.bottom B.top C.back D.front
(3)A.walks B.climbs C.jumps D.looks
(4)A.interest B.time C.key D.courage
(5)A.hearing B.listening C.watching D.answering
【答案】(1)、A
(2)、C
(3)、B
(4)、C
(5)、B
【解析】文章大意:本文叙述了Penny把狗Socks带去学校,为了给他找一个安身之地,她找到了一个储藏室,想把他放在里面,但是Socks不听,结果跑进了女生更衣室。
(1)考查形容词及语境的理解。A. locked锁着的;B. closed 关闭的; C. open 开着的;D. broken坏的。句意:大门是锁着的。根据They are all locked. 可知,这里叙述的是锁着的。故选A。
(2)考查名词及语境的理解。A. bottom底部; B. top顶部; C. back后面;D. front前面。句意:后面有门。 根据Penny walks around the school可知,这里指的是后门。 故选C。
(3)考查动词及语境的理解。A. walks 步行; B. climbs 爬;C. jumps跳;D. looks看。句意:她爬了进去。根据Then she sees a window. It is open.可知,指从窗子里进入。故选B。
(4)考查名词及语境的理解。A. interest有趣;B. time时间;C. key钥匙;D. courage勇气。句意:她没有钥匙。根据Penny finds a store room. It is locked, too,可知,门锁着,Penny没有钥匙。故选C。
(5)考查动词及语境的理解。A. hearing听见;B. listening听;C. watching 看;D. answering回答。句意:Socks 不听。根据He runs into the girls' changing room.可知,这只狗不听。故选B。