题目内容
根据表格内容,选择正确答案(10分)
|
Name |
Breakfast |
Lunch |
Dinner |
|
Peter |
tomatoes, eggs |
salad, chicken |
French fries |
|
Sally |
eggs, apples |
apples, hamburgers |
chicken, carrots |
|
Paul |
oranges, eggs |
chicken, pears |
eggs, strawberries |
|
Mona |
French fries, pears |
chicken, hamburgers |
broccoli, salad |
1.Peter likes for breakfast.
A、tomatoes and eggs B、eggs and apples C、oranges and eggs
2. eats apples and hamburgers for lunch.
A、Peter B、Sally
C、Mona
3.Mona eats for dinner.
A、French fries
B、chicken and carrots
C、broccoli and salad
4. like pears.
A、Mona and Peter B、Sally and Paul C、Mona and Paul
5. of them like French fries and of them eat eggs for breakfast.
A、2,3 B、1,3 C、3,2
1.A
2.B
3.C
4.C
5.A
【解析】
试题分析:本文是一篇表格信息短文。主要介绍了四个中学生的一日三餐的主食类别,也在一定程度上体现了他们各自不同的饮食喜好。
1.细节理解题。根据文中表格可以看出彼得喜欢的早餐主要是tomatoes, eggs,属于直接信息,故答案为A。
2.细节理解题。根据文中信息可以判断,午餐吃苹果和汉堡的是Sally,故答案为B。
3.细节理解题。根据表格的信息也可以清晰地看到Mona晚餐的主食主要包含broccoli and salad,故答案为C。
4.细节理解题。根据文中信息可知Mona早餐喜欢吃梨,而Paul的午餐喜欢吃梨;所以两个人都喜欢吃梨的就是答案C了,故选C。
5.推理判断题。根据文中表格可知Peter晚餐喜欢吃炸薯条,而Mona早餐喜欢吃炸薯条;Peter,Sally和Paul三个人都喜欢在早餐时吃鸡蛋;故答案为A。
考点:日常生活类短文阅读。
|
Ⅰ.听音选图 听对话,根据你所听到的内容,选择正确的图画顺序。每段对话读两遍。(6分)
1.________ 2.________ 3.________ 4.________ 5.________ 6.________ Ⅱ.听对话,根据你所听到的内容,选择正确的答案。每段对话读两遍。(12分) 第一节 听下面4段对话,每段对话后有1个小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项。 7.What is Maria going to be when she grows up? A.A singer. B.A dancer. C.A player. 8.How often does Linda do exercise? A.Every day. B.Twice a week. C.Three times a week. 9.What is Betty's favorite sport? A.Skiing. B.Skating. C.Swimming. 10.Can the man smoke here? A.Yes, he can. B.No, he can't. C.We don't know. 第二节 听下面2段对话,每段对话后有2个小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项。 听第5段材料,回答第11、12题。 11.How often does the man have a headache? A.Quite often. B.A week. C.Three times a week. 12.What causes his headache? A.The work is too hard. B.Not sleeping well. C.A good rest. 听第6段材料,回答第13、14题。 13.Why didn't Li Lei come to school on time this morning? A.He didn't get up early. B.He didn't feel well. C.There's a traffic accident. 14.What happened to the girl at last? A.She was hurt badly. B.She was dead. C.There's nothing serious wrong. Ⅲ.听短文填表格 根据你所听到的内容,按要求填写表格,每空限填一词。短文读两遍。(6分)
Ⅳ.听短文填表格 根据你所听到的内容,判断下列句子正(T)误(F)。短文读两遍。(6分) 19.The sunshine sports program is very popular in our school. 20.Only a few students have taken part in the sports program. 21.The sports are good for our body, but bad for our study. 22.Everyone can enjoy the sunshine instead of staying in the classroom. | |||||