题目内容

【题目】根据短文内容,从ABCD四个选项中选出一个能填入相应空格内的最佳答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。

When we think of friends, we usually think of those who have been in our life for a long time._________there is another type of friend — one that has not been with for a long period of time, but_______our mind at some moment.

The first such friend I remember is the little girl with red curly hair. She was in the bed next to_________when I received an operation(手术)on my nose. She was about two years older than me, more_________and braver. She would jump out of the bed_________the nurse was gone. Her two little feet on the cold floor impressed(留下印象)me. Without her, I would have been alone and afraid.

Two years later, I was sent to a nursery school_________my parents were far too busy. I met a foreign girl there. We both were the oldest in that school and the others were babies who were not able to talk with us. Our_________started with so-called(所谓的)competitions. Although we couldn’t speak to each other in the same language, our _________ was made by trying to beat(打败)each other at drawing, at game, even at_________. Our competitions, I think, gave me__________I could control. And maybe I gave her the same. We got through a difficult time together.

1A.In the endB.In generalC.In factD.In all

2A.closesB.clearsC.trainsD.fills

3A.hisB.hersC.mineD.yours

4A.activeB.seriousC.creativeD.careful

5A.whereverB.howeverC.wheneverD.whoever

6A.unlessB.untilC.althoughD.because

7A.victoryB.friendshipC.dreamD.energy

8A.invitationB.communicationC.suggestionD.decision

9A.eatB.eatingC.ateD.eaten

10A.somethingB.anythingC.everythingD.nothing

【答案】

1C

2D

3C

4A

5C

6D

7B

8B

9B

10A

【解析】

本文是一篇记叙文,介绍了作者认为的两种朋友,以及他们给作者留下的印象。作者因有这样的朋友而开心。

1句意:事实上还有另一种朋友,就是那种很长时间没有和我们在一起,但是有时会出现在我们脑海中的朋友。

In the end最后;In general总之;In fact事实上;In all总共。根据前文“we usually think of those who have been in our life for a long time”提及大家总会想到一种朋友,可知此处要发表另一种看法,用“事实上”,故选C

2句意:事实上还有另一种朋友,就是那种很长时间没有和我们在一起,但是有时会出现在我们脑海中的朋友。

closes关闭;clears清理;trains培训;fills充盈,填满。根据前文“one that has not been with for a long period of time”说许久不在一起,可知此处表示偶尔会出现在我们的脑海中,故选D

3句意:当我接受一个鼻子手术时,她的床位在我的旁边。

his他的;hers她的;mine我的;yours你的。根据后文“when I received an operation”是我做手术,可知是在我的床位旁边,故选C

4句意:她大约比我大两岁,更活泼也更勇敢。

active活泼的;serious严肃的;creative有创造力的;careful细心的。根据后文“She would jump out of the bed whenever the nurse was gone”说护士一走她就跳下床,可知她很活泼,故选A

5句意:无论何时护士一走,她就会跳下床。

wherever无论何处;however无论怎样;whenever无论何时;whoever无论是谁。根据前文“She would jump out of the bed”,可知此处表示时间,故选C

6句意:两年后,我被送去了幼儿园,因为我父母太忙了。

unless除非;until直到;although虽然;because因为。根据前后两句的逻辑,可知此处表示原因,故选D

7句意:我们的友谊开始于所谓的竞争。

victory胜利;friendship友谊;dream梦想;energy能量。根据全文是在介绍作者的两类朋友,可知此处表示“友谊”,故选B

8句意:虽然我们不能用同一种语言和彼此对话。我们还是通过努力打败对方来建立沟通,不管是在绘画上,在游戏上甚至是在吃饭上。

invitation邀请;communication沟通;suggestion建议;decision决定。根据前文“Although we couldn`t speak to each other in the same language”,可知此处表示用另一种方式进行沟通,故选B

