题目内容

【题目】阅读下面短文,按要求完成下列各题。

A gentleman once wanted for a boy to help him in his office, and over fifty persons asked for the job. Out of the whole number he chose one in a short time, and sent all the other boys away.

“I’d like to know why you chose that boy,” said a friend, “he didn't even have a recommendation(推荐信)with him.”

“You are mistaken,”said the gentleman, “he had a great many.

“He made his shoes clean when he came in, and closed the door after him; showing that he was orderly(井然有序的)

“He gave his seat to the disabled old man; showing that he was kind.

“He took off his cap when he came in, and answered my questions quickly and respectfully; showing that he was polite.

“He lifted up the book which I had laid on the floor, and put it on the table, while all the others stepped over it or pushed it aside; showing that he was careful.

“And he waited quietly for his turn, instead of pushing the others aside; showing that he was modest (谦逊的 ) .

“When I talked with him, I noticed that his clothes were carefully brushed, his hair in nice order, and his teeth as white as milk. When he wrote his name, I noticed that his fingernails were clean; instead of having some untidy personal habits.

“Don't you call these things letters of recommendation? I do; and the things that I can discover a boy by using my eyes for ten minutes, is worth more than all the fine letters that he can bring.”

1How did the gentleman know the boy was polite?(根据短文内容回答问题)

___________________________________________________________________________

2Why did the gentleman lie the book on the floor?(根据短文内容回答问题)

_________________________________________________________________________

3How many reasons made the gentleman choose that boy?(根据短文内容回答问题)

___________________________________________________________________________

4从短文中找出与下面句子画线部分意思相近的单词或短语。______________________

Over fifty persons asked for the place.

5What can you learn from this passage?

___________________________________________________________________________

【答案】

1He took off his cap when he came in.

2Because he wanted to test the people who asked for the job.

3Six

4More than

5Good behaviors (行为) and good habits are important for a person.(答案不唯一)

【解析】

本文是一篇记叙文,主要讲述了一个男孩儿在求职过程中脱颖而出,这是因为他有着良好的行为习惯和道德品质。文章通过这个故事告诉我们,优秀的行为习惯对一个人是非常重要的。

1根据第六段“He took off his cap when he came in, and answered my questions quickly and respectfully; showing that he was polite”可知,这位先生知道男孩有礼貌的原因是,当男孩进办公室的时候摘下了自己的帽子。故答案为He took off his cap when he came in.

2根据第七段“He lifted up the book which I had laid on the floor, and put it on the table, while all the others stepped over it or pushed it aside; showing that he was careful”可知,这位先生把书放在地板上的原因是他想测试前来求职的人们。故答案为Because he wanted to test the people who asked for the job.

3根据文章内容可知,这位先生选择男孩的原因一共有六条,分别是orderlykindpolitecarefulmodest以及注重细节。故答案为Six

4over”超过,超出。根据文章最后一段“is worth more than all the fine letters that he can bring”可知,这句话中的“more than”也是“多于,超出”的意思。故答案为More than

5根据文章大意可知,本文主要讲述了一个男孩通过自己良好的行为习惯以及道德品质赢得了青睐,故文章告诉我们良好的行为习惯对一个人来说是很重要的。故答案为Good behaviors (行为) and good habits are important for a person.(答案不唯一)

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Last Monday, my mother went to Nanjing on business. My father was busy with his work. He had no time to ___ me. So he gave me some money and told me to buy ____ I want to have for supper.

There is a ____ noodle shop in our neighborhood. The owner of the noodle shop is a southerner who comes from Shenzhen. There are often many customers enjoying eating delicious noodles in the noodle shop. Sometimes, some ____ have to wait for dinner. The noodle shop is very popular so the owner must ____ a lot of money.

After school, I went to the noodle shop in a hurry because I was hungry. But when I arrived there. I found a ___ on the door. It read,“Sorrytoday we only serve the sanitation workers(环卫工人). The sanitation workers are welcome to have dinner for free."

A customer like me said that the owner wanted to ____ the sanitation workers. The owner said that those workers work very hard every day. He only wanted to ____ his own thanks to those workers. So he decided to offer those workers a free bowl of noodles.

Through the windows of the noodle shop, I ____about thirty sanitation workers eating noodles. They seemed to be talking about some interesting things. There were big smiles on their faces. ____ I didn't eat delicious noodles, I was moved by the owner's kindness. In fact, in the world, kindness is everywhere.

1A.look atB.look forC.look upD.look after

2A.whatB.whyC.whenD.where

3A.expensiveB.cheapC.famousD.formal

4A.customersB.ownersC.waitersD.workers

5A.earnB.payC.costD.spend

6A.flowerB.noticeC.markD.lantern

7A.praiseB.changeC.thankD.describe

8A.buyB.giveC.lendD.express

9A.decidedB.explainedC.hadD.saw

10A.IfB.BecauseC.AlthoughD.Since

【题目】 Many Chinese people like American country music, such as the songs of John Denver. But still some people don’t know when country music began.

