题目内容
【题目】阅读理解
D![]()
The kids in my class are doing an experiment. We want to show that you don't need to spend money to have fun. We aren't going to buy anything for a whole week! We've even had some 'Fun is Free' T-shirts specially made. All the money that we save will go to charity. |
| Day 1: Who needs money when the sun is shining?There was a music festival in the park this evening so I went with my fried Rachel(who's also taking part in 'Fun is Free' week).We met some other friends and had a great time一until it started raining!Rachel wanted to cheat and get the bus, but I didn't let her! |
| Day 2: The weather was still bad this mornirng and I couldn't even use the Internet because my computer wasn't working. I needed to have it fixed, but it would have cost money, so I asked Jack if he could help. He managed to fix my computer and I lent him some DVDs that he wanted to borrow. what a bargain! | |
| Day 3: Today my class had our photo taken by a photographer from the local newspaper!A journalist asked us for some tips on saving money for his article about 'fun is free' week. If they're in good condition, second-hand book shops will give you cash or other books for them! | |
| Day 4: How can you get some new clothes without going shopping?The answer—a clothes swapping party!My friends and I had a greet time trying things on at our party and we avoided all the queues at the department stores. I went home with lots of 'new' outfits! | |
| Day 5: Well, it's the end of this week and I've managed to save 35! Tonight I'm going to have a pizza delivered and rent a DVD to celebrate.I think I deserve it, don't you? |
根据博文内容,将下面方框中的句子还原到博文当中,使博文内容完整。
A. We were both happy and it cost us nothing |
【答案】B;C;A;D;E
【解析】这是一篇日常生活类阅读,主要介绍作者班里的孩子们正在做一个实验,他们想证明不需要花钱就可以去玩.他们一个星期都不买任何东西还特意做了一些"免费的"T恤衫,把攒下的钱都捐给慈善机构了.作者还列举了他们五天的具体活动.
⑴ 根据下面列举的五天的活动内容,可知,孩子们计划五天不花钱,把攒下的钱捐给慈善机构,这里应该填"继续读这个博客,看看它是如何运行的!",选B.
⑵ 根据上句I went with my firend Rachel…it started raining我和我朋友瑞秋去…天开始下雨了.及下句Rachel wanted to cheat and get the bus,but I didn't let her!瑞秋想骗上车,但我没让她!可知,中间应该是"其他人去了一家咖啡馆,我们不得不步行回家!".选C.
⑶ 根据上句He managed to fix my computer and I lent him some DVDs that he wanted to borrow他设法修好了我的电脑,我借给他一些他想借的DVD.可知,电脑坏了Jake来修了,没要钱只是借了DVD,因此下句应该是"我们都很快乐,但却没有付出任何代价.",选A.
⑷ 根据下句If they're in good condition,second﹣hand book shops will give you cash or other books for them!如果他们状况良好,二手书店会给你现金或其他书籍!可知,这里说旧书,上句填"我的是:不要扔掉你的旧书",选D.
⑸ 根据上句The answer﹣﹣a clothes swapping party!答案﹣﹣﹣换衣服的聚会.可知,下句应该是"每个人都有他们不再穿的东西,但是其他人可能会喜欢.",选E.
【题目】 At the beginning of 2020, I become a hot topic around the world.
What is my name? | Novel Coronavirus |
What do I look like? | I look like a crown. I am very tiny so you cannot see me with your eyes. |
Where am I from? | I was first found in wild animals, but some people like eating wild animals, so I can jump from animals to humans. |
What can I do? | People are afraid of me because they will get sick if I get into their body. I can jump from one person to another, making many people sick. That’s why people stay at home and hide from me. |
How do I get into your body? | I can get into people’s body through their eyes, noses and mouths. You will get sick easily if you: ★Do not wear a mask when you go out. ★Do not wash your hands often. ★Go to places with lots of people in. |
Can they kill me? | There are some ways to kill me, but the following ways won’t be helpful: ★Staying in the sun. ★Taking a hot shower. ★Taking Vitamin C. |
I think my time will be over when spring comes. People will return to their happy lives.
Word bank
sick 生病的 virus 病毒
根据材料内容选择最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
【1】What is the underlined word “tiny” means?
A.big.B.small.C.fun.D.kind.
【2】How can the virus get into our body?
A.Through animals.B.Through eyes.
C.Through hands.D.Through ears
【3】Which is TRUE about the Novel Coronavirus according to the passage?
A.The Novel Coronavirus comes from humans.
B.The Novel Coronavirus can make people very sick.
C.People have to stay in hospitals to fight the virus.
D.Scientists can do nothing to help the sick people.
【4】Which of the following ways can stop the virus from getting into our body?
A.
B.
C.
D.![]()
【5】What can we learn from this passage?
A.what we can do to kill the virus.B.How the virus works in people’s body.
C.How people can keep healthy.D.Why people are afraid of the virus.