题目内容
【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项中选出最佳选项。
On a hot summer day, Holmes and Dr. Watson went on a camping trip. After a good meal and a bottle of wine, they lay down in a tent for the night and went to sleep.
Some hours later, Holmes woke up and pushed his friend. “Watson, look! What can you see in the sky?"
Watson replied, “I see millions and millions of stars.”
“What does that tell you?” asked Holmes.
Watson thought for a while. “First, it tells me that we will have a beautiful clear date tomorrow. Second, it tells me that the time is about twelve o'clock. And…”
“What else?” Holmes asked.
“Well, it also reminds me that the world is so big and we are so small. What does that tell you?”
Holmes said with a grin on his face, “You silly guy! It only tells me that someone has stolen our tent!”
(1)One day, Holmes and Dr. Watson went ________.
A.swimming
B.camping
C.hiking
D.rock-climbing
(2)Holmes woke up ________.
A.in the middle of the night
B.early in the morning
C.soon after he fell asleep
D.after Watson pushed him
(3)Watson thought of at least ________ things after he saw the stars.
A.two
B.three
C.four
D.five
(4)When Holmes saw the stars in the sky, he realized that ________.
A.it would be a beautiful clear day
B.it was about twelve o'clock
C.the world was so big and they were so small
D.someone had stolen their tent
(5)Which of the following statements is TRUE according to the passage?
A.The story happened in the afternoon.
B.They had some wine before they went to sleep.
C.Holmes asked Watson questions because Holmes didn't know what happened.
D.Holmes thought Watson was clever.
【答案】
(1)B
(2)A
(3)B
(4)D
(5)B
【解析】本文介绍了 Holmes和 Dr. Watson去野营,但是帐篷却被偷的经历。
(1)细节理解题。由 Holmes and Dr. Watson went on a camping trip.可知选B。
(2) 理解推断题。由they lay down in a tent for the night and went to sleep.以及Some hours later, Holmes woke up and pushed his friend.可知Holmes醒来的时间是在午夜,故选A。
(3)细节理解题。由Watson thought for a while. First,... second... , it also可知他想到了三件事情。故选B。
(4)理解判断题。由文章最后 一句Holmes said with a grin on his face, “You silly guy! It only tells me that someone has stolen our tent!”可知选D。
(5)理解判断题。由短文第一段中After a good meal and a bottle of wine, t可知B项的表达是正确的。