Country music is from the folk music of the Appalachian Mountains in the east of America There. people sang while playing the violin and the guitar. They sang about everyday life, love and their problems. So the songs were sometimes a little sad.

One of the most popular country music singers was John Denver, who was also quite famous to the Chinese. For Denver, music was a language that could bring the word together. He said music could bring people together. We will understand each other better through music. People are different in colour and they may speak different languages, but people are the same in mind and body. All of them love music and can understand music.

The world lost a great man when John Denver died in 1997. But his music and words will live on.

根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。

1John Denver was a great_______singer.

A.AmericanB.JapaneseC.EnglishD.Chinese

2American country music is from the_______music of America

A.popB.folkC.lightD.jazz

3The underlined sentence “Music was a language that could bring the world together” means people_______.

A.can sing songs together

B.from all over the world sing the same songs

C.know language and music

D.show their feeling through music and so they understand each other better

4When did John Denver die?

A.In 1990.B.In 1996C.In 1997.D.In 1999.

5Which sentence is TRUE?

A.Everyone knows when country music began.

B.Country music is from the jazz music.

C.John Denver was famous to Chinese people, too.

D.John Denver didn't think music could bring people together.

【题目】阅读短文,根据短文内容,从下面各小题所给的四个备选项中,选出最佳选项。

Many Chinese students may want to study abroad after high school. But at the same time, more and more foreign students are coming to study in China.

According to a report from www.the Students.com, 397635 international students came to China in 2015. China is now the third most popular country for international students behind the United States and the United Kingdom.

In the summer of 2016, 55 students and teachers from Germany came to China and joined a summer camp. They were interested in traditional Chinese culture; they visited several schools in Beijing. They learned to make dumplings, play Chinese kung fu and do paper cutting. If they like Chinese handwriting, they can learn calligraphy. By communicating with Chinese people, they could have a close relationship with their new friends they could know more about China.

In 2018, especially young people in Germany, have become more interested in learning Chinese. There are more cultural exchanges between Germany and China. German students have had chances to learn more about Chinese culture, history and its life today. Almost 400 German schools have Chinese classes. Over 8000 German students study in China.

1According to a report,__________is the third most popular country for international students in 2015.

A.GermanyB.the United KingdomC.ChinaD.the United States

2The German students learned to do the following things in China except_________.

A.playing ping-pongB.making dumplings

C.paying Chinese kung fuD.doing paper cutting

3What does the underlined word calligraphy mean in Chinese?

A.豫剧B.书法C.太极D.油画

4How many German schools have Chinese classes in 2018?

A.40.B.55.C.Almost 400.D.Over 8000.

5Which of the following is TRUE?

A.55 students and teachers from Germany came to China in 2015.

B.German students have become interested in learning modern Chinese culture.

C.There are fewer cultural exchanges between China and Germany.

D.More and more foreign students come to study in China now.

【题目】阅读下面短文,根据短文内容回答问题。

Last night, I read a story in a magazine. It really impressed me. I’d like to share it with you everyone.

A long time ago, there was a big apple tree. a little boy loved to come and play with it every day. But as time went by, the little boy had grown up and he no longer played around the tree.

One day, the boy came back to the tree. “Come and play with me,” the tree asked the boy.

“I am no longer a kid. I can’t play with you now,” the boy replied, “I need toys.”

“Sorry, I don’t have any. But you can pick all my apples and sell them.”

The boy picked all the apples on the tree and left happily, and he didn’t come back. The tree was sad.

The other day, the boy returned and the tree was so excited.

“Come and play with me,” the tree said.

“I need a house for my family. Can you help me?”

“You can cut off my branches to build your house.”

So the boy cut all the branches off the tree and left happily. The tree was glad to see him happy, but the boy didn’t come since then. The tree was lonely again.

One hot summer day, the boy came back again after he left for so many years.

“Sorry, my boy. But I don’t have anything for you anymore.”

“I don’t need much now, just a place to rest. I am tired after all these years,” the boy replied.

“Good! Please sit down with me and have a rest.”

The boy sat down and the tree was glad and smiled with tears.

1Why did the boy no longer played around the tree?

_____________________________________________________________________________

2What did the boy need when he came back to the tree for the first time?

_____________________________________________________________________________

3How did the tree help the boy when the boy needed a house?

_____________________________________________________________________________

4Did the tree feel happy when the boy sat down with it at last?

_____________________________________________________________________________

5What’s the passage mainly about?

_____________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网