题目内容
【题目】There are four hats. They are red, yellow, green and white. They are Mike’s, Bill’s, Tom’s and John’s. Tom’s hat is not yellow, green or red. John’s hat is not green. And Mike’s hat is not yellow or green. What color are their hats?
根据短文内容,选择最佳答案填入括号内。
【1】 Mike’s hat is _____.
A. red B. yellow C. white D. green
【2】 _____ hat is green.
A. Mike’s B. Bill’s C. Tom’s D. John’s
【3】 Is Tom’s hat white or green?
A. Yes, it is. B. No, it isn’t.
C. It’s white. D. It’s green.
【4】 Is the yellow hat John’s or Tom’s?
A. It’s John’s. B. It’s Tom’s.
C. It’s Mike’s. D. It’s Bill’s.
【5】 How many kinds of colors about their hats?
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】A
【5】C
【解析】
试题分析:有四个帽子。他们是红色,黄色,绿色和白色。他们是麦克的,比尔的,汤姆的和约翰的。汤姆的帽子不是黄色、绿色或红色。约翰的帽子不是绿色的。迈克的帽子不是黄色或绿色。以此来判断他们的帽子是什么颜色的。
【1】A细节判断题。依据短文中的句子Tom’s hat is not yellow, green or red. And Mike’s hat is not yellow or green.可知,一共四种颜色,汤姆的帽子一定是白色的;迈克的帽子是红色的。故答案为A。
【2】B 细节判断题。依据短文中的句子John’s hat is not green.可知,四个人中,Mike’s, Tom’s and John’s.都不是绿色的,只有比尔的帽子是绿色的。答案为B。
【3】C依据短文中的句子Tom’s hat is not yellow, green or red可知,汤姆的帽子一定是白色的。答案为C。
【4】A细节判断题。前三个题已经分析,汤姆的帽子一定是白色的;迈克的帽子是红色的,比尔的帽子是绿色的,那么黄色的帽子只有是约翰的。故答案为A。
【5】C细节理解题。依据短文中的句子“They are red, yellow, green and white.”可知,答案为C。
【题目】摘录要点,阅读短文,然后在下面的表格中完成内容摘要,每空不超过3个单词。
Reading plays an important role in our life. There are some public libraries in Xiangtan city.
Xiangtan City Library is the best library and it’s also the largest one. There are thousands of books for people of all ages. People can borrow books for free if they have a library card. Xiang tan Children’s Library is the most popular on weekends and holidays. Many parents take their children there because there are many hand-painted books for children. Children are interested in them.
Book Bar is another kind of public library in parks. The Book Bar in Huxiang Park is the most comfortable and beautiful. You can read books and have a rest after exercising in the park. But there are fewer books.
Come and enjoy reading in the public libraries in your free time!
【1】_________________ in Xiangtan city | |
Names | Comments(评价) |
Xiangtan City Library | It is the best and 【2】___________________ one. It has thousands of books. People can borrow books for free if they have a library card. |
Xiangtan Children’s Library | It is the most popular on weekends and holidays. There are many【3】 for children. |
【4】__________________ | It is the most comfortable and beautiful. There are 【5】______________ books. You can enjoy reading after exercising in the park. |
【题目】阅读药单说明,判断下列句子是否正确,正确(用“A”),错误(用“B)
How to Take the Medicine These pills are for a cold with a fever and a cough. Take three times a day before meals. Adults: three pills each time. Children (6-12): two pills each time. Children (2-5): one pill each time. Not for children under the age of two. Keep in a cool place. Use before October 2017 |
【1】If you have a cold with a fever ,you can take these pills.
【2】Jim is ten years old. He should take nine pills a day.
【3】One-year-old babies can’t take these pills .
【4】You should put these pills a cool place.
【5】You can still take these pills after 2018.