9句意:虽然我们不能用同一种语言和彼此对话。我们还是通过努力打败对方来建立沟通,不管是在绘画上,在游戏上甚至是在吃饭上。

eat动词原形;eating动名词;ate动词过去时;eaten过去分词。此处作介词at的宾语,应该用动名词形式,故选B

10句意:我认为,我们的竞争给了我一些可以控制的东西。

something某事;anything任何事;everything一切;nothing什么都没。根据后文“And maybe I gave her the same. We got through a difficult time together”,可知是互相给予了对方某些可控制的东西,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When Canadian teenager Ryan was six years old, his teacher told him that in many parts of Africa there was no clear water. She said that people often made themselves ill, and even died, just from drinking or bathing in dirty water.

What she said made Ryan upset. He decided to raise money for a well() so that people in Africa could have clean water. He did extra(额外的) chores for his parents and raised $70 all by himself. Then he found out that it actually cost $2,000 to dig a well.

Most people would have given up at this point, but not Ryan. He was disappointed, but determined to raise more money. Finally he collected over $2,000.That money was used to dig the first of “Ryan's wells”.

Since then, Ryan has continued to raise money for more wells. In fact, Ryan has raised over $1,500,000!

Ryan calls himself “a normal boy” and likes to play ice hockey when he’s not in school or traveling around the world talking to other students about himself and his work. As for the future, he has said that he isn’t exactly sure what he will choose to do. “Something along the lines of a lawyer or a teacher. Maybe a leader!”

1Where does Ryan come from?

_____________________

2Why did people in Africa got ill or even died?

_____________________

3How much does it cost to dig a well?

_____________________

4Did Ryan stop raising money after the first of "Ryan's wells" was dug?

_____________________

5What does Ryan call himself?

_____________________

【题目】 The secret of the aroma

What is the first thing you notice when you walk into a shop? The products displayed(展示)at the entrance? Or the soft background music?

But have you ever noticed the smell? Unless it is bad, the answer is likely to be no. But while a shop’s scent may not be outstanding compared with sights and sounds, it is certainly there. And it is provided as an increasing powerful tool in encouraging people to purchase.

A brand store has become famous for its distinctive scent which floats through the fairly dark hall and out to the entrance, via scent machines. A smell may be attractive but it may not just be used for freshening air. One sports goods company once reported that when it first introduced scent into its stores, customers’ intention to purchase increased by 80 percent.

When it comes to the best shopping streets in Pairs, scent is just as important to a brand’s success as the quality of its window displays and goods on sales. That is mainly because shopping is a very different experience to what it used to be.

Some years ago, the focus for brand name shopping was on a few people with sales assistants’ disproving attitude and don’t-touch-what-you-can’t-afford displays. Now the rise of electronic commerce (e-commerce) has opened up famous brands to a wider audience. But while e-shops can use sights and sounds, only bricks-and-mortar stores (实体店) can offer a full experience from the minute customers step through the door to the moment they leave. Another brand store seeks to be much more than a shop, but rather a destination. And scent is just one way to achieve this.

Now a famous store uses complex man-made smell to make sure that the soft scent of baby powder floats through the kid department, and coconut scent in the swimsuit section. A department store has even opened a new lab, inviting customers on a journey into the store’s windows to smell books, pots and drawers, in search of their perfect scent.

1According to the passage, what is an increasingly powerful tool in the success of somebrand stores?

A.Unique scents.B.Friendly assistant.

C.Soft background musicD.Attractive window display.

2E-shops are mentioned in the passage to _______.

A.show the advantages of brick-and-mortar stores

B.urge shop assistants to change their attitude

C.push stores to use sights and sounds

D.introduce the rise of e-commerce

3Which of the following is true according to the passage?

A.The sport goods company once found an 80 percent increase in purchase.

B.For stores in Paris, the smell is more important than the window displays.

C.Both the E-commerce and the real stores focus on the attractiveness of goods.

D.Many famous stores nowadays are trying hard to find the ideal scent.

4The main purpose of the passage is to ______.

A.compare and evaluateB.examine and assess

C.argue and discussD.inform and explain

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网