题目内容

【题目】 On Friday, January 17, Moonlight School will have a Reading Festival. Grade 7, 8 and 9 students will all participate(参与) in special activities.

Time

Grade 8

Grade 7

Grade 9

10:00 a.m. -11:00 a.m.

Book Sharing

Snacks with a Writer

Speed Reading

11:15 a.m. - 12:15 p.m.

Snacks with a Writer

Speed Reading

Radio Bookblast

12:30 p.m. -1:30 p.m.

Speed Reading

Book Sharing

Snacks with a Writer

1:30 p.m.

SPECIAL LUNCH FOR ALL

The special lunch will be in the cafeteria.

Activity leaders will travel from homeroom to homeroom.

All activities will be in students’ regular homeroom classrooms.

1The seventh-graders will do the Speed Reading activity at ______.

A.10:00 a.m.B.11:15 a.m.C.12:30 p.m.D.1:50 p.m.

2Where will the special lunch be?

A.In the school cafeteria.B.In the hometown classrooms.

C.In the school theater.D.All the snacks with a Writer event.

3Who will do the Radio Bookblast activity?

A.Grade Seven students.B.Grade Eight students.

C.Grade Nine students.D.All the students.

4Where will the activities be?

A.In the school theater.B.In the homeroom classrooms.

C.In the school cafeteria.D.At the Snacks with a Writer event.

【答案】

1B

2A

3C

4B

【解析】

本篇文章介绍了阅读节的时间,和每个年级的活动项目。

1细节理解题。根据时间表,7年级对应的速读活动是上午11:15到下午的12:15。故选B

2细节理解题。根据“The special lunch will be in the cafeteria”可知,这个特别午餐的地点是自助餐厅。故选A

3细节理解题。根据时间表,9年级的学生将会做这个无线电广播的活动。故选C

4细节理解题。根据“All activities will be in students’ regular homeroom classrooms”可知,所有的活动都在学生的教室举行。故选B

这是一篇说明文,文章介绍了学校阅读节的时间和对应每个年级的活动和时间。短文主题明确,结构清晰。题型只有细节理解题。细节理解题是根据上下文的内容,抓住细节,找出对应的答案。例如第2题,在表格下面第一句话就可以得知,特别的午餐安排在自助餐厅。例如第4题,在表格下面第三句话就可以得知,所有的活动将在学校的常规教室举行。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Henry was going through a very hard time. His wife just passed away. He felt that life without her was pointless. For months, Henry sat his house, doing nothing. Henry’s neighbor(邻居), an old woman named Lisa, saw him from her yard one day. She had not seen him outside in days! She asked him to come closer to the fence(篱笆) next to her house.

“Hello, Henry! Just look at this fence. It is falling apart. You are a strong man. Can you help me fix this fence?” Lisa asked.

Henry was angry inside. He was the one who needed help. He thought the old lady was being kind of rude. But she was too old to fix the fence herself, so he agreed.

Henry worked on the fence for days. When he finished, she thanked him. Henry smiled for the first time in months.

“What a wonderful job! Could you please paint it for me?” Lisa said to him. Henry could not believe she was asking for more help. But because he respected her, he agreed. He worked hard painting the fence in the hot sun. As their neighbors passed by, they all told Henry what a beautiful job he had done. Henry felt very happy.

Henry no longer felt that life was pointless. He finally understood that Lisa wasn’t being rude. She knew that staying busy could help us forget our sorrows(伤痛). He helped her, but she truly saved him.

1When Lisa asked Henry to fix her fence, he ______.

A.felt a bit angryB.said he wouldn’t do it

C.happily agreed to do itD.said she was too old to fix the fence

2Why did Henry agree to help Lisa the second time?

A.Because he had nothing else to do.B.Because he wanted to talk to someone.

C.Because he was good at painting.D.Because he respected her.

3Which of the following shows how Henry’s feelings changed over time?

A.happy - upset - thankful - wonderfulB.upset - angry- happy - thankful

C.respectful - wonderful - thankful - upsetD.happy - respectful - bored – upset

4What can we learn from the story?

A.Asking others for help isn’t rude.B.Staying busy can help us forget our troubles.

C.It’s hard to make friends with neighbors.D.We can save our life in many ways.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网