题目内容

【题目】根据短文内容,完成下列任务。
BBC services on TV, radio and online. I often listen to BBC for studying English and getting the news. And you? BBC is the largest broadcasting corporation (公司) in the world. It enriches (丰富) people's life with all kinds of programmes. It is a public service broadcaster. It serves (服务) 8 national TV channels (频道) , 10 national radio stations, 40 local radio stations and a website, www. bbc. co. uk. Let's know more information from the next form.

British Broadcasting Corporation (BBC)

Type

Broadcasting on radio, television

Country

United Kingdom

Founded (建立)

By John Reith

Motto

National Shall Speak Peace to Nation

Key people

Michael Lyons, Mark
Thomas, Director – General

Launch date

1822 (radio) 1932 (television)

Website

http://www. bbc. co. uk.


(1)Which country is BBC in?
(2)What is the BBC's website?
(3)根据文中信息判断下列句子的正(T)误(F)。
BBC has 58 radio stations.
(4)根据文中信息判断下列句子的正(T)误(F)。
BBC serves all over the world.
(5)根据文中信息判断下列句子的正(T)误(F)。
BBC is a personal service broadcaster.

【答案】
(1)

In the United Kingdom.


(2)

http://www. bbc. co. uk.


(3)0
(4)1
(5)0
【解析】本文主要介绍英国广播电台这个公司情况及所提供的服务。
1.注意读懂问题,然后到回原文找原句或关键词。这题的关键词是“country”。故填In the United Kingdom.
2.注意读懂问题,然后到回原文找原句或关键词。这题的关键词是“website”。故填http://www. bbc. co. uk.
3.从原文:It serves (服务) 8 national TV channels (频道) , 10 national radio stations, 40 local radio stations.可以知道只有50 radio stations.所以错
4.从原文:BBC is the largest broadcasting corporation (公司) in the world.以及背景知识可以判断。所以正确
5.从原文:It is a public service broadcaster.可以判断是public,所以personal是错误的。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Do you know why different animals or pests have their special colours? Colours in them seem to be used mainly to protect themselves.

Some birds like eating locusts(蚱蜢),but birds cannot easily catch them. Why? It is because locusts change their colours together with the change of the colours of crops. When crops are green, locusts look green. But as the harvest time comes, locusts change to the same brown colour as crops have. Some other pests with different colours from plants are easily found and eaten by others. So they have to hide themselves for lives and appear only at night.

If you study the animal life, you’ll find the main use of colours is protecting themselves. bears, lions and other animals move quietly through forests. They cannot be seen by hunters. This is because they have the colours much like the tree.

Have you ever noticed an even more strange act? A kind of fish in the sea can send out a kind of very black liquid(液体) when it faces danger. While the liquid spread over, the enemies cannot find it. And it immediately swims away. So it has lived up to now though it isn’t strong at all.

【1】How can pests with different colours from plants keep out of danger?

A. They run away quickly.

B. Their colours are much like their enemies.

C. They hide themselves in the day and appear at night.

D. They have to move quietly.

【2】The kind of fish can live up to now because .

A. it is very big and strong

<>B. the liquid it sends out can help it escape (逃脱) from its enemies

C. the liquid it sends out can kill its enemies

D. it swims faster than any other fish

【3】 Which is the best title for this passage?

A. The Change of Colours for Animals and Pests.

B. Colours of Different Animals and Pests.

C. The Main Use of Colours for Animals and Pests.

D. Some Animals and Pests.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网