题目内容

【题目】根据下面短文内容,在短文的空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺。每空一词 , 含缩略词。
It's hard to find a true friend . For most of the time , you may think you can believe(相信)someone , later he may let you down(失望).
When you have some difficult times , a true friend will always be there for you . Through good times or times , they will try to help you and make you laugh . They will understand you you did something wrong . A friend will bring new and exciting things to your life and make your life more interesting .
True friends will keep your secrets(秘密)and they believe you can also keep secrets . When you talk to a true friend , you don't have to worry what you may say . You can enjoy this freedom(自由)only with friends .
However , Friendship is like a two-way street . To find a true friend , you may do the thing as your friend does , too . Help your friends when they have problems and share the good things them . Give them the same things they give to you . Sometimes friendship breaks very quickly if only one person is giving and trying to keep it .
There is an old , “ Friendship makes the hearts of all the world together ” . You will that there is nothing better than having a true friend by your side to share life with .

【答案】bad;if;their;about;same;with;saying;find
【解析】这篇短文主要论述了友谊对于我们的重要性及什么才是真正的友谊,并告诉我们怎么样才能维持良好的友谊。

⑴句意:度过好日子或者坏日子,他们将帮助你并且使你笑。根据good times可知,后面是不好的日子。所以答案是:bad。

⑵句意:如果你做错事了,他们将会理解你。这里是主将从现,根据句意所以答案是:if。

⑶句意:他们相信你呢个保守秘密。Keep one'ssecrets保守秘密。所以答案是:their。

⑷句意:当你和真正的朋友交流的时候,你不必担心你可能说了什么。短语worry about担心。所以答案是:about。

⑸句意:为了找到真正的朋友,你可以和你的朋友一样做同样的事情。因为空格后是名词的单数形式,所以答案是:same。

⑹句意:当他们有问题的时候,去帮助你的朋友,并且分享和他们分享一些好的事情。短语share sth with sb和某人一起分享。所以答案是:with。

⑺句意:有一个谚语。因为前面有an,所以这里应该用名词。所以答案是:saying。

⑻句意:你会发现没有什么东西比有一个真正的朋友站在旁边和你分享生活更有价值了。will+动词原形。所以答案是:find。

练习册系列答案
相关题目

【题目】The Acronym, our student newspaper, reports that many students go to sleep at 1:30 a. m. Even if that's an exaggeration(夸张) , it's too close to the truth. Scientists say teens should sleep nine hours each night. But that's hard to do.

Some even pull all-nighters. In the morning they don't look good. One of my classmates did a survey on this problem. She found that most kids pull all-nighters to finish homework, but some do it for other reasons, such as playing computer games.

I usually go to bed around midnight. If I stay up past l:30 a. m., I won't get any work done. I'll fall asleep at my computer. My classes begin at 7:30 a. m. I am partly awake in my first class. By midday, I am finally wide-awake. But by 3:00 p. m. I am slowing down again. Yet I get more sleep than the Acronym's many students.

Most American high schools seem to have a similar problem with sleepy students. High school classes start at 7:30 a. m., so students have to wake up one and a half hours before that to get ready and catch the bus. It's believed that lack of sleep can damage (损坏) both grades and health.

【1】Acronym is the name of_______.

A. a TV station B. a school

C. a student D. a newspaper

【2】What's the main problem the passage mentions?

A. Many kids have too much homework to do.

B. Many teenagers don't have enough sleep.

C. Many children are crazy about playing computer games.

D. Many kids span>wake up too early.

【3】The underlined sentence means that the report_______.

A. is quite true B. is far from being true

C. is completely false D. is not true

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网